Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szrot

http://olx.pl/oferta/rozsiewacz-nawozu-brzeg-n039-mx-hydraulika-1200kg-15-18m-wlkp-CID757-ID89urz.html

http://olx.pl/oferta/rozsiewacz-kos-CID757-ID86v3T.html#07132d5571

sprzedający oszust, szachraj........

wieczorem po 20 umawiałem się z nim,że będę następnego dnia rano po rozsiewacz, zarzekał się,że czeka na mnie podał adres tel następnego ok 9 po dojechaniu na miejsce-180km w jedną stronę dzwonie a on nie odbiera....wkońcu znalazłem gagatka a on do mnie,że syn sprzedał i że nic nie wiedział a do mnie nie mógł się dodzwonić..............

na następny dzień rano dzwoni do mnie,że tamten klient nie odebrał i jeśli dam mu 250,- więcej niż wystawił(rzekomo tamten tyle dawał)to mogę przyjechać!!!!

Opublikowano (edytowane)

ale ruina.... tamten z moje linka chociaz na wyglad spoko...

tylko ta cena....

ile warto dac za zeta 7211 jakies lata 87 do 90?

Wg mnie do 30 tyś ;) Chyba że naprawdę piękny orginalny egzempalarz to czasami lepiej dołożyć niż później znowu jeździć i szukać ;)

Od razu ruina :D ehh  Popatrz sobie po ile takie ruiny chodzą tylko że z nowym lakierem i nie tylko tzn dopieszczone :D

Handlarz to szybko kupi i podszykuje i sprzeda a oko rolnika kupi perełkę ;D

Szukaj pod względem mechanicznym dobrego i blisko żeby nie tracić nerwów ;)

Edytowane przez rafto
Opublikowano

Według wyliczeń to co jawyżej może załodować około 3 ton

Pokazy są nie tylko takie że stoi i cieszy oko, ale też w polu je używają. Nie wiem czy ten akurat egzemplarz był do tego używany, ale ja uważam że tak.

Opublikowano

Na TUZ zda. Są takie "chwytaki" nawet uznanych producentów z TURem może być gorzej, bo to to słabo chwyta no i nie da się postawić balota w pionie.

Opublikowano

ale ruina.... tamten z moje linka chociaz na wyglad spoko...

tylko ta cena....

ile warto dac za zeta 7211 jakies lata 87 do 90?

Handlarz kupi go za jakieś 30-32 tys , za 2 tygodnie będzie stał na olx za 55 tys zł odpicowany  :D A chłopy będą się bili o niego bo taki ładny, no i najważniejsze - ZETOR. @tedizetor56 około 30 to może być 29, 31 a nie 39, 

Opublikowano

gdyby kosztował  poniżej  40  tys  , to można by  się  zainteresować 

przyczepa  6 ton :blink:   :D  :P

http://olx.pl/oferta/przyczepa-jednoosiowa-6-ton-opony-zapas-gratis-CID757-ID6pxwj.html#096812e641

Zawsze lubiłem matematykę i nią się zawsze podpieram. 2.85*2*0.5 daje 2.85 m3. Gęstość zasypwa dla najcięższej pszenicy jest podawana od 722 do 800 kg/m3 co w najlepszej opcji da nam ładowność 2300 kg. No można sobie doliczyć niewielki "czub". 

Opublikowano

Zawsze lubiłem matematykę i nią się zawsze podpieram. 2.85*2*0.5 daje 2.85 m3. Gęstość zasypwa dla najcięższej pszenicy jest podawana od 722 do 800 kg/m3 co w najlepszej opcji da nam ładowność 2300 kg. No można sobie doliczyć niewielki "czub". 

Od kiedy gęstość zasypowa pszenicy jest wyznacznikiem ładowności ? :P

Ta oś nie wytrzyma takiego tonażu na polnych drogach, a tekst "Przyczepa jako maszyna rolnicza. " to jakiś wymysł, to znaczy tyle co "bez dokumentacji" 

Zbudował przyczepę  tzw. sam i kombinuje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v