Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ten młynek potrzebuje zasilenia 400/690V : http://rob-son.otomo...wy-A364188.html

Ten silnik pracuje na napięciu 400V (uzwojenia połączone w "trójkąt"). Jakbyś połączył uzwojenia w "gwiazdę" mógłby na stałe pracować z napięciem 690V (jakbyś przypadkiem gdzieś takie znalazł ;) ). Połączenie w "gwiazdę" jest wykorzystywane (najprawdopodobniej) przy rozruchu - trzy razy mniejszy prąd...

Opublikowano

Ten silnik pracuje na napięciu 400V (uzwojenia połączone w "trójkąt"). Jakbyś połączył uzwojenia w "gwiazdę" mógłby na stałe pracować z napięciem 690V (jakbyś przypadkiem gdzieś takie znalazł ;) ). Połączenie w "gwiazdę" jest wykorzystywane (najprawdopodobniej) przy rozruchu - trzy razy mniejszy prąd...

Jak sobie przypominam z przedmiotu " Podstawy elektrotechniki" w szkole do której chodziłem bardzo dawno bo we wczesnych latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku, to w układzie trójfazowym połączonym w gwiazdę prąd jest pierwiastek z trzech (1,73) razy mniejszy, a nie trzy razy mniejszy jak Sznowny Kolega napisał.

Opublikowano

Ciagnik w miare niezle wyglada fendt dobra marka jesli na dobrego trafisz bo jesli trafisz na bubla to remonty nie naleza do tanich. Albo mi sie zdaje albo on mial malowane felgi

on był cały malowany a nie tylko felgi :)

Opublikowano

ostatni na pewno nie jest taki jak w 7211 bo ma stary typ pompy paliwowej z ręczną dawka paliwa na rozruch.......wcześniejsze hmmm jeden ma pozmieniane glowice-to czy ja wiem czy taki maly przebieg...no i jak mówi kolega wyzej po farbie to za wiele nie da sie powiedzieć

Opublikowano

Się ceni :blink: . Chyba przepisał cenę z faktury zakupu. http://tablica.pl/of...html#a6b0800f25

A tu jakby ktoś miał problem z rowem melioracyjnym lub małą rzeczką w obrębie swoich działek http://allegro.pl/mo...3784639294.html

Na fakturze miał z 20 tyś mniej:). Pewnie chce zrobić superofertę handlarz i potem spuścić20 tyś tylko wtedy będzie kosztował i tak tyle co nowy więc lepiej jak na placu stoją to wziać NH TD5050 i w tej ceni by był:). Pewnie koleś na 70%-100% przebitki liczy

Opublikowano (edytowane)

ale 2009 r. to jeszcze nie upłynęło 5 lat i nie można sprzedawać (chyba kiedyś też tak było?). 1000 godzin rocznie robił to trochę pochodził. Mi się wydaje że to handlarz z Niemiec ściągnął. Może w turze/paszowozie dostał w d*pę, swoje zrobił pokazał pierwsze oznaki sypania się i na wschód a te JX/TD5xxx to jednak nie fendty (Rodzice mają td5.85 ciągnik fajny, chodzi dobrze ale i się nie narobi jako pomocniczy bez tura).

EDIT: To handlarz, na bocznej szybie jest kartka z parametrami/ceną, w tle za ciagnikiem jest agregat z kartką przyczepioną. Poza tym który rolnik ma grysikiem wysypane podwóreko do tego takim czystym

Edytowane przez artursz89
Opublikowano

Jak już gdzieś pisałem u nas za sianokiszokę kasują po 25zł. Nawet nie chodzi po jakim czasie tylko że jak masz swoją to jedziesz i robisz kiedy chcesz nie czekasz aż ktoś przyjedzie

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Sipma do sianokiszonki? Zrobisz co zechcesz, ale myślę, że możesz mieć zastrzeżenia co do jakości zbicia.

Opublikowano (edytowane)

tylko nie sipma.nie lepiej jakąś zachodnią.

@karolr2 jeśli tylko na 300 bel to się nie opłaci,chyba że myślisz o usługach.

Edytowane przez matingus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v