Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał(a):

a poważniej to jankesy wejdą z wojskami lądowymi do Iranu czy nie?

jakięś akcja kilku dniowa nie wykluczona ale żęby pozostać to nie , chyba żę namówią innych sojuszników ale raczej mało prawdopodobne 

11 minut temu, mirro napisał(a):

urdowie wyskrobią sobie swój kawałek z większą autonomią 

jeszcze nie teraz a już na pewno nie w iranie , choć ta niechęć do walki kurdów możę iranczykom sie podobać 

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

@nie
Ty to wiesz, ja to wiem i jeszcze wielu innych co poniektórych to wie ale czy Trump wygląda na jednego z takich?

wiedzieć a umieć wykorzystać tą wiedzę

oby umiał

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

jakięś akcja kilku dniowa nie wykluczona ale żęby pozostać to nie , chyba żę namówią innych sojuszników ale raczej mało prawdopodobne 

nie będzie żadnych sojuszników z NATO, a jak wejdą żymianie, to będzie święta wojna

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał(a):

wiedzieć a umieć wykorzystać tą wiedzę

oby umiał

no no; to tak jak z moją umiejętnością latania - pewnie bym umiał
tylko nie mam skrzydeł

• Haha 1
Opublikowano

cenctkiewicz czy ktoś z otoczenia prezydenta mówił żę prezydent wiedział o ataku na iran wiec pytanie czy USA nie próbowało takiej koalicji zebrać a większość odmówiła  ? 

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

nie będzie żadnych sojuszników z NATO, a jak wejdą żymianie, to będzie święta wojna

oj piekło ze wszystkich wojen najbardziej lubi te "święte" :P 

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

cenctkiewicz czy ktoś z otoczenia prezydenta mówił żę prezydent wiedział o ataku na iran wiec pytanie czy USA nie próbowało takiej koalicji zebrać a większość odmówiła  ? 

czekaj czekaj; na razie to po co jankesożydkom była ta reszta?
okładać z daleka to akurat oni są w tym najlepsi i inni by im tylko przeszkadzali
w razie im do łbów strzeli wchodzenie lądowe to i o resztę się upomną

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

w razie im do łbów strzeli wchodzenie lądowe to i o resztę się upomną

Aaaaaaa za jakiś czas, jakiś inny Prezydent USA powie że "nikogo o pomoc nie prosili, a jeśli nawet, to stali na tyłach i gotowali zupę w kotłach".🤣

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

no no; to tak jak z moją umiejętnością latania - pewnie bym umiał
tylko nie mam skrzydeł

Może i ludzie Trumpa wiedzą że wejście do Iranu siłami lądowymi to samobójstwo, ale czy przekonają debila żeby tego nie robił to już nie wiadomo xD

Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

i jeszcze w tym wątku; Czarnek do Czarzastego 
- "Człowieku, tu przy tym polskim kuchennym stole ludzie płaczą! Ludzie płaczą i chcą reakcji państwa natychmiast na biedę, która ich dotyka, natychmiast. Nie za dwa, trzy miesiące, za miesiąc dopiero konsultacje skończy Czarzasty. Tu i teraz ceny na stacjach paliw galopują"

ja do Obydwu
- ceny paliw galopują bo irańskie mułły szlaki towarowe minują i jedyne co możecie obaj zrobić to pojechać tam i te miny wyławiać a jak to już nie wiem; może Trumpa spytajcie

15 godzin temu, nie napisał(a):

według kontraktu na diesla ICE Low Sulphur cena on w hurcie orlenu powinna wynosić dzisiaj 5,76 za litr a jest 6,35. czekamy na nowy cennik i spadek o 60 groszy na litrze diesla w hurcie

złodzieje

Orlen:

Działamy, by łagodzić skokowy wzrost cen. Dlatego niemal do zera zredukowaliśmy naszą marżę detaliczną. I dlatego uruchamiamy specjalną promocję, by każdy kierowca w Polsce mógł zaoszczędzić”

65 groszy na litrze diesla w hurcie, o tyle wzrosła premia lądowa w ostatnich dniach, czyli hurtowa marża Orlenu. I o tyle powinien być tańszy w hurcie ON, gdyby cena w orlenie podążała za ceną kontraktu, jak zawsze

w detalu pudrujemy, w hurcie łupimy, tak robi się z ludzi idiotów

orlen na rozkaz tuska okrada nas wszystkich

cena hurtowa orlenu do ceny kontraktu

Image

j**ane złodzieje

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Aaaaaaa za jakiś czas, jakiś inny Prezydent USA powie że "nikogo o pomoc nie prosili, a jeśli nawet, to stali na tyłach i gotowali zupę w kotłach".🤣

ta cała reszta juz dawno się przekonała, że do roboty amerykanie gonią sojuszników, a ordery przypinają swoim, dlatego nie ma żadnej koalicji

Opublikowano
14 godzin temu, Desperado napisał(a):

Byłoby dokładnie jak z KPO, także ten plan niemiecki nie przejdzie, bo rząd się zmieni na pewno po wyborach i cała mistyfikacja na tym polega żeby tylko w taki sposób szantażować wyborców.

Realne pieniądze mówisz?  co to nie miało być z KPO, gdzie jest ta kasa, na co poszła? nikt nic nie wie, a oddać trzeba kiedyś to będzie.

Ty w to wierzysz co piszesz naprawdę?     xD

Na kpo i jego warunki zgodził się Morawiecki Nie wiem kogo czym chcesz szantażować W co ja wierzę to ja wiem a ty chyba tego nie zrozumiałeś. Pisowi nie chodzi o żadne zadłużanie lub nie chodzi o to by Tusk nie dostał kasy i tyle. 

14 godzin temu, nie napisał(a):

nbp może sprzedać złoto, a następnie je odkupić, wtedy wysokość rezerw się nie zmieni, po tej operacji można  zaksięgować zysk związany ze wzrostem cen złota, a następnie - zgodnie z prawem - przekazać go do budżetu

ze wzrostu cen złota było w 2025r. 60 mld zł, w 2026r. będzie dużo więcej

pieniądze te nie powinny być przeznaczone na dodatkowe uzbrojenie, większość z nich powinna być przeznaczona na stworzenie funduszu inwestycyjnego, który inwestowałby w różne instrumenty finansowe i dopiero zysk z tych inwestycji, pomniejszony o stałą procentową wartość zwiększającą kapitał funduszu, powinien być przelewany do budżetu

podobna zasada, tylko w drugą stronę jest stosowana przez graczy giełdowych, realizują stratę księgową w celu zmniejszenia podstawy podatkowej

najlepszym rozwiązaniem na zwiększenie funduszu sił zbrojnych jest zmniejszenie wydatków socjalnych, dlaczego rząd tego nie zrobi?

Goebbels naprawdę to, że będziesz wyzywał i powtarzał brednie to nie zadziała. Ja wiem, ze twój pierwowzór z przed lat ogłosił zasadę iż kłamstwo powtórzone 100 razy stanie się prawdą ale nie dzisiaj. 

Masz hektar pola kupiłeś go za 10 ty. Dzisiaj on kosztuje 20 tys. Ty potrzebujesz 10 tys. Sprzedajesz wiec ten hektar za 20 tys masz 10 tys zysku to prawda. Ale aby ten hektar z powrotem odkupić musisz znowu wydać 20 tys i już nie masz nic. Wasza demagogia wykłada się na tym, że aby odkupić złoto natychmiast po sprzedaniu musicie wydać to co przed chwilą dostaliście z jego sprzedaży. Trzeba być naprawdę wyjątkowym głupkiem by uwierzyć w te brednie, ze można szybko sprzedać i odkupić i na tym zostaną jakieś pieniądze. 

20 minut temu, jarecki napisał(a):

Rutynowo poszło info w ramach NATO Tusk pewnie też wiedział dlatego ostrzegał przed wyjazdami ze dwa tygodnie wczęśniej.

12 godzin temu, Roman176 napisał(a):

tu jest przykład ze każdy wyborca rudego jest idiotą .. pamiętacie co tusk powiedział jak była wojna na Ukrainie jak łatwo obniżyć cenny paliw ? 

To jest przykład żebyś tyle nie chlał. Gdyby nie wojna Trumpa i Netanjachu cena paliwa była by w okolicach 6 zł. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Na kpo i jego warunki zgodził się Morawiecki Nie wiem kogo czym chcesz szantażować W co ja wierzę to ja wiem a ty chyba tego nie zrozumiałeś. Pisowi nie chodzi o żadne zadłużanie lub nie chodzi o to by Tusk nie dostał kasy i tyle. 

Masz hektar pola kupiłeś go za 10 ty. Dzisiaj on kosztuje 20 tys. Ty potrzebujesz 10 tys. Sprzedajesz wiec ten hektar za 20 tys masz 10 tys zysku to prawda. Ale aby ten hektar z powrotem odkupić musisz znowu wydać 20 tys i już nie masz nic. Wasza demagogia wykłada się na tym, że aby odkupić złoto natychmiast po sprzedaniu musicie wydać to co przed chwilą dostaliście z jego sprzedaży. Trzeba być naprawdę wyjątkowym głupkiem by uwierzyć w te brednie, ze można szybko sprzedać i odkupić i na tym zostaną jakieś pieniądze. 

7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Trzeba być naprawdę wyjątkowym głupkiem by uwierzyć w te brednie ⬆️⬆️

tak to wygląda, gdy wiejski głupek zabiera się za finanse 

Opublikowano (edytowane)

Masz racje Goebbels dobrze się określiłeś. Wasza kreatywna księgowość i pomnażanie pieniędzy na papierze to wiejska głupota. Dla wiejskich głupków z pisu. Chcecie wydać zysk ze sprzedaży złota na jego odkupienie w tej samej ilości co przed chwilą sprzedaliście i jeszcze żeby zostało. Normalnie rekiny finansjery.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może i ludzie Trumpa wiedzą że wejście do Iranu siłami lądowymi to samobójstwo, ale czy przekonają debila żeby tego nie robił to już nie wiadomo xD

jeśli Iran pozostanie suwerenny terytorialnie to cała zatoka perska stanie się akwenem handlowo tranzytowym martwym i jeszcze jeśli dodać do tego te  pakistańsko afgańską wojnę to nie tylko państwa natowskie europekjskie ale i Chiny z tego się nie ucieszą bo nie będzie którędy minąć nawet lądowymi rurociągami a przynajmniej nie tak szybko

póki co to am się robi coraz większy kocioł i już teraz niezależnie czy jankesi nawet całkowicie by się stamtąd wycofali a Izrael ucichł w atakach 
szkoda deliberowań nad opcjami bo tych od groma i co jedna to gorsza  ale tam nadal wszystkie opcje są możliwe; z lądową agresją na Iran włącznie

Opublikowano (edytowane)

Trump nie znajdzie jeleni by tam wejść. Wybory na jesieni ma (republikanie) już i tak przegrane chodzi o to by dużej klęski nie było. Mówi się o wejściu jakichś sił tylko po uran ale czy oni wiedza gdzie on jest czy dadzą radę wątpię. Iran ma milionową armię  To nie jest skorumpowana zdezelowana Wenezuela. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał(a):

póki co to am się robi coraz większy kocioł i już teraz niezależnie czy jankesi nawet całkowicie by się stamtąd wycofali a Izrael ucichł w atakach 
szkoda deliberowań nad opcjami bo tych od groma i co jedna to gorsza  ale tam nadal wszystkie opcje są możliwe; z lądową agresją na Iran włącznie

Czyli co by nie było Natanjahu z Trumpem na sznurku narobili tam bałaganu i teraz problem będzie ten bałagan posprzątać ... "Niska cena" za ukrycie pedofilskiej afery ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

chodzi o to by dużej klęski nie było.

łatwo powiedzieć, trudniej zrobić bo choćby te płonące tankowce czy frachtowce to już jest jankeska klęska i z tym i tak ktoś będzie musiał coś zrobić

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

"Niska cena" za ukrycie pedofilskiej afery ...

afera swoją drogą i ta żyje swoim własnym życiem i miast wojną Trump przykryć to może sprawić że będzie owa afera narzędziem by go udu.ić za tę wojnę
ale o już wewn sprawy jankesów i my se co najwyżej możemy pogadać

Opublikowano

Ja tam już tego co te dwa stare dziody odstawiają nie ogarniam Bóg jeden wie jak ten burdel się skończy i kiedy. Śmiali się z Bidena i Kamali ale przynajmniej spokój by był. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, dysydent napisał(a):

afera swoją drogą i ta żyje swoim własnym życiem i miast wojną Trump przykryć to może sprawić że będzie owa afera narzędziem by go udu.ić za tę wojnę

Dla nas kluczowe jest, że zablokowanie cieśniny Ormuz powoduje wzrost cen paliw, a w skutek transportu, produkcji itp ... Dodatkowo Ormuz mocno zasilał Chiny i okolice, a jak im energia podrożeje, to oczywiste, że podrożeje wszystko co do nas eksportują, wszystko, od elektroniki do przepychaczy do kibla ... Ale to "niska cena" i stać nas na to ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ja tam już tego co te dwa stare dziody odstawiają nie ogarniam Bóg jeden wie jak ten burdel się skończy i kiedy. Śmiali się z Bidena i Kamali ale przynajmniej spokój by był. 

gdzie tam by był spokój
Iran i tak by ktoś od jankesów zaatakował i tak bo bajzel w tym regionie wszystkim innym szkodzi tylko nie jankesom a silny a jeszcze groźny dla Izraela Iran to ryzyko zmiecenia tego Izraela z powierzchni ziemi czyli cała misterna polityka od drugiej wojny którą poziom destabilizacji tam utrzymywano na tyle aby ta ropa płynęła stamtąd ale nie była zbyt droga bo na lokalne wojny państwa tamte musiały ... itd 

Iran miał szansę zdominować region tak jak wcześniej Irak a następnie stać się centrum wzrostu nowego imperium z coraz większymi wpływami wokół nie pomijając czy Turcji czy Afryki a dalej i Europy 
Trzeba było uciąć łeb tej cywilizacji bo ona całkiem inna i od zachodniej jankesko europejskiej i azjatyckiej chińskiej czy ruskiej a islam parę razy w historii już udowodnił że bywa wysoce skuteczny w ekspansji.

łep ucięto ale reszta została i na pewno kolejne łby będą tej hydrze odrastać no i właśnie nie wiadomo co z tym cielskiem teraz zrobić by zbyt dużo smrodu nie było. taki sam kłopot mają i kacapy z iranem i chinole tylko że w to szambo jankesi wdepnęli pierwsi 

z całym tym szyderstwem jakiego się wokół tego wszystkiego dopuszczam to jednak jest wojna cywilizacji a irański islam to nie jest moja ani jankesów cywilizacja i przestrzegał bym przed nazbyt dużym poczuciem satysfakcji gdyby jankesi sobie nogi tam połamali bo Europa samodzielnie właśnie pokazuje jak sobie "radzi" z islamską zarazą; pokojowe metody zawodzą na całej linii

najbardziej niebezpieczne dla całej cywilizacji współczesnej człowieka na tej planecie są teokracje bo nie ma w nich bariery zniszczenia po za którą się nie posuną a narzędzia zniszczenia jakie ta cywilizacja wytworzyła dużo więcej usprawiedliwiają niż to co z Iranem przecież teokratycznym zrobiono i jeszcze można zrobić by tę teokrację im tam z łbów powybijać

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

to i tak lepiej jak te jankeskie  muzułmańskie baławany sojuszniki z  Kuwejtu xD 
po zupie źle zrobionej co najwyżej sraczka a nie trzy myśliwce w jeden dzień w piz.u

che,che; skarżył się Trump na sojuszników natowskich to teraz se jeszcze lepszych sprawił :D 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

łatwo powiedzieć, trudniej zrobić bo choćby te płonące tankowce czy frachtowce to już jest jankeska klęska i z tym i tak ktoś będzie musiał coś zrobić

Jesteś pewny że to tylko sprawa Jankesów. 

Ja bym powiedziała że czym prędzej później wojna odbije się trzkawa Europie i nie mówię tutaj o tym że paliwo jest drogie. 

Mówię tutaj o tym że Europa została wmieszana przez Trumpa w wojnie nawet jeśli to tylko chodzi o to że niektóre państwa udostępniają swoje bazy. 

A nie oszukujmy się to Trump w to ja wmieszał a Europa się ,,boi" zemsty Ameryki. Widząc już Wielka Brytania pokazała ,,jaja" i co ,,jaja uniesione niestety upadły,, wystarczyło chwila aby zmienił narrację 

A Iran nie zaatakuje Ameryki tylko zaataku przymierzeńców to jest wojna i że Rosja zaatakowała przymierzeńców Ukrainy to tylko dlatego że nie chce i nie może ale Iran to co innego on idzie i będzie szedł dalej aż opadną z sił ale te państwo stawia czoła wszystkiemu więc tylko zostaje nam czekać co będzie dalej. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Wielka Brytania pokazała ,,jaja" i co ,,jaja uniesione niestety upadły,, wystarczyło chwila aby zmienił narrację

a bo brytole to już im tam wszystko opadło; to już dawno temu wygasła cywilizacja i jeśli cały zachód... znaczy - pozostała reszta nie postawi się cywilizacji islamskiej to i resztę tego zachodu ta cywilizacja (islamska) wygasi

nie wiem czy to co teraz Trump i Izrael wyczyniają na bliskim wschodzie to już tylko łabędzi śpiew zachodu no ale tylko Oni się twardo jeszcze stawiają islamowi
doceńmy chociaż to

parę dni temu jakiś niemiecki - nie pamiętam; dygnitarz czy pismak powiedział że USA odwalają za nas brudną robotę w Iranie
czasem i niemiec co sensownego przyzna a nawet wymyśli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Można potwierdzić mój wpis sprzed kilku dni co do nowego Przywódcy Iranu i jego eliminacji , został ranny w ataku ,

W dniu 9.03.2026 o 11:45, jarecki napisał(a):

ciekawe jaki mają plan na Iran bo napewno maja , teraz nowym przywodzcą duchownym Iranu został syn poprzednika więc będzie ciężko o dogadanie sie to jest najgorszy wybór z możliwych dla USA , więc pozostaja tylko eliminacja kolejnego