VAT w rolnictwie
-
Podobna zawartość
-
Przez krs
Witam posiadam ziemię od 8 lat i pobieram za nią dotacje bezpośrednie. W tym roku w sierpniu dostałem drogą darowizny ziemie rolną(1,3ha). Czy jeśli bedę chciał na wiosne zgłosić o dotacje bezpośrednie też na te działke to musze zgłosić to w arimr czy wystarczy że dodam działke we wniosku?
-
Przez ziutek92
Witam mam pytanie na temat rozgraniczenia działki poprzez gminę na wniosek sąsiada. Sąsiad ciągle mi wchodził Na moją działkę na szerokość ok 3m. Zgłaszałem to na policję i on to później oddawał i tak lata mijały a on ciągle próbował mi wchodzić na mój grunt. W tym roku dostałem zawiadomienie że odbędzie się rozgraniczenie działek poprzez wyznaczonego geodetę prze gminę na wniosek sąsiada. Rozgraniczenie się odbyło i okazuje się że miedza jest na swoim miejscu gdzie zawsze mówiłem że tak ma być. Sąsiad nie zadowolony z wyroku oczywiście ale mniejsze z tym. Zapytałem kto ponosi koszty takiej imprezy to dostałem odpowiedź od gminy że koszty są podzielone na pół. Dodam że koszt takiej zabawy to 6000zl czyli miałbym zapłacić 3000zl za coś czego sobie nie życzyłem i w dodatku nie byłem tego powodem! I moje pytanie jest następujące: czy faktycznie tak jest że mam płacić czy porostu gmina idzie na rękę sąsiadowi.?
-
Przez sumek666
Jak kształtują się ceny nieruchomości i działek rolnych w Waszych okolicach? Może planujecie zakup gruntów w tym roku? A może udało Wam się sprzedać jakieś grunty?
Zapraszam do dyskusji o cenach i możliwości zakupu ziemi w Polsce i za granicą.
Kontynuacja tematu:
-
Przez kornikm
Witam,
Mam takie pytanie czy ktoś z was miał taką sytuację, że podczas przepisywanie działki leśnej umową darowizny to notariusz zgłasza taką umowę do nadleśnictwa i Lasy Państwowe mogą zablokować umowę darowizny i odkupić tą działkę leśną?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Jak poprawić efektywność pracy w gospodarstwie i jednocześnie zadba...
VAT w rolnictwie: zasady rozliczania podatku dochodowego przez roln...
Susza