claas consul
-
Podobna zawartość
-
Przez franekblady
Dzień Dobry.
Kupiliśmy Consula i podczas jazdy do domu 40 km na kołach zaczął ciec wariator jazdy do tego stopnia, że nie dało się już jechać. Wyciek wyglądał jakby leciało z samego środka z uszczelniacza 4x10x4 numer 48 w katalogu na iglicy zaworu nr 64 w katalogu. Wymieniłem to kolanko nr 65 z iglicą na nowe wraz z uszczelniaczem nr 48, jednak wyciek pojawia się nadal. Czy siłownik jest w środku w tym drążonym wałku do którego wchodzi iglica z kolankiem? Jak to dalej rozebrać? Czy muszę zdejmować koło wewnętrzne do tej operacji i jak je zdjąć? Proszę o jakąkolwiek pomoc bo w okolicy nie ma fachowca i kogo bym nie pytał nikt nie wie, nie robił tego. Ja sam robię to wszystko na czuja i nie wiem nawet gdzie dokładnie jest siłownik. Żniwa tuż tuż.
-
Przez Nowy81
Ma ktoś te złomy jeszcze:) .Panowie jaki tu powinien być łańcuch. mam katalog od korb...(w sieci też takie są) i jakby brakowało początku tablicy 31. Poproszę o numer itp.
Ten wydaje mi się za duży. Nie widzę na nim numerów...
Ten napinacz z drzewa mocno zużyty, może zastosował ktoś jakieś koło zębate?
-
Przez mf390
Witam, przymierzam się do zakupu i montażu klimatyzacji do Dominatora. Czy montował ktoś i mógłby coś doradzić?
-
Przez MKHarikeen
Kupiłem Mercatora i mam pytanie jak przesunąć na bok kosz sitowy. Widzę że kosz sitowy z jednej strony ociera o bok kombajnu a z drugiej strony jest trochę miejsca. Widać że tarło już od jakiegoś czasu i tylko w jednym miejscu więc nie wiem czy się tym przejmować.
-
Przez MasterRol
Witam. Mam problem z kołami wariatora młocarnia w Claas Dominator 108 SL. Tzn na tym wyższym jest wyciek przec co spada prędkość obrotów Młocarni. Przy okazji zauważyłem że ten Dolny wariator zatrzymał się w jednym miejscu jak na zdj.... Może na ktoś pomysł co się stało. No i ewentualnie jak to rozebrać bezpiecznie. Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Axion 820
Claas was 450