Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szmergiel widzę że twoja wiedza o umowach i aukcjach jest znikoma. Przeczytaj art. 701 § 1 kodeksu cywilnego i art. 702

Widzę że tak samo jak dzieci z zerówki to z prawem masz małą styczność. Aukcje z allegro wywołują taki sam skutek jak normalna umowa sprzedaży. Naciskając "kup teraz" zobowiązujesz się do zapłaty określonej ceny a sprzedający do wydania ci rzeczy. Dobrą wolą sprzedającego jest cofnięcie umowy albo kupującego. Więc jeśli coś kupisz i nie zapłacisz to nie zdziw się, jak przyjdzie wezwanie z sądu.

co wy wiecie najpierw poczytajcie REGULAMIN ALLEGRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.I idlatego nie dziwie sie ze chlopa nadal tak latwo zrobic w konia.

3.6. Celem Aukcji dotyczących sprzedaży lub wynajmu nieruchomości, Aukcji w kategorii „Wakacje” oraz Aukcji w kategorii „Motoryzacja” (serwis motoAllegro), w podkategoriach „Samochody”, „Motocykle”, „Maszyny budowlane”, „Maszyny rolnicze” oraz „Inne pojazdy i łodzie” nie jest zawarcie umowy, jakiekolwiek czynności podejmowane przez Użytkowników w ramach tych Aukcji nie są wiążące, a Aukcje te mają charakter wyłącznie ogłoszeniowy.

Opublikowano

Szmargiel, masz rację ale w połowie. Poza tymi wyjątkami reszta Aukcji ma charakter normalnych umów.

I kiedy oni zmienili ten regulamin? Bo jeszcze jakiś czas temu tylko Aukcje z nieruchomościami miały jedynie status ogłoszeń.

Opublikowano

stasiek,masz racje ten regulamin musiał sie zmienić,wiem ,że było tak ,że jak gościu przez pomyłke wystawił auto za 1000zł a chciał 10000tys to kupująccy idac do sadu wygrywał wg regulaminu,nie raz mówili w iadomosciach ze ktos kupil dom za kilka złoty lub auto.

Opublikowano (edytowane)

co do sądowych wyjaśnień umów kupna na allegro-dlatego właśnie serwis zmienił regulamin.a co do ceny to można przecież minimalną wystawić na aukcji,a zanim aukcja będzie ważna musisz sprawdzić,zaakceptować,poprawić cenę ,opis.

proponuję wszystko robić z głową

ten ursusik 3512 miał wymieniane opony-1700 godzin na asfalcie-nawet dwa komplety można zjechać.

Edytowane przez wiesmag
Opublikowano

sprawa jeepa byla jedyna tego typu sprawa w polsce(bardzo glosna) po tym wyroku kazdy kto szukal poparcia w sadzie aby wyrwac cos za grosze naptykal na bariere nie do przeskoczenia ,mianowicie wystarczylo sie powolac na przepis w ustawie nr nie pamietam ale znajdziecie w necie o "nieumyslej pomylce" i figa dla cwanika.po duzej liczbie prosb zespol allegro zmienil regulamin i teraz opcja kup teraz jest tylko zwykla zabawka i nie warto nawet strzepic jezyka z jakimc durnym cwaniakiem ktory probuje cos wyrwac za darmo lub straszy sadem.

Opublikowano (edytowane)

Mylisz się. Opcja Kup Teraz czy aukcja wywołuje takie same skutki jak kupienie telefonu w komisie czy samochodu w salonie. Oferent jest zawsze związany swoją ofertą więc jeśli ktoś kupi nowego Iphona za 100 złotych przez allegro to sprzedający będzie musiał go wysłać. Ale jest takie coś jak błąd przy składaniu oświadczenia woli(pomyłka czy nieporozumienie). Ale o tym czy jest to błąd może zdecydować tylko sąd więc musi to być coś poważniejszego. Większe szanse przy próbie uznania błędu są w opcji "Kup Teraz" niż przy licytacji. Więc ten durny cwaniak ma duże szanse wygrać jeśli będzie chciało mu się złożyć pozew w miejscu zamieszkania pozwanego.

I błąd dotyczy wszystkich umów. Nawet kupując nowy telewizor w sklepie, sprzedający może na ten artykuł się powołać. Chociaż on jest bardziej wykorzystywany do ochrony kupujących niż sprzedających.

Edytowane przez StasiekS
Opublikowano

http://otomoto.pl/pr...36-A135670.html Z ceną nie ma tragedii, ciekawe jak jakość... ;)

Hubert8245 155 tyś netto za Pronara 96 km to raczej mocno przesadzona. Zwłaszcza że koło mnie były takie na testach, tyko że miały koło 200km i więcej i nikt nimi nie chciał jeździć. Za kare na nie kierowców wsadzano. Tak mówili sami kierowcy. NH serie T kupisz taniej.

Opublikowano

Witam

Nie chce zakładac nowego tematu...

Dowiedziałem sie, że koło Poznania jest porządna firma naprawiająca pompy wtryskowe. Wie ktos dokładnie gdzie jest lub macie namiary?

Opublikowano

Witam

Nie chce zakładac nowego tematu...

Dowiedziałem sie, że koło Poznania jest porządna firma naprawiająca pompy wtryskowe. Wie ktos dokładnie gdzie jest lub macie namiary?

Możesz jeszcze oddać tutaj, do Iławy bo masz bliżej. Nie oddawałem tam pompy,ale planuję. Z opisu i zdjęć widać, że powinni znać się na rzeczy.

http://www.diesel-ilawa.pl/regeneracja_wtryskiwaczy.html

Opublikowano

Przebieg na 100% kombinowany!!! Przez 24 lata 3000mth? Czyli po 125 mth na rok? Jeszcze w Anglii?

ja mam 360 3p i ma 3300 Mth, jestem pierwszym właścicielem ale chodzi tylko w rozsiewaczu, trochę po drodze i z neptunem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v