Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

MAM DOPŁATY :lol: !!!!!!!!!!!!TERAZ DO BANKU .....RACHUNKI ZAPŁACIĆ I PO DOPŁATACH :( ALE WAŻNE ŻE DOSZŁY

Nie piszemy caps lockiem.

Edytowane przez milanreal1
Opublikowano

To Ja powiem że u mnie taki wałek z kasą, że wysłali mi kasę na konto z młodego rolnika (miałem takie uczniowskie), a normalnie założyłem sobie na firmę, i chyba doradca zapomniał zmienić konta, a Ja sprawdzałem sobie internetowo te gospodarcze, a tamte miałem w ogóle zlikwidować bo było tam jakieś 200zł, na szczęście tego nie zrobiłem bo tak bym chyba je w czerwcu dostał, bo by im kasę nie przyjęło. A kasa była tak ONW w październiku, Obszarówka i RS były 23 i 27 grudnia, a dowiedziałem się przypadkiem tak od niechcenia sprawdziłem w bankomacie tą 2 kartę, a było to w połowie stycznia. Ale żeby nie było za różowo to brakuje mi 20tys z tytułu PZ <_<

No a ojciec jeszcze nic nie dostał.

Opublikowano

Kamieniak ile Ci brakuje??!! 20tys!! w moim wniosku dodam ze obszarowke skladalem pierwszy raz brakuje mi 5ha po prostu kartka z wniosku im zginela i ja 4tys zlotych przez ich bład jestem w plecy pisalem odwolanie jakies 2 miesiace temu i do tej pory cisza...

Opublikowano

@michalk nie jest już tak źle bo byłem dzisiaj w agencji, no i się pytałem o to, bo obliczyłem sobie w domu że po odjęciu od całości kasy JPO UPO ST na PZ zostaje mi jakaś tam kwota, i według moich obliczeń brakuje te 20 tys, a w przepisach odnośnie PZ orientowałem się dobrze i nawet jeden rok nie składałem wniosku żeby nie stracić prawa do PZ. No i na szczęście dzisiaj babka mnie uspokoiła bo mieli awarię systemu, i tym którym pierwszy raz naliczali te PZ system taki numer wyciął, a decyzji nie dostałem bo od razu z nią będzie korekta, którą oczywiście muszą "stworzyć" no a reszta keszu pewnie w czerwcu przyjdzie, bo to będzie "dodatkowa płatność"

Opublikowano

no wlasnie potwierdzenie jest ogolne i je posiadam ale co z tego jak ilosc zalocznikow sie zgadza tylko jedna strona zniknela... oczywiscie jest to moja wina bo ja tych dzialek nie wpisalem...

Opublikowano

nie no spojrz na to postwierdzenie zalacznik to jest jako sztuka np wniosek:liczba sztuk 1 no i u mnie tak jest i nie ma jednej strony tego wniosku a tego juz im nie udowodnie ze im oddalem...

Opublikowano

Ja mam inaczej zrobione, mam ksero wniosku, a na pierwszej stronie potwierdzenie, i jak by coś "zginęło" to mam ksero oryginału potwierdzone, no i wtedy można by było udowodnić że we wniosku była ta kartka. Jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony, już się nauczyliśmy i wolimy dmuchać na zimne.

Może nie związku z tematem ale kiedyś przyszło pismo do ojca coś tam związane z modernizacją, a w środku były mni: kartki od wniosku innego gospodarza, oczywiście oddaliśmy to szybko, a gdyby to olać, to komuś mógłby odpaść wniosek.

Opublikowano

no wlasnie to jest nasza agencja... parodia normalnie jak mialem wniosek MR to jak bylem na jakichs poprawkach i ta pani przede mna szuka w tych papierach czegos w koncu znalazla wyjmuje i tez jakis inny wniosek innego chlopaka a mnie kazala poprawki przyniesc do tego. ale teraz trzeba robic tak jak Kamieniak mowisz ksero i wolac pieczatke a pozniej w razie czego jest mozliwosc odwolywania bo sa dowody a teraz ze tak powiem brzydko d..a zbita...

Opublikowano

Szkoda gadać panowie ;) choć Ja nie mogę narzekać , inni jak tu czytam mają znacznie gorzej ...

U mnie też kilka lat temu kasa z dopłat bezpośrednich przyszła w dwóch transzach najpierw kilka tys a później za jakieś 2 tyg reszta .

A co do fachowości urzędników arimr to zdarzają się sytuację że wszyscy siedzący w tych okienkach i obsługujący beneficjentów nie wiedzieli przy moim wniosku czy grunty z TUZ co roku muszą być na tych samych działkach czy nie ma to różnicy (chodziło o to że w zmianowaniu jeden użytek zielony się likwiduje a drugi tworzy u nas w gosp. ) i nikt nie umiał odpowiedzieć jednoznacznie .

Opublikowano

Ja zwątpiłem już :mellow:

Tata gadał ze znajomym i była taka sytuacja ze jeszcze w grudniu dostał decyzję i pojechał do agencji dowiedziec sie kiedy mozna się spodziewac pieniędzy na koncie - powiedzieli mu , zapewnili ze pieniądze otrzyma przed końcem 2010 roku ...

... do dziś pieniędzy na konto nie dostał .

Inna sytuacja to sąsiedzi się dowiadują tez o dopłaty - chodzą do arimr i pytają a agencja odpowiada ze swoje zrobiła , rozpatrzyła wnioski , naliczyła płatności - więc chyba problem twi gdzieś wyzej ?

U Nas dzis mija 2 miesiące od otrzymania decyzji a pieniędzy na koncie ani widu ani słychu ;[

Opublikowano

U mnie 31 stycznia weszły za RS, decyzja 2 tygodnie wcześniej. Obszarówka weszła w I połowie stycznia. Tak więc w styczniu dostałem komplet dopłat, jak dla mnie to rekord, w ubiegłym roku były pod koniec lutego. Lubuskie.

Opublikowano

U mnie dziś kontrola na rolnośrodowiskowe, właśnie pojechali kilka minut temu z ojcem na pola. Zobaczymy co tam im wyjdzie, mamy pewne obawy bo gorczyce posialiśmy za późno i po pierwszych przymrozkach zniknęła :unsure:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 

• Dodaj nową pozycję...
v