Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem koło Wrocławia i oglądałem te ciągniczki Japońskie, super sprzęty, zawracają dosłownie w miejscu Mają do tego jakiś system. Takie były ponad 30 km to większe niż 330 nasza.

No tak tylko porownaj sobie ich uciag z nasza c-330 :D

Opublikowano

re: ozzykot; Trudno powiedzieć do czego go potrzebujesz, typu folie, pod szkłem, to tak, małe zwrotne i swoje zrobi (coś już widziałem). Jeśli nie, a do ogólnych prac, ja osobiście polecam standardową 330, albo 360. (spójrz na dostępność części i ich cenę, nic wiecznie nie będzie „chodzić”)

re: misiulek; Nie pchaj się w to, wiesz co części musisz na kupić? Wszystko co ruchome. To nie brona, żeby farbę położyć.

Opublikowano

Sorry, zachowałem się jak blondynka. Wydaje mi się że godzinę temu nie było tam tych numerów ale mniejsza o to. Co sadzicie o nim poza tym?

Wygląda całkiem nieźle , zobaczyć warto , zwłaszcza jeśli masz niedaleko , z paleniem faktycznie nie jest za dobrze w tych modelach ;)

Nie obrażaj blondynek :lol: :P

Opublikowano

No tak tylko porownaj sobie ich uciag z nasza c-330 :D

Napewno dużo większy niż 30, przeważnie mają napedy. A oglądałeś takie 30 km i większe. one są gabarytowo wieksze , masywniejsze, niż nasze 30, z napedem, silniki 3 cylindrowe, zbierają się jak niewiem. Te ciągniki używane w uprawach ryżu, pracują po silnik w wodzie, wiec muszą być dobrze zrobione.

Mają system że jak załącza się napęd to zakręcają tak jak na jednym zachamowanym kole, dosłownie na miejscu, po wyłączeniu tego to już paru metrów potrzebują.

Opublikowano

Faktem niezaprzeczalnym jest że Ursus C330 jest dobrym ciągnikiem - ale te ceny! ludzie dajcie spokój!

Jestem właśnie na kupnie jakiegoś ciągnika i powiem że już oglądałem z kilkanaście C330, c328 i poniżej 15000-16000 zł w przyzwoitym stanie nie kupisz, a jak się coś znajdzie w granicach 10 000 zł to albo kapitalka go czeka na dzień dobry albo nie ma papierów ewentualnie jakieś "mieszańce" (najczęściej z zetorem lub c-25). A jak chcesz się potargować (z rolnikiem ) to to prawie jest herezja najwyżej 100zł na paliwo i tyle no i stoi sobie przy drodze taki ciągniczek kilka lat aż przyjedzie chandlaż i kupi za pół ceny.

Nie wiem czy ja mam takie szczęście że trafiam na "sprzedających" , a nie na chcących sprzedać, może teraz jest takie popularne hobby że się sprzedaje ale tak naprawdę to nie chce się sprzedać

Opublikowano

taki zetor to dobry traktor mam takiego tylko 10km więcej ma ale ma pare wad jak koledzy wspomnieli to zimą ciężko pali trzeba wstawić grzałke, a poza tym to bez tylnych obciążników to z turem nie dasz rady. Ja mam po trzy w kole i to za mało jak ładuję sianokiszonkę, Napęd w tych ciągnikach często się nie rozłącz tylko trzeba cofnąć do tyłu dopiero rozłączy i rzeba na niego uwarzać łatwo uszkodzić przy wyjazdach na asfalt czy beton jak jest załączony i np. wyciągamy ciękie ładunki ale jak się uwarza przy łagodnych skrętach nić sie nie dzieje. Na polu to rozwiązanie tego napędu jest dobre bo ciągną oba koła. Poza tym to dobry sprzęt i dośyć oszczędny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v