Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No tylko że tak ciągle, to się nudzi..

Ale każda sztuka jest inna, 

I pomachasz nawet nożem i nikt Ci nic nie zrobi a nawet robiąc to sprawnie idzie zarobić 

@Krzysztof81 dobrze mówię?

2 minuty temu, HF86 napisał(a):

Już fundację nagrywają poruszające serca krowy na autach pod rzeznią w sokolowie podczas mrozów. 

Dawno ataku na wołowinkę nie było 😉

Tarnów?

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, HMontecristo napisał(a):

ch*j z nimi toż to nie polski kapitał tylko Duński

Teraz nadszedł czas na realizację zysków. Trzeba zrobić szopke i trochę pojechać po opini producentów i zjechać chociaż do 25 wbca 

Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał(a):

@Krzysztof81 

Tarnów?

Chyba tak. 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dużym hodowcą byś był w moim rejonie.

U mnie największy 600 regionalny z 3 około 400

A prawie każdy co z tego żyje to powyżej 100

Opublikowano
Teraz, simsones napisał(a):

Skończą się powoli ziarkowce , jak nie będzie czym tego spaś ,

Oczywiście. 

Pola we wsi nie przybyło w zasadzie, no jedynie łąk trochę pooranych. A hodowli ułamek. Każdy całość spasał a i czasem musiał dokupić. Teraz chcą wszystko sprzedać. Byłem u weta w piątek po szczepionkę dla uszaków. Pytam go czy jest we wsi chociaż 10 hodowli trzody "legalnych" - jeszcze tak, z czego 5 to jedna maciora, parę tuczników. Może w skali ogólnokrajowej hodowla gdzieś tam rośnie ale wielkie fermy będą miały w nosie producentów ziarka pokroju Ryśka czy naszych bambrów, mających po 50ha kukurydzy, pszenicy i rzepaku... 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Wełpa napisał(a):

A w Mercedesie co takiego jest? Po co w ogóle ta dyskusja? 

Podam taki przykład, kiedyś miałem żyrafe do szlifowania gładzi MacAllister za 500 zł teraz mam Mirkę za 7000 tysięcy Mirka mogę robić cały dzień... A po macallisterze ręce odpadały już po dwóch godzinach. I jakość roboty nie do porównania. Ale znasz się coś? czy tylko tak pier**lisz?

Bo festool z mercedesem nie ma nic wspólnego. Fein dopóki go festool nie przejął był wybitny. Teraz się kupuje średnią półkę. Moja wyrzynarka festoola była z 5x na gwarancji. Takie cudo. Przerobiłem większą ilościa narzędzi festool niż na oczy widziałeś i na nie jednych ich śmiesznych turne byłem, nawet zjebane szyny układałem ^^

29 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W obecnym Mercedesie ?? Nic, elektronika chińszczyzna, silnik renówka albo chińszczyzna, blacharkę może jeszcze w Germanii częściowo robią, do tego ten ambientowy festiwal tandety wewnątrz. 20 lat temu Mercedes coś znaczył, teraz to chyba najgorszy wybór z całej tej niemieckiej trójki premium.

Nie tłumacz. Festoolowcy to są uwaga, SYSTEMOWCY lubiący ubierać sie jako reklama tej śmiesznej firmy. 

Edytowane przez Popier96
Opublikowano
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widocznie chętni na płacenie są skoro ten cyrk odbywa się regularnie co jakiś czas ...

Głupota zawsze w cenie 🤦🤦🤦

37 minut temu, Wełpa napisał(a):

A w Mercedesie co takiego jest? Po co w ogóle ta dyskusja? 

Podam taki przykład, kiedyś miałem żyrafe do szlifowania gładzi MacAllister za 500 zł teraz mam Mirkę za 7000 tysięcy Mirka mogę robić cały dzień... A po macallisterze ręce odpadały już po dwóch godzinach. I jakość roboty nie do porównania. Ale znasz się coś? czy tylko tak pier**lisz?

Ile 😱7000tys 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
17 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Nie wiedziałem gdzie napisać to napisze tutaj

@yacenty Po co agrofoto udostępnia nasze zdjęcia/wpisy i nick na fb? I czytają tam i sie z nas śmieją... 

Dam ci dobrą radę jeśli nie chcesz być ośmieszanym na FB to nie komentuj ludzi i ich zdjęć aby nie być upublicznionym tylko czytaj to co kto napisał. Wtedy głupich pytań nie będziesz zadawał ani żyłka ci nie pęknie. 

Opublikowano
17 minut temu, Popier96 napisał(a):

Bo festool z mercedesem nie ma nic wspólnego. Fein dopóki go festool nie przejął był wybitny. Teraz się kupuje średnią półkę. Moja wyrzynarka festoola była z 5x na gwarancji. Takie cudo. Przerobiłem większą ilościa narzędzi festool niż na oczy widziałeś i na nie jednych ich śmiesznych turne byłem, nawet zjebane szyny układałem ^^

Nie tłumacz. Festoolowcy to są uwaga, SYSTEMOWCY lubiący ubierać sie jako reklama tej śmiesznej firmy. 

No wiadomo, jesteś za***isty gość! 

Ja jestem raczej antysystemowy ale nie znasz mnie. 

13 minut temu, slawek74 napisał(a):

Głupota zawsze w cenie 🤦🤦🤦

Ile 😱7000tys 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

No😯

• Haha 2
Opublikowano

270,75 Kelwina. Można powiedzieć, że ciepło.

Odśnieżać, czy nie odśnieżać? O, to jest pytanie. A jak napada znów?

@Bezduszna Jak myślisz?

Opublikowano
10 minut temu, Wełpa napisał(a):

No wiadomo, jesteś za***isty gość! 

Ja jestem raczej antysystemowy ale nie znasz mnie. 

No to co pier**lisz i zarzucasz, że się nie znam xD. Po prostu, żadnej rewelacji w tym festoolu nie ma i nigdy nie było. Porównywać do mercedesa to się feinem czy mafelem sprzed kilku lat nie pracowało- nim to ta cudowna firma przejęła. Teraz to jeden ch*j i bierze się średnią półkę, która często gęsto wytrzymuje dłużej niż te mercedesy xD. To tak jak z milwaukee które w topowych narzędziach rozłączało akumulatory. Czy oddana wkrętarka dewalta na gwarancje, której serwis stwierdził, że te narzędzia nie nadają się do pracy w pyle. To co k**wa, na półce mam sobie je położyć. Teraz narzędzia są robione na jedno kopyto, AMEN. 

Opublikowano
7 minut temu, Popier96 napisał(a):

No to co pier**lisz i zarzucasz, że się nie znam xD. Po prostu, żadnej rewelacji w tym festoolu nie ma i nigdy nie było. Porównywać do mercedesa to się feinem czy mafelem sprzed kilku lat nie pracowało- nim to ta cudowna firma przejęła. Teraz to jeden ch*j i bierze się średnią półkę, która często gęsto wytrzymuje dłużej niż te mercedesy xD. To tak jak z milwaukee które w topowych narzędziach rozłączało akumulatory. Czy oddana wkrętarka dewalta na gwarancje, której serwis stwierdził, że te narzędzia nie nadają się do pracy w pyle. To co k**wa, na półce mam sobie je położyć. Teraz narzędzia są robione na jedno kopyto, AMEN. 

Festool jest jakościowo bardzo dobry. 

Bo się nie znasz i tyle w temacie. 

Sam zacząłeś a teraz płaczesz.

Z Bogiem

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Wełpa napisał(a):

Festool jest jakościowo bardzo dobry. 

nie mam nic z festoola , w pierwszej firme gdzie robiłem troche tego mieli do składania wiertarek oprócz boscha i aeg w barwach wurtha 

Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał(a):

nie mam nic z festoola , w pierwszej firme gdzie robiłem troche tego mieli do składania wiertarek oprócz boscha i aeg w barwach wurtha 

Nie masz bo się nie psuje 🤭

Prawda jest taka że festool to jest topka elektronarzędzi, ktoś kto mówi inaczej to nie wiem... 

No ale zasypało ile było odśnieżania dopiero wróciłem do domu 😵‍💫

U was też tak zasypało?

Opublikowano

Pamiętacie pierwsze elektronarzędzia marki TOYA, takie w żółtej jaskrawej barwie ? Otóż miałem z tej marki wkrętarkę akumulatorową i szlifierkę kątową. Oba elektronarzędzia wytrzymały około 10 lat, mimo intensywnego użytkowania. 

Dlaczego o tym piszę ? Bo się bez sensu licytujecie, która marka lepsza, a najwięcej zależy od tego, jak się użytkuje. 

Znam takich rzeźników, co każde narzędzie zarżną w kilka dni, młotowiertarki hilti sie poddają. Po prostu ludzie, którzy mają specjalny dar do niszczenia wszystkiego, co im w ręce wpadnie. A są tacy, co praktycznie każdy sprzęt są w stanie długo użytkować i cieszyc się z jego trwałości i niezawodności. Dlatego na rynku jest tyle marek sprzętu - każdy znajdzie coś dla siebie. Jeden kupi Bosch czy Makitę i będzie narzekał, drugi Dedrę i czy Yato i będzie chwalił. 

• Like 2