Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xD wszyscy strzelmy focha, idziemy strajkować, i przestańmy sprzedawać

żartuje.

cena jest nadal dobra, ponieważ wychodzimy na plusie, więc niema co narzekać : p jak będziemy dokładać do tego interesu, wtedy dopiero można nażekać. Choć nie mówie, że mogłabybyć lepsza.

Opublikowano

Ale jaki to jest Zysk Z jednego Tucznika? :blink: Wkurz mnie tylko to,że jak ceny tucznika wzrastają to wzrasta też cena koncentratu <_< A jak cena tucznika spada to jakoś obniżek cenowych koncentratów też nie widać. Woj. Lubuskie 5,30 netto

Opublikowano

xD. No niestety pasze tez akurat w cenie : <

Wiem, znam ten ból.

Btw. tobie współczuje 5,30 ;/ niezafajnie . Ale niestety nikt niemówił, że w roli jest fajnie i różowo ; )

Ja to kocham, więc robie, ale jak ktoś nielubi żyć w niepewności, to niech sobie idzie na biurokrata : p a nie na gospodarke : )

U nas cena w okolicahc 5.70 netto pomorskie ; )

Opublikowano

Po co to pokazujesz? Ta tabela jest jakąś błędna przecież według niej jęczmień z zakupu wyszedł sporo taniej od tego z własnej produkcji. Pytaliśmy już w innym temacie o to i nikt nie był w stanie odpowiedzieć a teraz tabela powróciła... U mnie cena bez zmiany chwilowo

Opublikowano

Po co to pokazujesz? Ta tabela jest jakąś błędna przecież według niej jęczmień z zakupu wyszedł sporo taniej od tego z własnej produkcji. Pytaliśmy już w innym temacie o to i nikt nie był w stanie odpowiedzieć a teraz tabela powróciła... U mnie cena bez zmiany chwilowo

bo według kalkulacji wir-u w uprawie jęczmienia jarego taka cena wychodzi. Czyli cena rynkowa tego zboża jest zaniżona.

Opublikowano (edytowane)

Ja wychodze na plusie.. Ale to może dlatego, że daje mniejszą dawke nawozów i oprysków niż każdy ; P

jak dasz 100 kg polifoski 8 na ha mniej to zaoszczedzisz 200 zl ,a jak przez to zbierzesz tone z ha mniej to ile stracisz???u nas 5,70 netto za holendra. Edytowane przez tedizetor56
Opublikowano (edytowane)

Witam panowie w środę pojechały po 5,3+vat kujawsko pomorskie powiat wąbrzeski spadek o 90gr w porównaniu z odstawa z końca września szlag by ich trafił tanie zakupy na święta robią tak dalej a świnie to w zoo będziemy oglądać

Edytowane przez jan2130
Opublikowano

5,9 netto -1%; a tak na marginesie to przy liczeniu opłacalności produkcji trzody cenę własnego zboża powinno przyjmować się aktualną rynkową; to że ktoś produkuję jęczmień za 600zł/t a na rynku jest np po 900zł/t to nie oznacza że ma większy zysk z trzody, tylko z areału; w wątku o opłacalności opisałem to szerzej

Opublikowano

ZM Cena bazowa 6,6 zł/kg + premia i dopłaty za limit wagowy i mięsność.

A jak można inaczej liczyć , zysk z produkcji roślinnej to z produkcji roślinnej, a z zwierzęcej to zwierzęcej. Inna sytuacja jak liczymy zysk z całego gospodarstwa ale też to rozbijamy na każdy typ produkcji aby widzieć rentowność danej produkcji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v