Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Teraz, wojtal24 napisał(a):

dlaczego uważasz że wszyscy to wyzyskiwacze Janusze?

Jak nic sobą nie reprezentuje i patrzy jak przepierdzieć 8h na etacie to takie ma zdanie o pracodawcach ...

nie chciałem tego pisać i jeszcze pewnie patrzy jak walnąć piwo czy setę w robocie

Opublikowano
1 minutę temu, Popier96 napisał(a):

To też zależy, bo niestety często jest tak, że zrobisz więcej, pokażesz że można więcej to wtedy to zostaje standardem, a nie wyczynem. I wtedy masz gorszy dzień, przychodzisz do roboty, a ktoś jeszcze pier**li za uchem, że wolno idzie- to faktycznie można pierdolca dostać. A najgorzej jak pracodawca zatrudnia nowego i jego wypłata nie różni się za wiele, od pracownika który pracuje kilka lat. To jak ludzie mają mieć inne mniemanie o pracodawcach? Nie bez powodu mnóstwo osób zaczyna działać na własną rękę, ciekawe ile przybyło jdg w tamtym roku. 

Dla wielu JDG to abstrakcja. Tu musisz mieć konkretny fach.

Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Gdzie ta spożywka taka droga że miastowy wyjdzie na ulice 🤔

Była droga. To spuścili ciśnienie przy wojence, a teraz znów popuszczają i miasto się cieszy, a tym bardziej oczekuję na merkosiura, bo tak fajnie im się udało że wszyscy rolników nie lubią 

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Dla wielu JDG to abstrakcja. Tu musisz mieć konkretny fach.

Zupełnie Ci się wydaje. Bardziej musisz się odpowiednio wstrzelić i lubieć pracować. Z tym, że za inne stawki. I nie mówcie, że nie wiem o czym mówię, bo od faktur i całej biurokracji jest dobra księgowa, chyba że komuś szkoda 400zł miesięcznie. 

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

sam pisze ze nie ma fachu w ręku po za przerzucaniem obornika to jego słowa

No jeszcze potrafi powiedzieć za ile by nie robił...

Jednak mlody jest, mozliwe że sie czegos nauczy 

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

dlaczego uważasz że wszyscy to wyzyskiwacze Janusze?

A jak ma wyjaśnić to że nigdzie nie był by zarobić?

od czegoś trzeba zacząć ja też zaczynałem za młodu w januszexie za 700zl miesięcznie każdy młody tak zaczyna i to daje motywację do nauki szkoleń kursów itp.

Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

od czegoś trzeba zacząć ja też zaczynałem za młodu w januszexie za 700zl miesięcznie każdy młody tak zaczyna i to daje motywację do nauki szkoleń kursów itp.

No tak ..

Michał chyba tak na wszelki wypadek, szuka przeszkód.

Woli przy cycku mamy siedzieć ..

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Zupełnie Ci się wydaje. Bardziej musisz się odpowiednio wstrzelić i lubieć pracować. Z tym, że za inne stawki. I nie mówcie, że nie wiem o czym mówię, bo od faktur i całej biurokracji jest dobra księgowa, chyba że komuś szkoda 400zł miesięcznie. 

No ja siebie nie wyobrażam jako JDG. Wolę odbębnić swoje 8h... 

Opublikowano
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale to nie jest drogo, tylko pisałem że mleko tanie a masło sprzedają normalnie poza promocją w markecie. I pisanie że żywność będzie tania bo z Mercosuru przyjedzie chyba jest na wyrost, prosty przykład świnie tanie jak barszcz a w sklepie byle kiełbasa 40 zł , kaszanka 25 itd

Szynka była po 9 🙋‍♂️🤪 żona dla miśka trochę wzięła i nawet się nie krzywi 🤭😁

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No ja siebie nie wyobrażam jako JDG. Wolę odbębnić swoje 8h... 

Nikt Cię nie zmusza, wolna wola. Ale ludzie się budzą i to też zaczyna pracodawców- szczególnie wyzyskiwaczy trochę uwierać, że zamiast pracować u niego działasz na własną rękę. 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Nikt Cię nie zmusza, wolna wola. Ale ludzie się budzą i to też zaczyna pracodawców- szczególnie wyzyskiwaczy trochę uwierać, że zamiast pracować u niego działasz na własną rękę. 

Nie powiem - wedle większości mam skromną wypłatę. Ale 8h, tylko dwie zmiany... Wracam nie zmęczony...

Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Ale ludzie się budzą i to też zaczyna pracodawców- szczególnie wyzyskiwaczy trochę uwierać, że zamiast pracować u niego działasz na własną rękę. 

U wyzyskiwaczy pracuja takie Michałki. Co to nic nie potrafią, oprócz gadać "Prywaciarz to złodziej" ...

Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał(a):

YEBAĆ UNIĘ i NIEMIECKĄ DEMOKRACJĘ 

Mi tam też Unia do niczego nie potrzebna. Tylko strefę szengen niech zostawia tak jak jest. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

U wyzyskiwaczy pracuja takie Michałki. Co to nic nie potrafią, oprócz gadać "Prywaciarz to złodziej" ...

Jakby co potrafił, rzucił by taką robotę po jednym dniu i poszukał lepszej,  skoro jednak nic nie potrafi, to uszy po sobie i tylko w internecie sobieponarzeka

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Mi tam też Unia do niczego nie potrzebna. Tylko strefę szengen niech zostawia tak jak jest. 

Wyjdziemy z Unii to niemiaszki z wdzięczności będą dokładnie trzepać każdy samochód ...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie powiem - wedle większości mam skromną wypłatę. Ale 8h, tylko dwie zmiany... Wracam nie zmęczony...

Co Ci powiem, masz jasne i klarowne warunki pracy. Gorzej jak robisz i kogoś, walisz nadgodziny, a na koniec tygodniówki rzuci ci od niechcenia 100 czy 200zl więcej do niej. A weź nie zostań do 18 czy 19, to obraza majestatu I krzywe spojrzenia 😂

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Co Ci powiem, masz jasne i klarowne warunki pracy. Gorzej jak robisz i kogoś, walisz nadgodziny, a na koniec tygodniówki rzuci ci od niechcenia 100 czy 200zl więcej do niej. A weź nie zostań do 18 czy 19, to obraza majestatu I krzywe spojrzenia 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wyjdziemy z Unii to niemiaszki z wdzięczności będą dokładnie trzepać każdy samochód ...

a my ich ciężarówki jadące do Rosji

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie tylko takie... Ludziom też od pieniędzy odpierdala, szczególnie jak właśnie z jdg zaczyna pracowników zatrudniać i przeliczać ich na pieniądze. Wtedy staje się typowym memowym złodziejem 😄

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Powtarzam to nie jest ta Unia do której wchodziliśmy, teraz to jest lewacki twór stworzony przez żydów