Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka kabina była na allegro za 10 tyś, a na YT jest filmik na którym jest Ursus 3512 z tą kabiną. Wiele osób proponowało, żeby wprowadzić te maski do tych ciągników. Jak widać można.

Opublikowano (edytowane)

nie wszystkie miały zaczepy od mf'a

sąsiad ma też z końca 90' i ma zwykły

a co do pras 125 ma większą komorę a co za tym idzie większą kulkę nią ukręcisz

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Witam mam pytanie co za różnica jest pomiezy typem 125 a 115 i co sądzicie o tych prasachhttp://olx.pl/oferta/prasa-rolujaca-rivierre-casalis-125-CID757-ID5Coqp.html#b8de314881 http://olx.pl/oferta...html#9016b9c07a ajak nie to jakei zmienno komorówki polecacie

Nie kupuj tej prasy, szlak cię będzie chciał przy niej trafić, strasznie wolno trzeba jechać, nawija na wałki itd, do jakiej ceny i jakiej kocy koń do tego?

Opublikowano

do zmienno komorowej nie potrzeba aż tak dużej mocy

Bredzisz. Nawet zmiennokomorowce przy kreceniu porzadnego balota mozna udusic nawet 80 koni przy dobijaniu. A taki 2812? Co Ty zrobisz w sianie? Balota ktory po miesiacu lezenia bedzie wygladal jak dziurawy kondon? Taka moc wystarczy do z 224 i tego sie trzymaj ; )

Opublikowano

Może JD545?

545 nie ma zamków od komory tylko trzyma zamkniecie klapy na hydraulice, z tego wzgledu bym nie polecal. A odnosnie mocy to jezdze MF 4270 110KM 6cyl z JD 582 Rotor i potrafi zadusic ciagnik. Uwazam ze do jakiejkolwiek zwijajacej musi byc min 60KM, a im wiecej tym lepiej. Oczywiscie bez przesady.

Opublikowano

pomagalem sasiadowi przy pierwszym prasowaniu siana prasa jd 545 ktora wspolpracowala wlasnie z c-360. Powiem tak cudow nie ma ale daje rade spokojnie. bele nie sa zbite max lecz wystarczajaca i wydladaja ok. co do zamkow w klapie to szkoda ze ten model ich nie ma. zdarzylo sie ze klapa podczas prasowania uchylala sie ale wystarczy aby ciagnik nie schodzil ponizej 2000 obrotow i problem z glowy. ta sama prasa z zetorem 7211 u mnie krecila piekne bele. wiadomo ze c-360 w sianokiszonce sobie nie poradzi ale do slomy i siana to spokojnie mozna podpinac.

Opublikowano

No właśnie 60- tka ale nie wróżę nic dobrego z połączenia z ursusem 2812

Opublikowano

Nie lepiej w pryzmę? Taniej, szybciej i taki ferdek pociągnie spokojnie przyczepę rzędu 25m3 i do tego noży 20-30 da radę. Pocięte i szybko to pójdzie.

Moze i troche taniej ale jak chcesz zrobic dobra sianokisznke to i tak najlepiej zby masa byla zcieta i przesuszona, jak policzysz wszystko to wiele taniej nie wychodzi. A poza tym taka bela sianokiszonki to piekna sprawa do paszowozu. Poza tym pryzme otworzysz psuje sie na calej szerokosci a bele otwierasz pojedynczo.

Opublikowano

witam szukałem ale na allegro nie mogę znaleźć tego czego szukam

otóż szukam tura najlepiej 3 sekcyjny ale mogą być 2 sekcje, używany do c-360 ewentualnie do MF-565 może ktoś ma coś na oku? czasem są z ciągnikami razem w ogłoszeniu ale często jest możliwość kupna samego tura. z góry dzięki za linki :)

Opublikowano

pierdzielisz głupoty ;) Kuzyn miał Rivierre jak na tym filmiku i IH 574 nie miał lekko w niej. Ostatnio robił Reno 103.14 i mówił że tym już można robić, tylko że pasy gładkie i dużego zgniotu nie ustawisz. Ja w zeszłym roku belowałem swoją Gallignani i 60-tką i nikt mi nie wmówi że 60-tka super sobie radzi w prasie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v