Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ajeto napisał:

7 minut temu, wojtal24 napisał(a):

to sama byłaś na tej mszy ?

Z księdzem

Ale tu dziewczyn ostatnio. Może w końcu coś znajdę

prędzej konto zmienisz 😀😀😀 ale kilka stron wczesnej jedna koleżanka coś pisała że od tyłu lubi 😀😀😀

Opublikowano
15 minut temu, wojtal24 napisał(a):

wam mieszczuchom ciągle mało i mało

Powiem ci tak ja raz skorzystałam z dotacji jednak musiałam ją zwrócić w całości i to jeszcze z odsetkami z powodu tego że żle się rozliczyłam. Powiedziałam od tamtej pory że nigdy już z niczego nie skorzystam. 

Wzięłam dotacje tylko dlatego że miałam taką możliwość i w tamtym czasie myślałam że warto. Jednak nie warto brać lepiej za własne pieniądze wszystko kupować. 

U Piotra chodziło mi tylko że i tak robi co robi to wydawało mi się że się opłaca. Nic złego nie miałam na myśli. 

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Żeby wypłata za mleko się zgadzała? Miała być powolna likwidacja a dziś dokupione 10 sztuk w wadze średnio 200kg. Tylko dlatego że tanio. Zboże tanie ojciec chce obrządzać to niech ma. 

Dla ciebie jaśnie śmierdzący panie 🤣🙋‍♂️

17673617844141793242854956788253.jpg

Opublikowano
11 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Ja tam Cię do niczego nie będę przekonywał bo wiem że i tak nie przekonam ale powiem tak nadanie nr w agencji to jest jedną wizyta od iluś lat na dopłaty składa się przez internet że nawet nie musisz wychodzić z domu w Twoim przypadku załapał byś się na te małe gospodarstwa że tma są stale dopłaty a ty nic nie musisz robić tam nie ma żadnych kontroli raz w roku klikasz że nadal prowadzisz te gospodarstwo i po sprawie te gospodarstwa małe do 5ha są wyłączone zz jakiej kolwiek kontroli nikt nie chce zadnych faktur dokumentow itp a teraz jak byś składał to powiedzmy przez 10 lat to wpadło by Ci na konto ponad 10tys to masz na zakup Władimirca lub trola i rozrzutnik i może jak byś dobrze poszukal to i prasy jeszcze a widzę że co jak co ale kasę umiesz liczyć dobrze ale szacun że jesteś taki honorowy

Jak mówię nie to nie...

10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...i sporo kasy zaoszczędził.

Samym nie braniem systemu nie zmienisz, a skoro coś nie jest przestępstwem, to czasami warto skorzystać.

Będąc w systemie i robić w sumie to co wszyscy, szkoda nie korzystać...

Dziękuję ale nie...

Opublikowano
44 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja z przyjemnością chodzę do kościoła. Trochę ubolewam nad tym że teraz nie mogę być tak często jak bym chciał. No ale niestety. Jak to mówią, nie zawsze jest tak jak się chce. 

Ja na bardzo długi czas odeszłam od kościoła. Jednak wróciłam do niego właśnie i uczęszczam do tej parafii teraz ponieważ tam w jakiś sposób można odczuć że ludzie którzy przewodzą tym kościołem są powołani do tego.

Trafiłam też wielokrotnie na mszę poświęcona młodzieży. Tam to dopiero można się uśmiać opowiadanie historyjek jak to być człowiek i na co w życiu zwracać uwagę. 

Opublikowano
Bezduszna napisał:

Poniekąd macie rację z tym co mówicie.  Jednak jeśli by nie było dotacji większość rolników musiało być się dawno pożegnać z prowadzeniem gospodarstwa a tak jeszcze trwają na tym co mają.

dziewczyno nie masz pojęcia o rolnictwie gospodarstwie i jesteś takim typowym przykładem jakie spostrzeżenie ma miasto o wsi obrażasz takimi wpisami rolników jak prawdziwy typowy mieszczuch że rolnicy jak by nie było dopłat to by nie gospodarzyli to Ci powiem większość tu tych starszych gospodarzylo i rolniczylo jak nie było dopłat i nadal gospodarują i nawet jak zabiorą dopłaty to też będą gospodarzyć i sobie radzić dobrze zachowujesz się jak taki typowy prowokator żeby podburzać i dzielić społeczeństwo

Chłoporobotnik napisał:

11 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Ja tam Cię do niczego nie będę przekonywał bo wiem że i tak nie przekonam ale powiem tak nadanie nr w agencji to jest jedną wizyta od iluś lat na dopłaty składa się przez internet że nawet nie musisz wychodzić z domu w Twoim przypadku załapał byś się na te małe gospodarstwa że tma są stale dopłaty a ty nic nie musisz robić tam nie ma żadnych kontroli raz w roku klikasz że nadal prowadzisz te gospodarstwo i po sprawie te gospodarstwa małe do 5ha są wyłączone zz jakiej kolwiek kontroli nikt nie chce zadnych faktur dokumentow itp a teraz jak byś składał to powiedzmy przez 10 lat to wpadło by Ci na konto ponad 10tys to masz na zakup Władimirca lub trola i rozrzutnik i może jak byś dobrze poszukal to i prasy jeszcze a widzę że co jak co ale kasę umiesz liczyć dobrze ale szacun że jesteś taki honorowy

Jak mówię nie to nie...

10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...i sporo kasy zaoszczędził.

Samym nie braniem systemu nie zmienisz, a skoro coś nie jest przestępstwem, to czasami warto skorzystać.

Będąc w systemie i robić w sumie to co wszyscy, szkoda nie korzystać...

Dziękuję ale nie...

Szacun 🤝✋️ a dobiłeś targu z tym t25 bo coś pisałeś?

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

dziewczyno nie masz pojęcia o rolnictwie gospodarstwie i jesteś takim typowym przykładem jakie spostrzeżenie ma miasto o wsi obrażasz takimi wpisami rolników jak prawdziwy typowy mieszczuch że rolnicy jak by nie było dopłat to by nie gospodarzyli to Ci powiem większość tu tych starszych gospodarzylo i rolniczylo jak nie było dopłat i nadal gospodarują i nawet jak zabiorą dopłaty to też będą gospodarzyć i sobie radzić dobrze zachowujesz się jak taki typowy prowokator żeby podburzać i dzielić społeczeństwo

Szacun 🤝️ a dobiłeś targu z tym t25 bo coś pisałeś?

Się chłop zastanawia... W niedzielę będę z nim rozmawiać.

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dziękuję ale nie...

Oki.

Ale nie zarzucaj mi jakiegoś zakłamania.

Wielu rolników widzi głupotę tego systemu i kasę bierze, bo niejako skazani na to.

To calkiem duże pieniadze...mnoząc przez lata.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Może i się nie znam na rolnictwie tak jak wszyscy tutaj obecni  jednak nie chciałam nikomu krzywdy zrobić pytając czy rozmawiając o dotacjach.

Nawet jeśli powiedziałam co powiedziałam to nie chciałam zrobić tym prowokacji. Jeśli prowokuje to nie robię tego świadomie. 

Opublikowano

Pakować cza  się i w drogę. Rolnikom to dobrze jest . Całą zimę siedzą w domu i pierdzą w tapczan a by chcieli kolejne mieszkania pod wynajem kupować i strajkują. Ech bogatym to ciągle mało. Oni są nie nasyceni. 

• Haha 1
Opublikowano
Bezduszna napisał:

12 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Może i się nie znam na rolnictwie tak jak wszyscy tutaj obecni  jednak nie chciałam nikomu krzywdy zrobić pytając czy rozmawiając o dotacjach.

Nawet jeśli powiedziałam co powiedziałam to nie chciałam zrobić tym prowokacji. Jeśli prowokuje to nie robię tego świadomie. 

I jak zwykle Kasia nie winna 😭😭😭😭

6465 napisał:

Pakować cza  się i w drogę. Rolnikom to dobrze jest . Całą zimę siedzą w domu i pierdzą w tapczan a by chcieli kolejne mieszkania pod wynajem kupować i strajkują. Ech bogatym to ciągle mało. Oni są nie nasyceni. 

już nam zapozno ale można było się bogato orzenic 😀😀😀😀 ja dziś ostatni dzień wolnego po weekendzie też zaczynam na nawozy trzeba zarobić na wiosnę 😀😀😀

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

już nam zapozno ale można było się bogato orzenic 😀😀😀😀 ja dziś ostatni dzień wolnego po weekendzie też zaczynam na nawozy trzeba zarobić na wiosnę 😀😀😀

O to to. Teraz to żeś prawdę napisał. 👍👍👍👍👍 Zobacz nawet na AF samotne kobiety. Tylko czy by dało się tyle czasu wytrzymać co my ze swoimi🤔

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Dokładnie 😂 ja do 12 wolne to ogarniam koło domu. W lato rodzina pomagała teraz trzeba odrobić. A przy okazji nauczyć się.  Dlaczego bogaty bo chytry czemu chytry bo bogaty 😁

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Za rok kto zakłada temat pogoda? 

Ratek. A co on tu się nie udziela @radekz200 wstyd nie pozwala? RADOSŁAW 😱

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Za rok kto zakłada temat pogoda? 

Jako założyciel tegorocznego tematu zrobisz wybory 30 grudnia i wybierzemy założyciela, a potem i tak ktoś inny założy 🤣

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał(a):

Dokładnie 😂 ja do 12 wolne to ogarniam koło domu. W lato rodzina pomagała teraz trzeba odrobić. A przy okazji nauczyć się.  Dlaczego bogaty bo chytry czemu chytry bo bogaty 😁

Ratek. A co on tu się nie udziela @radekz200 wstyd nie pozwala? RADOSŁAW 😱

za niski poziom konwersacji reprezentujesz 😉

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko z takiego ARiMR jak brałem na maszyny, to najpierw kontrola na miejscu, sprawdzenie upraw, kupowanych maszyn, i dopiero jak się zgadzało to przelew na konto ...

Nie w każdym przypadku tak było i jest . 

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, wojtal24 napisał(a):

dziś ostatni dzień wolnego po weekendzie też zaczynam na nawozy trzeba zarobić na wiosnę 😀😀

Mi wpłynęła 13 na ten cel 🤗🤗 

Niech ten mój szef żyje jak najdłużej