Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest zaczep hitch, występował jako opcja w tych ciągnikach [chyba] bo już takie widziałem :)

Wiem jaki to zaczep, bo mam taki u siebie ale ten nie wiem czy nie jest kombinowany z Zetora lub starszego modelu, bo ma inne wieszaki i inny system blokowania.

Opublikowano

Trzeba być ostatnim kretynem żeby się na coś takiego złapać. Cena korzystniejsza o 10 000 zł - 20 000 zł od ceny rynkowej to rozumiem ale za taką cenę to od razu widać że coś nie tak.

Opublikowano

no właśnie ostatnio znlazłęm taką okazję tylko był to zetor 6245 za 18 tys stan poprostu przepiękny :) Napisałem do tego co wystawiał ten Ciągnik i był to człowiek z zagranicy który po prostu był zmuszony do zlikwidowania gospodarstwa z powodu kryzysu ;/Był nawet do tego stopnia uprzejmy że chciał mi ten Ciągnik Sprowadzić tu do polski na miejsce przywieść i żebym po prostu nim trochę porobił w polu i jeżeli bym się zdecydował na niego dopiero załatwiali byśmy resztę formalności :) I ja nie poniósł bym żadnych kosztów transportu i wogóle :)

Opublikowano

Tak grzesiu zdarzają się okazję, ale ten pan zszedł ci z ceny rynkowej 10tys. bo chce wszystkiego się pozbyć(w twoim przypadku), a ten jd jest 150tys zł poniżej ceny rynkowej... tylko wpłać temu od jd zaliczkę, lub kliknij "KUP TERAZ" on więcej nie oczekuje.

Opublikowano

no właśnie ostatnio znlazłęm taką okazję tylko był to zetor 6245 za 18 tys stan poprostu przepiękny :) Napisałem do tego co wystawiał ten Ciągnik i był to człowiek z zagranicy który po prostu był zmuszony do zlikwidowania gospodarstwa z powodu kryzysu ;/Był nawet do tego stopnia uprzejmy że chciał mi ten Ciągnik Sprowadzić tu do polski na miejsce przywieść i żebym po prostu nim trochę porobił w polu i jeżeli bym się zdecydował na niego dopiero załatwiali byśmy resztę formalności :) I ja nie poniósł bym żadnych kosztów transportu i wogóle :)

Sprzeda ci ciągnik za niższą cene od rynkowej o około 15- 10 tys. Chciał ci przetransportować ciągnik za free. Zaoferował że możesz go używać a gdy sie popsuje to niczym sie nie martw, żadnych kosztów nie poniesiesz.

A może jeszcze coś ci zaoferował?

Opublikowano

Sprzeda ci ciągnik za niższą cene od rynkowej o około 15- 10 tys. Chciał ci przetransportować ciągnik za free. Zaoferował że możesz go używać a gdy sie popsuje to niczym sie nie martw, żadnych kosztów nie poniesiesz.

A może jeszcze coś ci zaoferował?

Do tego jeszcze półroczna gwarancja pisemna :)

Opublikowano

Wydaje mi się że to ogłoszenie to nie bubel... Mój wujek/stryjek czy jakoś tak wyszukuje (w najbliższej okolicy) ciągniki do kapitalnego remontu za śmieszne pieniądze kupuje, potem naprawia z duszą i sprzedaje z ładnym zarobkiem. Sprzedaje też w najbliższej okolicy i pewnie nawet nie wie co to ,,allegro,,. I jakoś nikt nigdy nie narzekał na sprzęt kupiony przez niego. Może nie popadajmy w skrajność, może miejmy chociaż nadzieję że nie każdy jest oszustem i zdziercą...

Opublikowano

a co ma rocznik do tego? co to baba, zeby patrzyc na wiek? ma wszystko co potrzeba: EHR, silnik po kapitalce i skrzynie tez, nowe kapcie, klime i inne reczy potrzebne do wydajnej pracy. a co do ceny to mysle ze jesli igla jak pisze gosciu to warto go wziac, bo za nowy o tym standardzie musisz dac 200tys lekko

Opublikowano

Ale cena netto :P Więc jeszcze pare złotówek trzeba doliczyć ... sorry ale nie za te pieniądze ... wlkpmder ma racje... max 100 tyś ... nikogo teraz nie obchodzi ile ktoś w niego włożył liczy się cena rynkowa ... to tak jak powiedzmy mieć jakieś autko z 1994 roku cena rynkowa jego to 3 tyś zł a ktoś za nie liczy 13 tyś bo ma 10 tyś km przebiegu... I dobra ktoś go kupuje i dalej jeździ starym autem... a za te pieniądze można mieć 4 takie bądź inne młodsze na full wypasie

Opublikowano

vat od faktury, wiec jesli sie ktos dogada za 20tys to musi doliczyc 4,6tys i jesli jest vatowcem dostanie zwrot. jest jeszcze jedna zasadnicza kwestia ktorej nikt nie podwazy: otoz skoro gosc zrobil go sam, znaczy ze nie ma jakichs wymyslnych systemow jak common-rail czy automatyczna przekladnia i wszelkie awarie mozna naprawic we wlasnym zakresie jesli ma sie elementarna wiedze mechaniczna bez wolania serwisu za 100zl za godzine pracy. choc moze faktycznie cena o jakies 20tys za wysoka. a za 140 na full wypasie sie johna nie dostanie, mozna znalezc cos z przebiegiem ponad 5tys godzin i lysymi oponami. do tego jeszcze brak gwarancji, a pakiet startowy moze zabolec.

Opublikowano

A tak wogóle to może mi ktoś wyjaśnić czemu tak ciągniki poszły do góry?? Bo siedzę na allegro patrząc na np. markę Renault i za co niektóre z 82/85 roku trzeba dać niekiedy po ponad 40 tysi!!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v