Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, terminator1000 napisał:

Skąd ty wziołeś te 300tys. od bogdana? On tyle nie zarobi.

Poosa dobrze pisze. Polać mu.

300 000 wziąłem stąd że WYDOJONY VACIK NIE SAMYM WATEM 23 % żyje musi kupować z 0 wat 8 wat i 23 wat których się nie da zaliczyć do watu z gospodarstwa np . liczydło dla głąba hahah

Opublikowano
9 minut temu, poosa21 napisał:

Ty naprawdę jesteś ograniczony umysłowo. Ja i ty sprzedamy za 100tys netto i kupimy coś za 100tys netto przy 23% vat.

Ty będziesz miał 7tys vatu że sprzedaży. A ja 23tys minus 7tys czyli 16tys. I tym się różnimy ją mam te 16tys a ty nie.

POosa masz pretensje że bogdan ciebie tu prostuje ale chłopie ty naprawdę jesteś tępak

zrozum że żeby zainwestować 100 000 z 23% to musisz w dłuższej perspektywie co najmniej pewnie  za 300 000  sprzedać  taki ci dałem przykład

sprzedaż za 300 000 zboża  kupisz pola za 300 000 i masz 0 wat

bogdan sprzeda za 300 000 i ma 21 000 na ryczałcie

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, terminator1000 napisał:

A nie pomyslaleś pusty głabie że mnie stać na inwestycje,zarobiłem 100 i wydahe 100.

Pozatym wczesniej napisalem że średni vat u mnie to 12% i przy 100tys jestem 5tys do przodu względem ciebie.

5 000 do przodu to całe 4 bańki sprzedaży  przy 200 000 do przodu wobec rr

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Niech każdy liczy u siebie i będzie spokój ,mnie przez 16 lat się opłaca 

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
1 minutę temu, poosa21 napisał:

Pacanie na jakiej podstawie twierdzisz że muszę sprzedać za 300 tys. Skoro sprzedałem za 100tys i kupiłem za 100tys.

podałem ci  przykład , nie da się zjeśc ciastko i mieć ciastko

coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że z kasy wydojone VACIKI I ZERO POJĘCIA

ty myślisz że w US pracują głupsi od ciebie ??? takich pewnie nie ma wcale ale do rzeczy

rozliczasz tylko wat,  a przy okazji podajesz kwoty sprzedaży i zakupów i jest jeszcze poza VACIOKWE życie które kosztuje i o tym w US wiedzą  , wiedzą również na jakim areale ciebie doją VACIKU  haha

9 minut temu, miwigos napisał:

Niech każdy liczy u siebie i będzie spokój ,mnie przez 16 lat się opłaca dobry duży traktor jestem do przodu, ale duży nie 120 konny

miwigos

ale musisz mieć również świadomość że URZĄD SKARBOWY  ma pod twoim nr gospodarstwa  2 duże traktory na lokacie

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, poosa21 napisał:

On nie wie co ma myśli pisze aby pisać.

Podałem ci proste wyliczenie a ty dalej swoje. Może trochę przesadziłem z tymi 23% ale powinno być 15% przez te wszystkie czasy inwestycji jakie przeprowadziłem. Czyli przy 100tys jestem do przodu względem ciebie 10tys. 

A co do skarbowego to miałem wszytko wyliczone skąd kasa, czyli premia młody rolnik, modernizacja, dopłaty i pensja żony. Wszystko policzone co do zł.

15 - 7 według mnie wynosi 8 , a to z kolei nie 10 tys tylko 8

premię dostałeś tylko raz i ją już rozliczyłeś  , a powoływanie się na dopłaty i zarobek żony utwierdza mnie i każdego w miarę myślącego i US że jesteś WYDOJONYM VACIKIEM biegajacym za kwitkami hahha

wystarczy ci kuknąć na konto i kartę żony i sraka pół roku

dopisałeś jeszcze kredyt , to ci i na to odpowiem

kredyt daje x wat do zwrotu podobnie jak sprzedaż kase na inwestycje   , ale jak go spłacisz to nie dosyć że wat trzeba liczyć na minus to trzeba mieć świadomość że musiałeś sprzedaży wykazać na spłatę kredytu i na dodatek odsetki które pewnie niewielkie

Edytowane przez stach12
d
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

Tak tak, a najlepszy przykład to Bieda Intelektualna, prawda?🤣 wiem, że mnie za to nienawidzisz Legendo Solidarności😂 skoro przyznajesz, że lubisz pofantazjować, to jak to Bodzio z tymi Twojemi milionami jest?🤣

Nie sądzę abym pisał coś o stanie wojennym, podłapałeś coś i sam nie wiesz co.... Miałem pewien incydent jako prawie pelnoletni człowiek i być może o tym wspomniałem, nie wiem nie pamiętam co pisałem.. Ty jesteś śliski ani za ani przeciw i uj wie czego szukasz... zawsze coś tam udajesz że szarpiesz za nogawkę i tyle... 

Jesteś dla mnie bezbarwny i żadnego wysiłku nie muszę robić, aby obalić twoje bezbarwne zaczepki i tyle... Nie lubię takich ludzi ani tyz nie mam do ciebie a jakiegoś urazu... 😋

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, poosa21 napisał:

Ty naprawdę jesteś ograniczony umysłowo. Ja i ty sprzedamy za 100tys netto i kupimy coś za 100tys netto przy 23% vat.

Ty będziesz miał 7tys vatu że sprzedaży. A ja 23tys minus 7tys czyli 16tys. I tym się różnimy ją mam te 16tys a ty nie.

Ja pier**le człowieku czegoś żeś przypal.😂😂

3 godziny temu, poosa21 napisał:

Miałem już nic nie pisać ale szlak mnie trafią jak czytam wypociny takiego osobnika.

A ty tego nie rozumiesz, że ja mając 100tys coś kupię przy vacie 23% i mam 23tys minus 7tys tego co bym miał na RR to zostaje mi 16tys których ty nie będziesz miał.

Ale poważnie kupując /mając 100 tys kupisz za 123 tys.... 😂😂😂😂😂

A tak poza tym to ja nadal mam te 107 tys bo nie muszę ich wydać  a ty gowno masz bo jesteś czysty... Wydojony z kasy. 😂😂😂😂😂😂

Człowieku przestań fantazjować i nucz się liczyć... 😂😂😂😂

Takie pytanko ile musisz wydać z tych 100 tys aby dostać te 7 tys co ja mam a nic nie wydałem? 😂😂😂

No ile wydasz przy średnim zwrocie i ile ci zostanie ? 

Zakładając że nie wydamy tylko kładziemy na książkę... Kto ma wiecej? 😂😂😂

Ty masz jedno w głowie że musisz kupić /wydać jak najwięcej a ja odwrotnie... I na tym to polega że ty jesteś wydojony a ja nie.... 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

No właśnie by mieć na inwestycje to trzeba zarabiać lub brać kredyt na który też  trzeba zarobić.

Rozpatrując to w dłuższym okresie czasu, by zarobić na inwestycje, zakup ziemi, zmianę auta, remont mieszkania i życie  trzeba zarabiać kilkukrotnie więcej niż wydawać. W takim wypadku różnice w vacie naliczonym dla RR, a vacie zwróconym dla vatowca zacierają się.

Opublikowano
53 minuty temu, stach12 napisał:

ty myślisz że w US pracują głupsi od ciebie ??? takich pewnie nie ma wcale ale do rzeczy

To tylko urzędnicy. W biurach rachunkowych pracują mądrzejsi. Ci z US to dzwonią, straszą kontrolami licząc, że ktoś się przestraszy. Jednak nawet jeśli ktoś kombinuje jak bogdan ale zadba o legalność, to nie mogą nic wielkiego zrobić. O to ile zjesz czy wydasz na ubrania, też jeszcze nie prześwietlą. Może w przyszłości, ale jeszcze nie teraz. 

Opublikowano

AGREST

DopÓki wydojony VACIK BĘDZIE POIŁ ROPĄ DOMOWNIKÓW i karmił sianem kupionym od ryczałtowca na fakturę z 7 WAT i za wszystkie zarobione pieniądze przez tych  domowników  kupi maszyny z 23 % wat  rożnice są widoczne gołym okiem i  wskazuja że bycie na wat jest  bardzooooooooooooooooo  korzystne

nie twierdze że bycie na wat jest nie korzystne , bo przeważnie jest ale  trzeba się najpierw nauczyć liczyć

mnie BOGDAN PODSZKOLIŁ i teraz dużo więcej wiem , szkolenie przebiegalo w podobnych warunkach  jak obecnie . ale się opłacało bo szkolony zamiast szczekać słuchał i zrozumiał z czym się to je

• Haha 3
Opublikowano
23 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Nie sądzę abym pisał coś o stanie wojennym, podłapałeś coś i sam nie wiesz co.... Miałem pewien incydent jako prawie pelnoletni człowiek i być może o tym wspomniałem, nie wiem nie pamiętam co pisałem.. Ty jesteś śliski ani za ani przeciw i uj wie czego szukasz... zawsze coś tam udajesz że szarpiesz za nogawkę i tyle... 

Jesteś dla mnie bezbarwny i żadnego wysiłku nie muszę robić, aby obalić twoje bezbarwne zaczepki i tyle... Nie lubię takich ludzi ani tyz nie mam do ciebie a jakiegoś urazu... 😋

Jak to ani ani…przecież jestem pisowskim niedoukiem😉

i wzajemnie.

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, stach12 napisał:

AGREST

DopÓki wydojony VACIK BĘDZIE POIŁ ROPĄ DOMOWNIKÓW i karmił sianem kupionym od ryczałtowca na fakturę z 7 WAT i za wszystkie zarobione pieniądze przez tych  domowników  kupi maszyny z 23 % wat  rożnice są widoczne gołym okiem i  wskazuja że bycie na wat jest  bardzooooooooooooooooo  korzystne

nie twierdze że bycie na wat jest nie korzystne , bo przeważnie jest ale  trzeba się najpierw nauczyć liczyć

mnie BOGDAN PODSZKOLIŁ i teraz dużo więcej wiem , szkolenie przebiegalo w podobnych warunkach  jak obecnie . ale się opłacało bo szkolony zamiast szczekać słuchał i zrozumiał z czym się to je

Bo widzisz grunt to poczucie humory i nie obrażanie się jak ktoś prawdę pisze ze "uwaga doją" 😂😂😂

Opublikowano
16 minut temu, Leszy napisał:

To tylko urzędnicy. W biurach rachunkowych pracują mądrzejsi. Ci z US to dzwonią, straszą kontrolami licząc, że ktoś się przestraszy. Jednak nawet jeśli ktoś kombinuje jak bogdan ale zadba o legalność, to nie mogą nic wielkiego zrobić. O to ile zjesz czy wydasz na ubrania, też jeszcze nie prześwietlą. Może w przyszłości, ale jeszcze nie teraz. 

przepisy się zmieniaja i zarówno pracownicy US jak i biur rachunkowych musza się szkolić na bieżąco

obowiązkiem urzednika us jest doić i nie informować o korzystniejszych rozwiązaniach

biuro rachunkowe robi po najnizszej lini oporu nie zawsze na korzyść rozliczanego , dlatego że musi się w jego imieniu tlumaczyć korygować itd

z kolei rozliczany ma prawo doic US i wymagać od biura jak najkorzystniejszego rozliczenia a żeby tak się działo to musi mieć taki rolnik i biuro wiedzę a tak często nie jest

i dlatego często wydojony szuka kosztów sasiada zamiast swoich hah bo wtedy czytelniejsze rozliczenie

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, stach12 napisał:

często wydojony szuka kosztów sasiada zamiast swoich hah bo wtedy czytelniejsze rozliczenie

Wtedy to jest dla niego czysty zysk, bo odliczy coś od czegoś, za co wcześniej nic nie zapłacił. To zresztą działa w obydwie strony. Ludzie na rr rezygnują z faktur albo szukają kogoś na kogo taką fakturę wystawią. To jest powszechne, i nie piszcie, że potrzebujecie dowodu zakupu, bo większość ludzi ma to gdzieś. Części do  pługa, czy innych maszyn, łożyska, czy płyny eksploracyjne. Wielu kombinuje i robi co mu się opłaca. 

Opublikowano
38 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ja pier**le człowieku czegoś żeś przypal.😂😂

Ale poważnie kupując /mając 100 tys kupisz za 123 tys.... 😂😂😂😂😂

A tak poza tym to ja nadal mam te 107 tys bo nie muszę ich wydać  a ty gowno masz bo jesteś czysty... Wydojony z kasy. 😂😂😂😂😂😂

Człowieku przestań fantazjować i nucz się liczyć... 😂😂😂😂

Przecież on napisał o 100tys netto. On kupi za 123tys brutto i 23tys skarbowy mu odda a ty kupisz za 123tys brutto i skarbowy ci gówno odda. 

Przy sprzedaży ty będziesz miał 107tys a on 105tys brutto i 5 tys odda do skarbowego.

Czyli na koniec będzie miał 16tys a ty gówno.

Prościej już się nie da.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Leszy napisał:

Wtedy to jest dla niego czysty zysk, bo odliczy coś od czegoś, za co wcześniej nic nie zapłacił. To zresztą działa w obydwie strony. Ludzie na rr rezygnują z faktur albo szukają kogoś na kogo taką fakturę wystawią. To jest powszechne, i nie piszcie, że potrzebujecie dowodu zakupu, bo większość ludzi ma to gdzieś. Części do  pługa, czy innych maszyn, łożyska, czy płyny eksploracyjne. Wielu kombinuje i robi co mu się opłaca. 

Dokładnie ;) Ilu to już miałem bogaczy na RR proszących, żeby im coś kupić, np folię czy włókninę do truskawek i podzielić się VAT-em xD Ale wtedy takiemu mówię, proszę się przejść do US i przejść na VAT xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, terminator1000 napisał:

Przecież on napisał o 100tys netto. On kupi za 123tys brutto i 23tys skarbowy mu odda a ty kupisz za 123tys brutto i skarbowy ci gówno odda. 

Przy sprzedaży ty będziesz miał 107tys a on 105tys brutto i 5 tys odda do skarbowego.

Czyli na koniec będzie miał 16tys a ty gówno.

Prościej już się nie da.

Napisał że ma 100 tys i kupuje za to  i dostaje 23 tys zwrotu 😂😂😂😂😂😂

Druga sprawa to jak to jest ? mamy po 100 netto do wydania .... To ja mam 107 brutto  🤣🤣🤣🤣

Jak ja sprzedam za 123 brutto to ile będzie tu tego mojego 7 %? 7 tys?... 😂😂😂😂

Myk polega na tym że ja nie wydam i nadal mam a wy musicie się zdoic z kasy żeby mieć to co ja już dostałem... Tego nie możecie pojąć ze jesteście jak w amoku żeby robić koszty.. 

25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Dokładnie ;) Ilu to już miałem bogaczy na RR proszących, żeby im coś kupić, np folię czy włókninę do truskawek i podzielić się VAT-em xD Ale wtedy takiemu mówię, proszę się przejść do US i przejść na VAT xD 

Jet dokładnie na odwrót i dobrze to wiemy... rr o nic nie prosi on wchodzi na skad i ma do rączki te połowę watu bo kolejka, wydojonych czeka na papier. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1