Skocz do zawartości
sebau1212

Cena trzody chlewnej

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
cena
damian23199    0

Weterynarze strajkują bo się nachlać nie mogli za nasze pieniadze aa poz a tym świnie w łódzkim okolice Tomaszowa mazowieckiego 3,8

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Ja jestem z małopolski w okolicy mam tak jakby 2 oddziały weterynarzy jedni podlegają pod karków a drudzy pod Proszowice, krakowscy strajkują, ale proszowscy nie to jest jedyny plus przynajmniej u nas :mellow:

Im jest zawsze mało kasy nigdy nie są nasyceni. U nas cena to ok 3.80 - 3.90zł :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
martini89    3

Jóźwiakowski Damasławek 3,60 podstawa + 0,20 zł za mięsność + VAT

Edytowano przez martini89

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pluto2002    1

Witam. W piątek były po 3.50+vat pomorskie (pośrednik) ;[ To co się dzieje na rynku trzody chlewnej to jest zgroza. Pomimo niskiego pogłowia ceny lecą w dół lecz i tak są już zbyt niskie. Ceny paszy sięgają kosmicznych poziomów i do tego nasz kochany rząd podnosi stawkę vat na pasze z 3 do 8% próbując nas pogrążyć doszczętnie. Sam już nie wiem ale odnoszę wrażenie że producentami trzody rząd się wogóle nie przejmuje. Może trzeba by przypomnieć o swoim istnienu. Tylko szkoda że era Lepera się skończyła ale może warto byłoby do niej powrócić, choć niezbyt to realne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dabaz    54

Chyba cena jeszcze poleci w dół. Dzisiaj PKM DUDA obniżył o 20 gr czyli jest 4,50zł/kg po wybiciu w kl E. U nas to on dyktuje ceny. Salus też dziś o 20gr obniżył i ma 4,90zł w kl.E, ale daje tyle bo ma problemy z wypłacalnością.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krystian88    0

Akurat dzisiaj sprzedawałem po 3.50. Odbiorca mi mówił że ceny będą spadać na łeb na szyję na dół. Zapytacie pewnie dlaczego?? Otóż nasz kraj, a dokładniej władze tego kraju są tak nieodpowiedzialne, że nie można tego opisać. Bo jak wszystkim dobrze wiadomo w Niemczech wybuchła afera mięsa zatrutego dioksynami. Więc Niemcy pozbywają się zatrutego mięsa, a Polak się cieszy bo tanio kupi z zachodu i nie będzie musiał płacić swoim rolnikom. Ciekawi mnie tylko dlaczego Instytut Weterynaryjny nie kontroluje mięsa sprowadzanego z zachodu, tylko kontrole przeprowadza u rolnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
StasiekS    72

Ciekawi mnie tylko dlaczego Instytut Weterynaryjny nie kontroluje mięsa sprowadzanego z zachodu, tylko kontrole przeprowadza u rolnika.

Bo nie ma takiego wymogu. Wystarczy że jest skontrolowane, przez niemieckich weterynarzy.

 

Więc niemcy pozbywają się zatrutego mięsa, a Polak się cieszy bo tanio kupi z zachodu i nie bedzie musiał płacic swoim rolnikom.

Wątpię żeby mieli tyle tego mięsa że to spowoduje drastyczny spadek cen u nas.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

×