Case mxm 155 stuka na biegach.
-
Podobna zawartość
-
Przez roxor
Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
-
Przez adrian785adrian
Witam.
Mam problem ze zmianą biegów i również zmiana tył- przód. Nie można wyciągnąć biegu, jak również do włożyć. Ciągnik zachowuje się jakby sprzęgło ciągnęło, lecz sprzęgło ładnie pracuje. Nie ma luzów w układzie. Docisk i tarcza wygląda ok. Łożysko i łapki również ok.
Wymieniłem walek WOM który wchodzi w docisk na nowy, myślałem że to on ale nic się nie zmieniło. Co najlepsze czasami jest dobrze, a czasami nie można wyciągnąć biegu, ale ciągnik stoi.
Proszę o pomoc, może ktoś miał podobnie.
-
Przez masacase
Witam, Mam w swoim Case mx problem a mianowicie trzyma wyższa temperaturę, tj pracuję w granicy zielonego i czerwonego pola. Wymieniony płyn chłodniczy, przepłukania chłodnica wymieniony na orginal czujnik termostat oraz wiskoza. Ponadto zamontowałem mowy czujnik temperatury w głowicy z nowym zegarem żeby wyeliminować błąd elektroniki i nic nie pomaga. Dodam że nie gotuję płynu nie kopci i oleju nie ubywa ani nie przybywa a jeszcze wymieniłem końcówki wtryskiwaczy na? oryginalne. I niestety bez efektu może ktoś podpowie co może być przyczyną i gdzie szukać? -
Przez Gość
Witam, mam problem z sterowaniem podnośnikiem w case z lat 1990
modele które miały ten sam typ sterowania to 885xl 785 685 585 485
podnośnik podnosi jednak nie działa regulacja wysokości, w ostatnim czasie nie chce opadać.
mam model z kabiną, próbowałem zdemontować mechanizm sterujący jednak bezskutecznie, (3 śruby i 2 przewody hydro) prawdopodobnie trzeba dobrać się do tego od góry, może ktoś się orientuje czy wystarczy w tym celu zdemontować fotel czy trzeba demontować kabinę tak jak podano w manualu pdf.
Co może być przyczyną braku regulacji podnośnika?
po odkręceniu 2 przewodów hydraulicznych od mechanizmu sterującego podnośnik nadal nie opada. (silnik nie odpalany)
jest to model w którym olej przekładniowy i hydrauliczny jest wspólny. filtr hydrauliczny wymieniony, olej kiepskiej jakości.
Z góry dziękuję za podpowiedzi i wskazówki.
-
Przez PiterParker
Witam serdecznie. W moim niedawno zakupionym case 5120 po wciśnięciu sprzęgła i przekręceniu zapłonu kontrolka od układu hydraulicznego miga 5 razy. Generalnie ciągnik jeździ i pracuje poprawnie. Dwa razy tylko zdarzyło mi się że podczas cofania na maksymalnie skręconych kołach na 1 biegu i 1 polbiegu odłączyło jazdę i zapaliła się w/w kontrolka. Po naciśnięciu sprzęgła i puszczeniu wszystko wróciło do normy i nawet jak chciałem spowodować to kolejny raz żeby zobaczyć w czym problem to już nie mogłem/ wszystko działało jak trzeba. Podobnie było innym razem innego dnia. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie zajrzeć i co sprawdzić ? Są tematy na forum w których użytkownicy zgłaszają podobny problem ale temat zawsze się urywa i do niczego nie prowadzi. Bardzo proszę o podpowiedź.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Renault ares 630 rz. ciągnik wpada w wibracje z uniesioną maszyną
Czytaj dalej »
Case 5150 + Akpil KM80R