Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Chce sobie do C360 zalozyc swiatla mijania/drogowe w atrape chlodnicy.

Jakie lampy kupic zeby montaz byl jak najprostszy ? Prosze o konkretny przyklad - najlepiej link do allegro :).

Chodzi mi o cos takiego (to jakas przykladowa c360 znaleziona w internecie):

dsc01691hk.jpg

Z gory dzieki za pomoc !

Opublikowano

Ja założyłem takie światła od FSO1500/polonez koszt zero zł bo miałem fiaciora i wyjąłem swiatła możesz poszukać jakiegoś na złomie. Roboty było tyle co wyciąć otwory w atrapie i w blasze pod nią do której są przykręcone.

Opublikowano

my do c-360 w tą zimę, przy okazji remontu zamontowaliśmy światła od MF255/Ciężkiej serii Ursusów-są takie same, lampy Wesem po 18zł za sztukę, do tego dorobiliśmy ramkę z plexy, i wycięliśmy dziury w atrapie, i gotowe. Jeśli chcecie mogę dodać zdjęcia.

Opublikowano (edytowane)

No jasne, jesli to nie problem to wrzuc zdjecia :).

Ja sie chyba zdecyduje na WESEMy PES1 - bardzo mi sie podoba to ze maja gladkie szklo a nie ryflowane :).

Dzieki za ten link do sklepu internetowego WESEMU, naprawde fajne lampy teraz robia.

O takie:

pes1_41901_hr.jpg

Edytowane przez vitoma
Opublikowano

Nie wiedzialem co to za lampy te na zdjeciu i gdzie takie kupic ..a nie przyszlo mi do glowy zeby poszukac w internecie oferty wesem. Fezoi mi tu podrzucil link do sklepu wesem - a tam juz znalazlem to co chciałem. Wiec uzyskałem tu pomoc. I jest OK, dziekuje bardzo :).

Lampy juz zamówione , czekam na przesyłke.

Gość ziomek16142
Opublikowano

Witam. Mam u siebie pożyczoną na jakiś czas C-360 3P 85 rok i od pewnego czasu brak świateł stop (gdy hamuje ). Hamulce sprawne, ale świateł brak. Przygotowuje go na przeglad i takie pytanie: Jak to naprawić ?? Jakaś pompa,czujnik, czy wina bezpieczników ??

Opublikowano (edytowane)

Sprawdź;

-bezpieczniki

-przewody te co sa przy pompkach bo mogly sie wypiąć lub nie łączą

-żarówki czy nie są spalone

-styki czy nie zaśniedziały

pozdrawiam :)

Edytowane przez HondaMtx
Opublikowano

z tą masą to nie zgodzę sie do końca.. bo u mnie w c-360 jak masy nie bylo na swiatłach na błotnikach z tyłu to jak sie wcisnęło hamulec to sie postojówka jedna zaświecała a z drugiej strony kierunkowskaz :P

Opublikowano

Zdejmij od czujnika kable i zewrzyj. Jak zaświecą to włącznik szlag trafił i nie zdziwił bym się bo dziadostwo robią. Jak nie to leć po kolei i szukaj.Jak nie to pierwszy bezpiecznik chyba z prawej jest odpowiedzialny za stop, z niego do stacyjki. Jak tam jest prąd to drugim kablem do kostki pod fotelem leć. Probówka wystarczy żeby wszystko sprawdzić.

• Like 1
Gość ziomek16142
Opublikowano

jutro się za to wezmę i dam znać co i jak

Opublikowano

Witam !

Mam w moim ursusie c 360 3p problem, a mianowicie, nie mam swiateł krótkich. Kluczyk w pozycji 1 - swieca sie postojowe, 2 - postojowe, 3 długie. Czytałem ze mogą być źle podłaczone kable, zamieniłem i były krótkie na 2. A kierunkowskazów wcale nie ma, bo przerywacza nie ma, nie wiem jak go podłączyć bo nodkad pamietam go tam nie było. Aha i jeszcze jedno ostatnie pytanie. Czy na oryginalnej prądnicy zamiast lampy tylnej roboczej mozna zamontować halogen ? Czy musi być alternator ?

Czekam na odp.

Pozdrawiam !