Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądałem wczoraj agrobiznes i zastanawiam sie nad informacjami które przekazują, mianowicie mówlili ze brak popytu na mieso wieprzowe oraz ze ceny są na niezmienionym poziomie sprzed tygodnia a w rzeczywistości zupełnie inaczej jest. Zero wiarygodności. Czyżby duże zakłady mięsne finansowały program?

Powiat pułtuski 5,1 zł + vat

Opublikowano

hmm,

- ludzie jak pytali się o świnki to się pytają (tylko u mnie na razie nic nie mam w wadze 100-115kg) a pytają się bo wędlina w sklepie droga, najedli się też fermówki, idą dni dobre do grillowania itp,

- jedna z ubojni jak dostanie polską świnkę to wstrzymuje pracę nad tą fermową i robi z polskiej na zachód a potem wraca do zachodniej fermowej z której robi na nasz rynek,

- cena niestety stoi i stać będzie bo handlarz musi zarobić swoje i nawet jak ubojnia da mu więcej to z racji że jest mniej sztuk na skupie on rolnikowi więcej nie da.

Opublikowano

Troszkę nie na temat ale w związku z poprzednim postem. Coraz częściej słyszę w radiu że mówi się o jakości wędlin w sklepach i co one zawierają. Ciekawe jaki będzie tego odzew czy zakłady zaczną robić lepiej/drożej czy konsument będzie rozglądał się za wędlinami domowej produkcji ale tu cena będzie spora ??????

Opublikowano

Oglądałem wczoraj agrobiznes i zastanawiam sie nad informacjami które przekazują, mianowicie mówlili ze brak popytu na mieso wieprzowe oraz ze ceny są na niezmienionym poziomie sprzed tygodnia a w rzeczywistości zupełnie inaczej jest. Zero wiarygodności. Czyżby duże zakłady mięsne finansowały program?

Powiat pułtuski 5,1 zł + vat

Ten agrobiznes to jedna wielka ściema kiedyś oglądałem pierwszy reportaż był że pogłowie świń jest najniższe od 60 lat i że chcą to jakoś zmienić a drugi był o tym że zaczyna się robić górka mięsa i ceny stoją w miejscu. Sami sobie zaprzeczają.

Jak na razie ceny idą do góry przekroczyły już 5 zł w pobliskim skupie

Opublikowano

Ten agrobiznes to jedna wielka ściema kiedyś oglądałem pierwszy reportaż był że pogłowie świń jest najniższe od 60 lat i że chcą to jakoś zmienić a drugi był o tym że zaczyna się robić górka mięsa i ceny stoją w miejscu. Sami sobie zaprzeczają.

Jak na razie ceny idą do góry przekroczyły już 5 zł w pobliskim skupie

witam Kolego masz racje w 100% chyba ogladaliśmy ten sam odcinek, ten sawicki jak to czytał chyba wiedział że robi z siebie debila, co oni mysla że rolnicy to głupki ??? Sami sobie zaprzeczają hahaha :D

Opublikowano (edytowane)

wielkie fermy już dostają 6,0 zł netto +VAT na żywą ,więc przy negocjacjach nie dajcie się zwieść świń jak na lekarstwo,a telewizja kłamie(Agroszajs)

Edytowane przez pabloooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v