Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Oczywiście że wszelką pomocą jak informacją są w stanie udzielić i jednocześnie także służą dodatkowymi usługami. 

No nie wiem czy to przystoi tak od razu podawać sumę jednak i tak ona zostaje jednocyfrową  jest jej bliżej już do 2 cyfrowej 

Teraz to się tłumacz nie żyletka tylko maszynka a może tak byś spróbował brzytwa posiadają że lepszy jest efekt i trochę dodaje adrenaliny z samego rana i od razu człowiek jest pobudzony do działania. 

Se psioche ogól brzytwą będziesz miała adrenalinę 😁🤦 

• Haha 11
Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Pończochy. 

Aa faktycznie. Rzadko która kobieta nosi.

1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Lepiej dziecka nie przyzwyczajać do telefonu. Później tylko same problemy z tego powodu wynikają 

A tak przynajmniej patrzy na obrazki i można poczytać mu książeczkę i przyzwyczaja się go do bycia razem w nie do elektroniki.

Poza tym dziecka w tym wieku bardziej jest towarzystwo rodzica potrzebne niż komórka i samotność. 

Nawet na wychowywaniu dzieci się znasz. Yacenty powinien odpalić tobie jakąś kase że taka ogarnięta persona zaszczyca te forum i dzieli się cennymi informacjami.

Opublikowano
26 minut temu, Wełpa napisał(a):

Se psioche ogól brzytwą będziesz miała adrenalinę 😁🤦 

Pamiętaj strach jest potrzebny w zyciu. 

Jednak jak cię on obleciał to już nie chce wiedzieć czego jeszcze w życiu się boisz. 😀

Opublikowano
23 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Oczywiście że wszelką pomocą jak informacją są w stanie udzielić i jednocześnie także służą dodatkowymi usługami. 

Ciekawe, bardzo ciekawe. Może i nie jest tak, jak z jednookimi wśród ślepców.

Przejrzałem ofertę LM. Ceny baaaardzo presiżowe ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Pamiętaj strach jest potrzebny w zyciu. 

Jednak jak cię on obleciał to już nie chce wiedzieć czego jeszcze w życiu się boisz. 😀

Boje się że kiedyś zabraknie bliskich mi osób 

Opublikowano
Kallina86 napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

sałatkę na kulig? na kulig to kiełbasa na ognisko bigos itp

Kiełbasa jest, dwa kociołki, grzańce i bimber też. A później ma być pod dachem, także i sałatka się przyda. 

zawsze coś musi zaszkodzić na imprezie to będzie na co zegnac na sałatkę 😀😀😀 przecież nie bimber i nie grzaniec😀😀😀

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, slawekes napisał(a):

Ciekawe, bardzo ciekawe. Może i nie jest tak, jak z jednookimi wśród ślepców.

Powiem ci tak ja tam wolę jednak pojechać do centrum ogrodniczego i tam kupić rośliny jakiś nie mam przekonania do tych marksistowskich roślin w ostateczności zamówić przez internet rośliny które też przyjadą całkiem w dobrym stanie. 

Godzinę temu, slawekes napisał(a):

A w ogóle, to o co Ci chodzi z tą moją niekorzyścią? Co sugerujesz? :P

Ty już doskonale wiesz o co chodzi. Nie podpuszczają mnie abym ja tutaj mówiła o tym co jest oczywiste dla każdego. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
12 minut temu, Wełpa napisał(a):

Boje się że kiedyś zabraknie bliskich mi osób 

Ja tam tego się nie boje już doświadczyłam tego zbyt dużo razy tym bardziej że nawet musiałam kilkukrotnie odwiedzić kostnicę. 

Więc strach przed tym to tylko siedzi w naszej głowie jak już z tym się spotkasz i przejdziesz kilkukrotnie zaczynasz przechodzić na porządku dziennym przynajmniej u mnie to tak zadziałało że teraz coraz mniej czegokolwiek się boje. 

Opublikowano
12 minut temu, wojtal24 napisał(a):

zawsze coś musi zaszkodzić na imprezie to będzie na co zegnac na sałatkę 😀😀😀 przecież nie bimber i nie grzaniec😀😀😀

Coś ty królik żeby sałatę jeść,  trzeba koło mięsa się zakręcić.

Cały dzień-10

Opublikowano
13 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Cupra to u nas dla takich midle midle krowiarzy. Biedni jeżdżą KIA i Hujdaje, średniaki Cuprą albo ostatnio widziałem VW taki SUV, a bogaci Mercedesami albo Lexusem 😉

612033860_122220849752100257_12328846705

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja tam tego się nie boje już doświadczyłam tego zbyt dużo razy tym bardziej że nawet musiałam kilkukrotnie odwiedzić kostnicę. 

Więc strach przed tym to tylko siedzi w naszej głowie jak już z tym się spotkasz i przejdziesz kilkukrotnie zaczynasz przechodzić na porządku dziennym przynajmniej u mnie to tak zadziałało że teraz coraz mniej czegokolwiek się boje. 

Boże Kaśka czemu ty jesteś taka płytka?...🤔

• Haha 3
Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

bo za naszych czasów nie było tak łatwo o wszystko a dziś dziecko powie i rodzice stają na uszach znajoma córce w liceum 1-2 klasa bierze telefon na raty za 5 tys ja jak chciałem coś to musiałem butelki po rowach zbierać i zawieść rowerem do GS żeby przyjęli albo warzywkami handlować na rynku w 4-5klasie podstawówki

Dzięki temu Ty od zera zbudowałeś gospodarstwo a te dzieci i których piszesz szacunku do pieniądza nie będą mieli. 

Ja mogłem xlat temu zakończyć przygodę z gospodarzeniem, ale ze się zawzialem to myślę że gdybym teraz wszystko zlikwidował wyszedłbym na tym zdecydowanie lepiej niż wtedy. Fakt że jeszcze trochę kredytu do spłacenia zostało, ale samego bydła na dzień dzisiejszy mam za kilka razy więcej niż tego kredytu zostało. 

Fakt że zdrowiem za to zapłaciłem.

A co do tego o czym tu pisaliście, Piotr jak sam pisał zdrowia nie ma od dzieciaka, ale i tak wydaje mi się że nie docenia tego co ma a co mógłby mieć. 

Tu masz rację że to pokolenie po 2000r nie ma szacunku do pieniądza ale to poniekąd wina rodziców(nas) że tak wychowaliśmy. bo takie podejście ja nie miałem to niech mają moje dzieci chociaż. a co do gospodarstwa I tak popełniłem wiele błędów młodości i jak teraz analizuje mogło by być inaczej może lepiej ale nikt tego nie wie. A co do kredytu jeżeli jest mądrze brany kredyt na inwestycje to zawsze jest na plus. najgorsze są kredyty, raty konsumpcyjne na telewizor dywan samochód wycieczki itp . Cieszę się że jest kilku młodych napaleńców którzy lubią to robić i robią za wszelką cenę.

szymon09875 napisał:

Cały dzień przy bydle i na wieczór trzeba pomóc krowy i konie pozamykać 🤣

IMG_20260109_201903.jpg

Pamiętaj znajdź zawsze czas do tego gościa że zdjęcia chodź byś był w uj zmęczony

malaczarna napisał:

Godzinę temu, jacor73 napisał(a):

Nieprawda, było tylko -11 i to lewej stronie, po prawej było mniej

Warszawiaki moje dzwoniły i mówiły że -15 rano było. 

1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

@Kallina86i @malaczarna Chyba mają wspólny babski wieczór bo żadnej nie widać. Chciałem się ich zapytać czy wiedzą czemu to odzienie się nazywa rajstopy? Zawsze mnie to nurtowało a dziś się dowiedziałem czemu to rajstopy.

Ja  dziś  basen a teraz -16 jest już. Nie chodzę w rajstopach 

pończochy nosisz?

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

I umowa z Mercosur zatwierdzona, Ursula leci do Paragwaju, można wsiadać w traktory i jechać do domu.

nasze strajki to pikuś , ten francuski nalot na bruksele to armagedon niezły a hvje w parlamencie europejskim się nie zlękli , ciekawe czy cały rolniczy zachód kraju bedzie w wyborach do PE dalej chętnie na kandydatów KO PSL SLD i innych partii prounijnych głosować , hvj takim rolnikom w dupe , mi też na ręke by takim wyborcom padły gospodarstwa 

@Rolnik1973https://www.facebook.com/reel/2041043143398439

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, tytanowyJanusz napisał(a):

"Warszawka" lubi nas 

FB_IMG_1767983889598.jpg

2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

czy to Pan @12Pafnucy?

Nieeee, to pani @Bezduszna z Warszawki w tym berecie.  

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, slawekes napisał(a):

I co ci się coś w tej ofercie spodobało?😀

I dlaczego twoim zdaniem jest oferta bardzo prestiżowa? 😀

Edytowane przez Bezduszna