nowe ciągniki sdf seria TTV
-
Podobna zawartość
-
Przez Bomba41
Witam, mam problem z ww. ciągnikiem. Maszyna jest z 1994r. kupiłem go niedawno, na pozór zapowiadało się całkiem nieźle, natomiast okazało się, że ciągnik był "naprawiany" prowizorycznie, przez kogoś, kto nie ma zielonego pojęcia o tym co robi, ale do rzeczy. Ciągnik odpalał, silnik pracował dosyć dobrze, natomiast miał bardzo duże wycieki oleju z pokryw zaworów/okolic. Zdjąłem wszystkie głowice, powymienialem wszystkie uszczelki (głowic, popychaczy zaworów, pokryw, kolektorów itd), wycieki ustąpiły, natomiast jak zacząłem nim pracować, jest bardzo dziwny objaw, a konkretnie stukanie/klepanie w silniku, które pojawia się po jego rozgrzaniu (na zimnym jest ok). Uszczelki zastosowałem 1,4mm (tłoki nie wystawały ponad tuleje w ogóle). Silnik odpala normalnie, pracuje dobrze, jedyne, co można mu zarzucić, to, że dymi na czarno pod obciążeniem dosyć mocno, no i to klepanie...
Klepanie nasila się ze wzrostem obrotów, na wolnych praktycznie tego nie słychać. Dźwięk przypomina stukającą panewkę, natomiast z takim objawem przepracowałem już ponad 50 godzin i nic sie nie dzieje, w oleju ani filtrach nie ma opiłków, trzyma ciśnienie bardzo dobrze, ale stuka, ewidentnie coś stuka... ma ktoś jakiś pomysł? miał ktoś podobne objawy? silnik to wolnossąca 6 SDF 916.6 chłodzony cieczą.
-
Przez PAT1
Witam proszę o pomoc
Jestem posiadaczem DEUTZ FAHR MK3 135 z 2003 roku ,skrzynia 6-ka ręczna z 4-rema półbiegami , rewers tylko przód - tył bez Neutralnej pozycji .
Mam problem z sprzęgłem , gdyż często ciężko włączyć ręcznie lewarkiem bieg nie wysprzęgla ,
po wciśnięciu powyżej 3/4 pedału na słupku pojawia się symbol klucza i litery EA ,
a dalej gdy się uda włączyć bieg to na pełnym wciśniętym pedale dalej ciągnie jazda .
Wydaje mi się iż jest gorzej gdy się nagrzeje .
Natomiast gdy wejdzie w miarę gładko to zaczyna ruszać przy 3/4 sprzęgła czyli ok.
Odpowietrzałem siłownik od strony pompki - hydrolu było dobrze , od strony oleju z skrzyni co chwile bije powietrzem - czy tak powinno być ?
Co może być przyczyną ? ,
siłownik , tarczki sprzęgła zasadniczego - starte ,przeciek nieszczelność ( które to wyjście na deklu ) ,
co trzeba rozebrać , może namiary na mechanika jestem z Świętokrzyskiego .
-
Przez yanek_113
Witam, planuje zakup agregatu agromasz sn301 +ant30 waga zestawu w wyposażeniu które planuję wybrać to ok 2t
odległość od punktu zaczepienia do końca wału agregatu to 180cm skrzynia nadbudowana centralnie nad wałem.
moje pytanie brzmi czy Agrotron 110 sobie z tym poradzi?
-
Przez DawidWsik
Zakupiłem deutz fahr agrotron 106mk3 i ma troszke mało płynu hamulcowego i ciągle mryga kontrolka od poziomu płynu hamulcowego. Nie wiem dokładnie jaki jest wlany płyn hamulcowy. Czy są jakieś płyny mieszalne ze wszystkimi czy raczej spuścić stary i nalać nowego czy należy wypłukać instalację
-
Przez Ceemacki
Koledzy ma problem z wom w moim df. Naciskam przycisk ENA razem z przyciskiem od womm tył , wałek startuje , pojawia się prędkość na wyświetlaczu. Jednak gdy próbuję go wyłączyć naciskając przycisk ENA i przycisk wałek tył to wałek się nie wyłącza. Słychać tylko klikanie gdzieś z tyłu przy próbie wyłączania wałka. Dziwne jest też że mogę włączyć i wyłączyć wom z błotnika. Wie ktoś może o co chodzi?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Case mxm 155 stuka na biegach.
Czytaj dalej »
MTZ 80