Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dałem się kilka razy złapać , płace a kasjerka mówi żę jak dobiorę coś za 5 zł to dostane te 35 gr , i biore co jest pod ręką , batonik lub czekolada za 10 zł i taki to wałek , Obajtek tez robil takie promocje ale bez haczyków 

Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Konfabulujesz kraje Europy będą mogły to kupić z nikim nie trzeba się dzielić

kilka razy słyszaem opinie o dzieleniu sie wiedza i to nie z ust polityków ale ogólnie gdyby sformalizować jedna europejska armie to czemu nie .

Opublikowano
15 minut temu, nie napisał(a):

Orlen wprowadza od czwartku 12 marca specjalną promocję, w ramach której każdy kierowca korzystający z aplikacji Orlen Vitay, przez kolejnych osiem weekendów, kupi do 50 litrów benzyny lub oleju napędowego w cenie obniżonej o maksymalnie 35 groszy na litrze.

najpierw podnieśli ceny a teraz, kilka dni później, wprowadzają promocje 😂

rząd idiotów

Wzorują się na najlepszym prezesie Orlenu w historii xD Chyba nie uważasz, że Obajtek jest idiotą ?? xD

Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Jak by tam nie było czego by nie mówili ja myślę, że to tylko mydlenie oczu że w zamian za weto jest coś innego. Rząd nie weźmie safe Glapiński powie, że nie ma złota na sprzedaż i rząd nie dostanie kasy. Bo tu tak naprawdę chodzi o to by rząd Tuska nie dostał kasy. By nie robił miejsc pracy nie kupował sprzętu do armii itd by opozycja mogła mówić, że jest żle. O ile pis dojdzie do władzy będzie dalej kupował sprzęt na kredyt jak w Korei tyko, że w USA i już zadłużanie przyszłych pokoleń będzie nie istotne.

aż tak źle , jednostronnie źle to nie wiem
prędzej to woleli by po za kontrolą brukselską bo profity i polityczne i na pewno finansowe mają u tych którym tyle kasy wpompowali w zakupach czyli u jankesów no i co by nie mówił to te xujniane pożyczki naprawdę umoczone politycznie i tylko za to co z KPO xujnia se poczynała to safe Nawrocki jeśli przyblokuje źle nie zrobi. I tak - jak słusznie Mentzen udowadnia to jakieś kolejne 200mld więcej wiele w polskiej obronności nie zmieni bo systemowo jesteśmy w czarnej i tylko więcej sobie rozkradną czy jedni czy drudzy a na samodzielny przemysł zbrojeniowy w Polsce i tak ani niemieckie ani jankesko żydowskie wpływy nie pozwolą. Tam jakieś co prymitywniejsze pukawki i ew jaki dron se możemy klepać ale np o rakietach balistycznych to zapomnij choć za taką kasę to by własne ze trzy fabryki postawił i seryjną produkcję uruchomił  czy choćby zamiennik do patriotów równolegle z balistykami rozwijać.

w/g mnie to szkoda bodaj złotówki dać czy to pizdzielcom czy popaprańcom do ręki bo i tak poważnej wojny z nikim nie wygramy tym co tam dla niepoznaki armii usr.ją z tych safe a tylko pożywi się banda cwaniaczków czy to szkopsko francuskiego lobbingu czy żydowsko jankeskiego.

co do miejsc pracy w Polsce to popaprańce się do pisowców nie umywają i przecież widać wzrost bezrobocia tylko dorwali się władzy ale czy to jednoznacznie źle lub dobrze o którychkolwiek świadczy to już odrębny temat

1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

kilka razy słyszaem opinie o dzieleniu sie wiedza i to nie z ust polityków ale ogólnie gdyby sformalizować jedna europejska armie to czemu nie .

była już taka armia różnonarodowa
fajne komedie filmowe się o takich kręci xD 

Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał(a):

była już taka armia różnonarodowa
fajne komedie filmowe się o takich kręci xD 

cos jak CK dezerterzy, też każdy z innego kraju monarchii pochodził

Opublikowano (edytowane)

dokładnie

Parafrazując Rosiewicza - jako rodzic potencjalnych żołnierzy nie życzę sobie by mojemu dziecku rozkazywał ktoś jakiś eks Turek po niemiecku

ubiegłowieczne dowcipy zamieniły się w obecne horrory
wszystko się powywracało

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

no w tym wieku to piersi der leyen tylko do tego się nadają co i tak już niczego z nich nie wybije

cała ta obecna xujnia jest "strategicznym błędem" i już grubo za późno aby go skutecznie naprawić
jedyne co pozostało to jak temu spadającemu z drapacza chmur bez spadochronu - pocieszać się jako to dobrze że jeszcze tak daleko

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

tam jest ważniejsze stwierdzenie ,,  Europa nie jest producentem ani ropy ani gazu, a w przypadku paliw kopalnych jest uzależniona od drogiego i niestabilnego importu  

Opublikowano

Sławomir Mentzen
Cały PiS gratuluje Trumpowi sukcesów w Iranie :)

(reakcja mentzena na oklaski w sejmie posłów pis, z okazji wyboru trumpa na prezydenta usa, w odniesieniu do obecnie wysokich cen paliw)

Na tym samym posiedzeniu, na którym posłowie PiS gratulowali Trumpowi zwycięstwa, dołączyła do nich też część posłów Nowej Nadziei Sławomira Mentzena.

Sam Sławomir Mentzen także publicznie wyraził zadowolenie ze zwycięstwa Trumpa w serwisie X

"Rok 2025 zapowiada się fantastycznie. Trump wchodzi na scenę, a Biden, Scholz i Trudeau odchodzą.

Mam nadzieję, że Starmer i Tusk wkrótce pójdą w jego ślady.

Uczyńmy świat znów wspaniałym!"

piękne samozaoranie 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

tam jest ważniejsze stwierdzenie ,,  Europa nie jest producentem ani ropy ani gazu, a w przypadku paliw kopalnych jest uzależniona od drogiego i niestabilnego importu  

no co za qwa genialne odkrycie
jeszcze w dziewiętnastym wieku tego w podstawówkach na geografii uczyli no to trzeba było kilku pokoleń by wreszcie dotarło?

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, nie napisał(a):

"Rok 2025 zapowiada się fantastycznie. Trump wchodzi na scenę, a Biden, Scholz i Trudeau odchodzą.

Mam nadzieję, że Starmer i Tusk wkrótce pójdą w jego ślady.

Uczyńmy świat znów wspaniałym!"

piękne samozaoranie 🤣

Widzisz, Mentzen naprawia swoje myślenie, zauważył że Trump to zwykły debil, i tylko debile z PiSuaru nadal go całują po jajach ( Pana Mandarynkę) ...

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał(a):

no co za qwa genialne odkrycie
jeszcze w dziewiętnastym wieku tego w podstawówkach na geografii uczyli no to trzeba było kilku pokoleń by wreszcie dotarło?

trochę wydobywano, ale to przecież nie ekologiczne, więc trzeba było zaprzestać nowych odwiertów

i "zakazać" wydobycia węgla

---------------------------------------------------------------------------------------

czarnek:

oze-sroze

mentzen:

Image

pełczyńska-nałęcz:

gównopolityka

ładnie się bawią

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

cała ta obecna xujnia jest "strategicznym błędem" i już grubo za późno aby go skutecznie naprawić

Wzrost kosztów produkcji u rolników i zakładów przetwórczych - może spowodować że wypadnie Polska z  rynków a odbudowa rynków trawa latami a może okazać się że nigdy nie odzyska się utraconych rynków .

Zostaje ciąć na cenach u producentów rolnych żeby być konkurencyjnym .

Nowe umowy Handlowe narzucają cenową konkurencję dla Polskiego rolnictwa i przetwórstwa .

Zasiewy zbóż ozimych w Polsce  przezimowały bardzo dobrze zdarzają się niewielkie ubytki nie stanowiące żadnego znaczenia w produkcji krajowej . Więc zapowiadają się plony na bardzo wysokim  poziomie .

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Zasiewy zbóż ozimych w Polsce  przezimowały bardzo dobrze zdarzają się niewielkie ubytki nie stanowiące żadnego znaczenia w produkcji krajowej . Więc zapowiadają się plony na bardzo wysokim  poziomie .

Snusy przedawkowałeś ?? Sporo jest ozimin w okolicy które wyglądają nieciekawie i już na pewno kilka ton uciekło ... 

• Haha 2
Opublikowano

Zakończyło się spotkanie u Nawrockiego. Bogucki już głosi demagogię. Środki na polski safe będą pozyskane przy mądrym gospodarowaniu zasobami NBP bez ich uszczuplania. Czyli dalej nie mamy szczegółów skąd ta kasa jest tylko mądre gospodarowanie.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Snusy przedawkowałeś ?? Sporo jest ozimin w okolicy które wyglądają nieciekawie i już na pewno kilka ton uciekło ... 

Niema to znaczenia w skali kraju tylko może mieć znaczenie dla rolnika .

Nie opowiadaj bajek kilkanaście ha w skali kraju jakie to ma znaczenie .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Zakończyło się spotkanie u Nawrockiego. Bogucki już głosi demagogię. Środki na polski safe będą pozyskane przy mądrym gospodarowaniu zasobami NBP bez ich uszczuplania. Czyli dalej nie mamy szczegółów skąd ta kasa jest tylko mądre gospodarowanie.

No jak to, sprzedadzą złoto, potem je za tyle samo kupią i przybędzie 200 miliardów xD 

Ja też już ogłosiłem pszenżyto po 650, potem je za tyle samo odkupię i będę 50zł do przodu na każdej tonie xD 

1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Niema to znaczenia w skali kraju tylko może mieć znaczenie dla rolnika .

Nie opowiadaj bajek kilkanaście ha w skali kraju jakie to ma znaczenie .

Galan, jedź na Kujawy to zobaczysz jak przezimowało ... I nie jest to kilka hektarów ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

zawsze były jakieś straty pozimowe i w tym roku ja nie widzę jakoś znacząco różnych od lat poprzednich; przynajmniej w mojej okolicy

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

zawsze były jakieś straty pozimowe i w tym roku ja nie widzę jakoś znacząco różnych od lat poprzednich

U mnie niby śnieg był, a u niektórych ładnie przezimowało, a u innych całe pola żółte, pewnie to odbije, ale plon będzie jak z jarego ...

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

a u innych całe pola żółte, pewnie to odbije, ale plon będzie jak z jarego ...

jeśli odbije to będzie plon jaki ma być 
 no chyba że u jakich partaczy to u takich i tak plonów i dawniej nie było i teraz statystyki nie zaniżą bo ich partactwo wliczone już w te statystyki
no dobra - nie partactwo - "pech" ;) 

u sąsiada posiałem Mu taki kawałeczek pszenicy co miał być na fasolę ale słusznie tniemy tę plantację to gdzieś w ostatnich dniach listopada dopiero'śmy się z tym siewem zebrali i jeszcze przedwczoraj niczym rola obsiana nie różniła się od obok pozostawionej na ziemniaki; dzisiaj już zielenieje świeżą zielenią i - patrzyłem - na zbyt gęstą się zanosi bo nie wierzyłem że toto przezimuje a zaprawionej było z resztek w opór to jakieś 280-300kilo/ha wywaliłem i teraz nie wiem czy tego nie przerzedzić jaką broną

Edytowane przez dysydent