Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdajecie sobie sprawę,że gdyby kosmici uprowadzili całe peo, lub pisio, to ta partia co została raczej by nie wygrała 🤔chaos byłby potężny 

To ta wzajemną nienawiść między wyborcami to wszystko nakręca 😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Strongman napisał(a):

WOŚP jakoś po prostu to już robi się takie polityczne a nie jakieś żeby pomagać

Podziękuj PiS, to oni pomogli to upolitycznić, szczególnie niejaki Kurski, przez 8 lat opluwający WOŚP w TVP ... Przed 2015 WOŚP jakoś nie był polityczny ...

• Thanks 1
Opublikowano

Polityczne czy nie. Jednak kto bywa na oddziałach dziecięcych w szpitalu - może w kilku miejscach dojrzeć sprzęt z logo WOŚP. Kilku napisałem z przekąsem, bo tych maszyn jest naprawdę sporo. Niemniej jednak warto dorzucić swoją cegiełkę jeśli kogoś stać.

Przedwczoraj w okolicy spłonął dom. Rodzina trzypokoleniowa została w chwilę bez dachu nad głową. No jak i tu przejść bez zainteresowania? 

Pomagać warto przy każdej okazji.

"Rzucisz za siebie, a znajdziesz przed sobą"

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Podziękuj PiS, to oni pomogli to upolitycznić, szczególnie niejaki Kurski, przez 8 lat opluwający WOŚP w TVP ... Przed 2015 WOŚP jakoś nie był polityczny ...

Jak zwykle wszystko wina PISu i księży.

Opublikowano

WOŚP niech sobie będzie, ale dla polityków to nie powinien być dzień lansu, tylko dzień wstydu, że takie coś się musi odbywać, żeby w szpitalu był sprzęt. A nie k**wa wystawianie aukcji z brudnymi korkami. Druga pojebana sprawa która ma miejsce, to to że państwowe firmy wspierają zbiórkę, jakby nie mogły po prostu tych pieniędzy przeznaczyć na finansowanie potrzebnego sprzętu. Totalny idiotyzm. 

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano

Bywam na wospie zawsze jak córka u mnie. Impreza plenerowa spoko. Dużo zabaw dla dzieci, fajne jedzenie. Co mam zostawić w restauracji, to oddaje tam. Zarówno pis jak i peo mogło by się nie wtrącać. 

U mnie burmistrz pisiowy, a zawsze uczestniczy. 

Ale ten wątek polityczny chyba ma służyć dalszemu napływowi jadu w społeczeństwie. 

• Like 3
Opublikowano

Dokladnie ale idioci tego nie zrozumieją. Taki premier daje używane buty na aukcje i się cieszy, robi sesje a wyborcy mu poklaskują. Powinien spalić się ze wstydu że ludzie muszą zrzucać się na pomoc szpitalom. Równocześnie obcina stawki na żywienie w szpitalach. Normalnie dramat. 

Opublikowano
Strongman napisał:

Tak patrzę na tego Facebooka i wszyscy co byli za trzaskowskim to teraz wstawiają zdjęcia że są na WOŚP jakoś po prostu to już robi się takie polityczne a nie jakieś żeby pomagać

WOŚP skończył się ileś lat temu kiedy Owsiakowi odbiło i zaczął się plątać w politykę a przed ostatnimi wyborami poszedł po bandzie i za pieniądze że zbiórek udostępnił bilbordy jednej partii i na tych bilbordach obraził swoich darczyńców nazywając ich sepsa dangrena itp. ale jak najbardziej incjatywa ok i powinna być ponad wszelkimi podzialmi ale w pewnym momencie Owsiak obroz w piórka i przegiął. kolejna sprawa to system rozliczeń tej akcji

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jajonasz napisał(a):

WOŚP niech sobie będzie, ale dla polityków to nie powinien być dzień lansu, tylko dzień wstydu, że takie coś się musi odbywać, żeby w szpitalu był sprzęt.

Drukuję i oprawiam w ramki. Chyba najmądrzejsze słowa jakie tu wyczytałem.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

WOŚP skończył się ileś lat temu kiedy Owsiakowi odbiło i zaczął się plątać w politykę

To raczej Kurski go zaczął atakować tępą propagandą w TVP, jakoś przed 2015 Owsiaka w polityce nie było ...

• Haha 1
Opublikowano
Bananek napisał:

Polityczne czy nie. Jednak kto bywa na oddziałach dziecięcych w szpitalu - może w kilku miejscach dojrzeć sprzęt z logo WOŚP. Kilku napisałem z przekąsem, bo tych maszyn jest naprawdę sporo. Niemniej jednak warto dorzucić swoją cegiełkę jeśli kogoś stać.

Przedwczoraj w okolicy spłonął dom. Rodzina trzypokoleniowa została w chwilę bez dachu nad głową. No jak i tu przejść bez zainteresowania? 

Pomagać warto przy każdej okazji.

"Rzucisz za siebie, a znajdziesz przed sobą"

masz rację incjatywa ok i wspierać i pomagać jak ktoś może zawsze trzeba. I wiele tego sprzętu ratuje zdrowie i życie ludzkie . tylko po pierwsze ten sprzęt nie jest własnością szpitala tylko w użyczeniu, serwisują go firmy które mają umowę z Owsiakiem (czytaj drogi serwis) I zakup tego sprzętu jest przez spółkę która należy do żony Owsiak (czytaj zakup +..% drozej) poprostu to się zrobiło zbyt mocno komercyjne i polityczne ale i tak lepiej dać tu niż na tego gościa z Torunia

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Dokladnie ale idioci tego nie zrozumieją. Taki premier daje używane buty na aukcje i się cieszy, robi sesje a wyborcy mu poklaskują. Powinien spalić się ze wstydu że ludzie muszą zrzucać się na pomoc szpitalom. Równocześnie obcina stawki na żywienie w szpitalach. Normalnie dramat. 

a to już druga strona j masz rację że im nie wstyd że z jednej strony obcinają na służbę zdrowia a z drugiej strony robią takie szopki

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To raczej Kurski go zaczął atakować tępą propagandą w TVP, jakoś przed 2015 Owsiaka w polityce nie było ...

Pisowscy agenci wysłani przez Kaczyńskiego zamówili w imieniu wośp bilbordy, a podczas wystąpiń Owsiaka podłożyli dzwięk z wyzwiskami w kierunku Kaczyńskiego.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Ślisko,jeszcze coś próbuje padać deszcz

Jakie mi się dziś głupoty śniły 🤦

🙋

Że miasto z wioską przestało się kłócić, że sąsiady przestali sobie dzierżawy podbierać i ceny podbijać?

A wszyscy zdrajcy narodowi wygnani na wieczną banicję 🤔

Kiedyś taki sen miałem 😁

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Pisowscy agenci wysłani przez Kaczyńskiego zamówili w imieniu wośp bilbordy

Jest akcja, jest reakcja ... Danuśka Holecka w 2013 dziękowała Owsiakowi za sprzęt który uratował jej syna, a w 2017 już w wieczornym wydaniu Wiadomości pluła na całego ... Podziękuj swoim PiSiorom za wojnę polsko-polską ...

• Thanks 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

WOŚP skończył się ileś lat temu kiedy Owsiakowi odbiło i zaczął się plątać w politykę

wiem ze twoim zdaniem wszytko jest wina pisu ale już dużo wcześniej. ta incjatywa powinna być ponad wszelkimi podziałami a tu i lobby kościoła cisnęło bo im taca w jedną niedzielę spada PIS chciał żeby Owsiak nie byl święta krowa i przedstawił rzetelne rozliczenia i od tego się zaczęło miałem okazję kilka razy być w sztabie Owsiaka w Warszawie

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jest akcja, jest reakcja ... Danuśka Holecka w 2013 dziękowała Owsiakowi za sprzęt który uratował jej syna, a w 2017 już w wieczornym wydaniu Wiadomości pluła na całego ... Podziękuj swoim PiSiorom za wojnę polsko-polską ...

I ty w to wierzysz czy piszesz aby pisać?

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

I ty w to wierzysz czy piszesz aby pisać?

Tak Krzysiu, wyobraź sobie że wierzę ... Nie było w historii tego narodu nic gorszego niż TVP za czasów Kurskiego ... Takiej tępej propagandy dla idiotów ... TVP nigdy obiektywna nie była i nie będzie, bo to telewizja rządowa, ale to co wyczyniał Kurski to Jerzy Łukaszewicz się chowa ...

• Thanks 1
Opublikowano

Nie wiem czemu u nas nie można wprowadzić pełnej transparentności rozliczeń wszelkich fundacji. To znaczy wiem- bo wszyscy politycy od prawa do lewa są w tym umoczeni.

Co roku pełne rozliczenie dostępne w internecie co do złotowki - ile zebrano i ile na co wydano wraz z fakturami. Tak jak jest w innych krajach.

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Tak Krzysiu, wyobraź sobie że wierzę ... Nie było w historii tego narodu nic gorszego niż TVP za czasów Kurskiego ... Takiej tępej propagandy dla idiotów ... TVP nigdy obiektywna nie była i nie będzie, bo to telewizja rządowa, ale to co wyczyniał Kurski to Jerzy Łukaszewicz się chowa ...

Nawet szkoda komentować co ty piszesz.

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tomuś a kiedy podziękujemy POpaprańcom i koalicji za pojednanie Polsko Polskie?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak widze jak można takie debilizmy pisać to nie wiem się śmiać się czy płakać. 

To samo mogę powiedzieć o Tobie ... Drugi Zdesperowany dziadek jesteś ?? Co to zawsze ma rację i wszyscy mają myśleć tak jak on ??

Edytowane przez Tomasz0611