Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał(a):

Oczywiście . Trzeba odzyskać ze złodziejskich podatków ile się da. 

im więcej bierzesz, tym bardziej trzeba podnosić podatki 🤣

-----------------------------------------------

dzisiaj ropa od szczytu spadła o 33%, ładnie się bawią

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał(a):

a jakbym nie brał to podatki spadną?

Z ilu ta ropa spadła 33 %

dokładnie - władza rozpier.... te pieniądze gdzie indziej

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

a jakbym nie brał to podatki spadną?

Z ilu ta ropa spadła 33 %

gdyby ludzie nie brali, to rząd nie musiałby podnosić podatków

---------------------------------------------------------------------------------

Image

peowska fabryka idiotów

• Like 1
Opublikowano
59 minut temu, jahooo napisał(a):

czyli nie jako członek władz Rzeczpospolitej Polskiej

Jako członek UE jako wspólnoty nie powinien tego czynić samowolnie .

Von der Leyen . Kto jej zabroni w danych działaniach zmiany jakie wprowadza będą nie do odwrócenia .

Cytat .

"Europa nie może być dłużej strażnikiem starego porządku"

Europa nie może dłużej być strażnikiem dawnego porządku, świata, który przeminął i już nie powróci". – Zawsze będziemy bronić i podtrzymywać system oparty na zasadach, który pomogliśmy zbudować z naszymi sojusznikami

Von der Leyen za wszelką cenę chce przygarnąć - Ukrainę do Unii a ma odpowiedni czas .

https://dorzeczy.pl/opinie/857143/nasi-obywatele-wartosci-von-der-leyen-chce-zmian-w-ue.html

Czemu Kraje  Państw nie poprosili Polski o pomoc . ochronie przed atakami irańskich dronów ?.

11 państw zwróciło się o pomoc do Ukrainy. 

Ukrainę o pomoc w ochronie przed atakami irańskich dronów poprosili sąsiedzi Iranu, państwa europejskie oraz Stany Zjednoczone. Informację tę przekazał prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski. Kijów już odpowiedział na część wniosków, oferując wsparcie.

Priorytety Ukrainy są jasne Irański reżim nie powinien uzyskać żadnej przewagi nad obrońcami życia - a wszyscy powinni pracować razem na rzecz odczuwalnej stabilizacji zarówno w regionie - jak i na rynkach globalnych . 

Opublikowano (edytowane)

Polska jest w Unii i nie może sama podejmować takich decyzji kupować czy nie kupować .

Unia to wspólnota Państw - Decyzję podejmie Von der Leyen .

Wszelkie pytania co może a czego nie może Polska -  kierować drogą dyplomatyczną za pośrednictwem naszego Premiera Tuska . Von der Leyen .

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano
38 minut temu, Ulman napisał(a):

Ale jak? Ludzie biorą bez przyzwolenia i wbrew regulacjom prawnym wydawanym przez rząd? Jak to robią?

a nie biorą?

Opublikowano
57 minut temu, Ulman napisał(a):

jak biorą wbrew regulacjom ? W jaki sposób? 

wszyscy przestrzegają prawa?

ciekawa teoria

Opublikowano (edytowane)

Rzymianie na świecie są potęgą wszystko w ich rękach oni decydują o wszystkim co się dzieje i będzie działo .

Rzymianie decydują o losach każdego kraju .

https://www.facebook.com/reel/1220802356910847

Operacja wschodzący lew prosto z toru księga liczb 23: 24  powstaje lód jako lwica 

Patrz, oto naród jak wstająca lwica, na podobieństwo lwa on się podnosi i nie położy się, aż pożre swą zdobycz i krew zabitych wypije .

https://www.facebook.com/reel/2306548173162201

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, nie napisał(a):

wszyscy przestrzegają prawa?

ciekawa teoria

jeśli masz @nie jakiś kawałek własnego gruntu/pola to według prawa wszystkie minerały jakie się znajdują nawet w prywatnych posesjach są własnością państwa (przynajmniej tyczy to terytorium całej xujni) no ale Ty na użytek dowodu swej tezy raz złam to prawo i idź se weź ukop z tej działki pół kilo złota i z dziesięć deko diamentów tak co by na biżuterię był komplet

samo nieprzestrzeganie prawa nie oznacza korzystania z socjalu bo pierwej musi ten socjal być w państwowej ofercie

tylko pamiętaj abyś później odniósł spowrotem, zakopał gdzie było albo zgłosił do stosownych organów żeby zachować "praworządność" xD  

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 godzin temu, nie napisał(a):

a wy wyzywacie socjal, a pierwsi łapki wyciągacie po pieniądze 🤣🤣

Goebbels o co ty tu walczysz? wasz premier pierwszego dnia urzędowania.😀 Musi się tłumaczyć z oze sroze i tego, ze zaraz w tym samym zdaniu kazał wam pisowskiej ciemnocie polskim węglem palić. Czarnek ma na dachu lekko 12 KW jak nie więcej. A to świadczy o tym, że w domu może być inny szatańsko unijny wynalazek jak pompa ciepła lub nie daj Boże samochód na prąd. 

12 godzin temu, jacus napisał(a):

ciekawe czy zglosil do zakladu energetycznego zwiekszenie mocy ??

28 paneli niech po 400 W każdy tam koło 12 kW na dachu siedzi. Dużo prądu potrzebuje. Mają pompę ciepła czy nie daj Boże auto na prąd? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To jest naprawdę ciekawe chłop ma panele na dachu prawie 12 kW. To taki głupi nie sądzę. raczej do głupich mówi, że założył sobie oze sroze a im każe w tym samym zdaniu węglem palić  Kurski kiedyś prawidłowo zdefiniował wyborcę pisu sloganem - ciemny lud wszystko kupi.

Wystarczy nawet tu wspomnieć jakie wielu pisowców boje toczyło z samochodami elektrycznymi panelami i pompami ciepła a tu ich premier to ma. A im każe węglem.

Ciekawe ilu jeszcze prawicowych posłów ma pompy ciepła panele na dachu i elektryki. Bo zdaje się Mentzen kupił teslę i chociaż się z nią pokazał.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
46 minut temu, hubertuss napisał(a):

wasz premier

46 minut temu, hubertuss napisał(a):

pierwszego dnia urzędowania.

47 minut temu, hubertuss napisał(a):

kazał wam pisowskiej ciemnocie polskim węglem palić.

48 minut temu, hubertuss napisał(a):

szatańsko unijny wynalazek jak pompa ciepła

ile ci płacą za te ciągłe kłamstwa i manipulacje?

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, jacus napisał(a):

ciezkie jest zycie prawicowca...jego idealy rozmijaja sie z jego zyciem..

falsz i obluda to drugie imie prawicy..

u kacapów putin na pewno lewicowcem nie jest jak i współczesne kacapy mają więcej prawicowych elementów w swoim ustroju niż nawet centrowych, jankesami, żydkami jak i tym Iranem rządzi prawica no i kto w bieżącym wieku wywołał najwięcej wojen? no ukry to też postbanderowski system prawicowy a właściwie takim się stał po ataku kacapów bo bez postbanderowskiego militaryzmu było by już po Ukrainie.

niezależnie kto wygra te dwie wojny; rusko ukraińską czy jankesko żydowską kontra fundamentalizm irański to będzie to prawica

czy mi się to podoba? oczywiście że nie ale chyba trafnie oceniam z obiektywnego punktu widzenia?
wiek dwudziesty był domeną wojen lewicy a zachowawczości prawicy gdy ten obecny wszystko się poprzewracało

wiem - chaotyczne i niepełne te moje tu dywagacje i sam nie jestem ich do końca pewien ale czy same fakty nie skłaniają do podobnych spostrzeżeń?

Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

samo nieprzestrzeganie prawa nie oznacza korzystania z socjalu bo pierwej musi ten socjal być w państwowej ofercie

nic takiego nie napisałem

napisałem, że gdyby ci wszyscy, co są przeciwnikami socjalu, nie braliby go, to państwo miałoby mniej wydatków i nie musiałoby podnosić podatków

na co ulman 

12 godzin temu, Ulman napisał(a):

Ale jak? Ludzie biorą bez przyzwolenia i wbrew regulacjom prawnym wydawanym przez rząd? Jak to robią?

nie odniósł cię do tego co napisałem i próbuje wmówić, że ludzie to świętoszki, którzy przestrzegają zawsze prawa

1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

ten socjal być w państwowej ofercie

o tym piszę

takie ulmany na widok jadłodajni miejskiej dostają ślinotoku "darmowe jedzenie 😍", zjadają 3 porcje i jeszcze biorą do domu, płacą podatki to się im należy :D 

jest za darmo, każdy może wziąć i jest zgodne z prawem i regulacjami

następnie ze względu na dużą ilość chętnych, władza musi podnieść podatki, żeby mogła wydawać jedzenie każdemu chętnemu

na co ulmany wyzywają władzę, że podnosi podatki żeby było na socjal, a innych biorących, często dużo mniej od nich samych, nazywają patologią

gdyby z pomocy socjalnej korzystali tylko ci którzy tego potrzebują to wydatki socjalne mogłyby być dużo mniejsze, 

ale na myśl o "darmowych" pieniądzach, wszyscy przeciwnicy socjalu dostają ślinotoku i pierwsi biegną po te "darmowe" pieniądze i jeszcze tworzą sztuczne warunki, żeby dostać więcej tych "darmowych" pieniędzy

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, nie napisał(a):

nic takiego nie napisałem

napisałem, że gdyby ci wszyscy, co są przeciwnikami socjalu, nie braliby go, to państwo miałoby mniej wydatków i nie musiałoby podnosić podatków

czyli nadal udowadniasz że wiatr wywołują wiatraki xD 
oczywiście i tego też nie napisałeś :D 

tylko wtedy ludzie nie będą brać gdy nie będzie co
tylko frajerzy zrezygnują z czegoś co ich postawi w gorszej sytuacji od reszty nawet jeśli są danego zjawiska przeciwnikami. 

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

tylko wtedy ludzie nie będą brać gdy nie będzie co

tak to robią zwierzęta

Opublikowano (edytowane)

ależ ludzie należą do świata zwierząt a przynajmniej w sferze (anatomiczno) materialnej a socjal jest jak najbardziej zjawiskiem materialnym

Edytowane przez dysydent