Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mf w cale części drogich nie ma, to jest silnik taki jak w ursusie 4514, do tego skrzynia dość prosta i niekłopotliwa w naprawie. Części do skrzyni są tylko trochę droższe niż do ursusów.

Opublikowano

Tylko zależy wszystko jaki MF. Ja sam z chęcią kupił bym jakiś zachodni ciągnik ale te ceny mnie przerażają. Na zachodzie nie sprzedają dobrych ciągników tylko jak im się już nie opłaca go naprawiać to pcha to wszystko na wschód.

Opublikowano (edytowane)

Po części masz racje bo kto sprzedaje dobry ciągnik ale nie do końca bo dobre ciągniki też idzie kupić ale wtedy trzeba za nie duzo więcej dać i takich ciągników nie znajdziesz u handlarza w polsce. Po za tym Ty tylko sprzedajesz wtedy jeśli trzeba coś w ciągniku lub maszynie przeprowadzić naprawe ????

wracając do tematu allegro http://moto.allegro....2999508380.html :)

Edytowane przez wlkpmder
Opublikowano

Co do kupowania przez niektórych siewników poznaniak

http://allegro.pl/siewnik-poznaniak-i2980685869.html

ten już sprzedany i to za jaką cenę :blink: :blink: nie rozumiem co niektórych ludzi...

Ja za dosłownie połowę tego co ten poznaniak kupiłem taki:

http://allegro.pl/siewnik-zbozowy-nordsten-i2986300048.html

Poznaniaka oczywiście się pozbyłem, bo chciałem coś lepszego i za tą samą cenę co sprzedałem kupiłem Nordstena, porównanie jak trzydziestka do mtz-a, graczki przednie są ustawione szeroko w stosunku do tylnych i nic się nie zapycha, jednolita pokrywa skrzyni dodatkowo umocowana na sprężynach leciutko się ponosi, lekkie graczki na docisku (nowsze poznaniaki akurat docisk miały.

Najlepsze jest mocowanie graczek na oddzielnym mechaniźmie tzn. najpierw opuszczamy cały siewnik a później w dół idą graczki, bardzo ciekawe rozwiązanie zapobiegające zapychaniu i pustosiewowi, również można podwiesić wszystkie graczki jednym haczykiem dzięki czemu graczki podczas postoju nie dotykają ziemi, w skrzyni ziarnowej może być słoma i też się nic nie zapcha, jeszcze podniesienie siewnika automatycznie przełącza znaczniki(lift-o-matic).

Opublikowano

i co tego ursusa widzailo prawie 19 tys osob czym to wytlumaczyc? co w nim takiego ze kosztuje 41 tys? pozlacana kierownica??

Może złote tłoki? Bo kierownicę na zdjęciach widać, że ma zwykłą :P

Opublikowano

i co tego ursusa widzailo prawie 19 tys osob czym to wytlumaczyc? co w nim takiego ze kosztuje 41 tys? pozlacana kierownica??

Bo w otomoto licznik wyświetleń nie kasuje się automatycznie, czyli jak dajesz ogłoszenie kilkanaście razy to wynik się sumuje. Wniosek z tego że bardzo długo nie może go sprzedać.

Żeby skasować licznik jest opcja kasuj licznik.

Opublikowano

prosta sprawa tylko gorzej z maską ale to tak z filtrem wstawiasz rurę taką żeby ci weszła w otwór w filtrze i na końcu tej rurki wspawaj nakrętkę żeby przykręcić górną część filtra tak jak orginalnie też o takim czymś myślałem ale lipa z maską

Opublikowano

Olejowe zapewne...suchych wtedy nie zakładano,ja mam 7011 i jest olejowy,sąsiad 6245 z takim wlotem powietrza jak przy tym Ursusie ale zaraz nad maską a reszta tak samo....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v