Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, farmersNHtd95d napisał:

Dlaczego ?

Bo jak to po wapnie gaszonym. I nie umytą ręka złapałbyś siura przy sikaniu to mógłbyś niezłą arie wyśpiewać ;) 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Na przechowanie do wiosny, teraz by suchą w taką pogodę kupił a nie wiosną płacił 400t w worku, a na jesieni rozsiać wszystko to za dużo cały samochód.

Orientujesz się po ile granulat luzem?

Opublikowano

Nie - wapno jest po prostu w jakimś stopniu środkiem żrącym. Uszy Bb pękają pod ciężarem kiedy chcą i jak chcą. może moje stały na słońcu, ale faktem jest że ponowne użycie zagraża życiu i zdrowiu. Po cukrze są Ok, po wapnie  tylko na lekkie śmieci

Opublikowano

Pomyśl nad zwykłą kopaną przed granulacją. Coś ok 65zł jeśli dobrze pamiętam jak pytałem w tamtym roku w kopalniach. Granulat nawet luzem wyjdzie Cię duuużo drożej. Fakt, że rozsiejesz swoim rozsiewaczem, ale taniej wyjdzie zwykła + wynajęcie rcw jeśli jest gdzieś w okolicy

Opublikowano

No co Ty . Rolnik nie będzie prosił nikogo o rozsianie , ani o rozsiewacz . Pięciokrotnie przepłaci , a zrobi sam , baz niczyjej łachy .. . Rolnik , dobrze to ująłem ?

Opublikowano

Tak sobie zerknąłem na Twój kanał . Nie to że się podlizuję , ale fajne filmiki robisz . Obejrzę sobie kiedy na spokojnie . Ta młoda dziewczynka na forterze to siostra ? Lubie jak dziewczyny dobrze śmigają takimi sprzętami , no a już na motocyklu to ... , to coś pięknego .

Opublikowano
13 godzin temu, KlimekPL napisał:

Dlaczego nie chcieli sprzedać luzem??

dzwonilem teraz i powiedziala ze granulat tylko maja . a dzwonilem rowniez do firmy agrotrzcina i maja na sprzedaz agrocarb kreda i luzem kosztuje 112 zł netto z transportem ktos z was stosował ta krede jakies opinie ? 

Opublikowano

jak bedziesz skłądował ta krede ? przykrywasz tylko czyms i na golej ziemi czy jak ? bezposrednio od nich zamawiales czy przez posrednika? i czy to mocno pylkie jest ?i czy mokra ? bo oni to kopia koparka i tyle i idzie to ?

Opublikowano

Ja kupuje zawsze kilka wanien zimą i leży do lata/jesieni, nie mam rozsiewacza do wapna biorę usługę przyjeżdża annaburger i 100ton rozwozi w jedno popołudnie - sam rozsiewam tylko żonie na ogródek metodą ziemia - powietrze:D

Opublikowano
9 godzin temu, 20CBR12 napisał:

Ja kupuje zawsze kilka wanien zimą i leży do lata/jesieni, nie mam rozsiewacza do wapna biorę usługę przyjeżdża annaburger i 100ton rozwozi w jedno popołudnie - sam rozsiewam tylko żonie na ogródek metodą ziemia - powietrze:D

Ile płacisz za rozsiew anaburgerem i jaka firma rozsiewa?

Opublikowano (edytowane)

Za wannę 200zl brutto i po mojej stronie zaladunek reszta to usługa czyli rozrzutnik+ ciągnik, przyjeżdżają 18tonowa chyba i wannę na 2x biorą, firma nazwa jest nie istotną bo jak się rozejrzeć dookoła to okazuje się że sporo jest takich firm a i pryzma musi być na polu gdzie jest wapno rozsuewane inaczej trzeba dopłacać 

Albo to netto już nie pamiętam a faktury u księgowego leżą to nie napisze dokładnie 

Edytowane przez 20CBR12
Opublikowano
Co powiecie o kredzie granulowanej wapniak koszelowski 06a? Myślałem rozsiac ja po żniwach po wykonaniu podorywki, ewentualnie w jesieni poglowniw na zasiana pszenicę. Który termin wysiewu będzie korzystniejszy?
Opublikowano

Bede sypal krede luzem a magnez dam w siarczanie magnezu granulowanym i kiedy to zrobic razem z kreda czy przed siewem zboza moze sa jakies przeciwskazania do mieszania polifoski z siarczanem mg?

Opublikowano
22 godziny temu, morganix napisał:

Kujawit premium jest wożony luzem czy bigbag?  da sie go wysiać rcw?

Kujawit Premium tylko w bb 1t.

Może być ciezko RCW bo to jest super drobno zmielone i idealnie suche.

Radkowit Premium wożą luzem i RCW idzie.