Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

nam nie ujawniono to jeszcze nie wiem kto naprawdę straci na tych machlojkach bo że straci ktoś to pewne wszak perpetuum mobile to utopia nawet w finansach

Jak kto straci, obywatel straci ... Rozkręcą inflację, okradając ludzi z zgromadzonych oszczędności ...

Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał(a):

gdzie tu masz 2tyg.? i gdzie coś o dubaju?

umiesz czytać ? przeczytaj kilka razy, co napisałem, aż załapiesz

mam ci wkleić każdy kraj ze strony MSZ po kolei ? czy chcesz jak kilka innych osób wylądować u mnie w ignorowanych ?

a jak się będziesz rzucał ze swoimi teoriami, to zaproponuję kwartał odpoczynku od forum

Opublikowano (edytowane)

jeśli

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

okradając ludzi z zgromadzonych oszczędności ...

to inflację przyduszą a nie rozkręcą bo z czego ludzię będą mieli na większe wydatki? w ogóle na jakiekolwiek wydatki?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

to inflację przyduszą a nie rozkręcą bo z czego ludzię będą mieli na większe wydatki? w ogóle na jakiekolwiek wydatki?

W rolnictwie niby teraz bieda, nie ma na nic, a jak nawozy i paliwo ruszyły w górę to pojechały mauzery na przyczepkach a na składach nawozów kolejki po kilkadziesiąt chłopa ...

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał(a):

mam ci wkleić każdy kraj ze strony MSZ po kolei ? czy chcesz jak kilka innych osób wylądować u mnie w ignorowanych ?

a jak się będziesz rzucał ze swoimi teoriami, to zaproponuję kwartał odpoczynku od forum

Goebbelsa nie przekonasz on klepie partyjny przekaz rząd jest zły bo nie ściąga Polaków którzy nie słuchali ostrzeżeń i sobie pojechali. Bo wg pis zły rząd nie ostrzegał.. 

main_02niesodziewana_po_yczki_na_superfajny_procent_ny_sekcja.jpg

main_13rozegrali_to_taktycznie.jpg

main_16niczego_nie_b_dzie_al.jpg

main_18diabe_tkwi_w_szczeg_ach_ny_pic.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

jak nie potrafisz to nie pisz, proste

4 minuty temu, jahooo napisał(a):

czy chcesz jak kilka innych osób wylądować u mnie w ignorowanych ?

już płaczę 

5 minut temu, jahooo napisał(a):

zamknij wszystkich, którzy mają inne zdanie

jprd. ale przedszkole, pomieszane z faszyzmem 

czegoś takiego to jeszcze tutaj nie widziałem

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W rolnictwie niby teraz bieda, nie ma na nic, a jak nawozy i paliwo ruszyły w górę to pojechały mauzery na przyczepkach a na składach nawozów kolejki po kilkadziesiąt chłopa ...

pomyśłałeś o tym, że część, jak ja - kupuje teraz, nie pół roku wcześniej, a wiosna  w moich stronach przyszła akurat teraz i da się wjechac na podwórze i w pole jednocześnie

druga sprawa - wiele z tych zakupów pewnie ludzie zrobią "na zeszyt"

po trzecie - lepiej kupić teraz 200l po 7 zł jak za tydzień po 10zl

1 minutę temu, nie napisał(a):

jak nie potrafisz to nie pisz, proste

już płaczę 

zamknij wszystkich, którzy mają inne zdanie

jprd. ale przedszkole, pomieszane z faszyzmem 

czegoś takiego to jeszcze tutaj nie widziałem

grab sobie grab, tu nie chodzi o to, że masz inne zdanie - tylko jesteś zwykłym chamem, który nie potrafi się kulturalnie wypowiedzieć , nie potrafi sam znaleźć podanej na tacy informacji , w zasadzie jedyne co potrafisz, to próbujesz obrażać innych, z marnym skutkiem, robiąc z siebie pajaca

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

no tu rzeczywiście ten Trump się niefartownie wstrzelił z tą wojną i zbiegło się to z tradycyjnymi już zakupami na ostatni dzwonek sezonowy zwłaszcza u małorolnych rolników czy tych tzw dwuzawodowców bo solidne i racjonalnie zarządzane gospodarstwa już mają pokupowane co trzeba do wiosennego wyjazdu w pola. 
To jest owczy pęd ale tych takich chudszych owiec i mniej istotnych dla rynku rolnego jako całości.
Większych reperkusji oczekiwał bym dopiero bliżej żniw i jesieni.
nno algorytmy prognostyczno statystycznych obliczeń to ja se zachowam dla siebie zwłaszcza że najczęściej względnie trafnie mi przewidywały jakie uprawy zwiększyć jakie zmniejszyć zaniechać itd a też sporo u mnie to detal głównie warzywny ale nie tylko w rolniczej części mojego już teraz bardziej hobby czy jak @jahooo tu zasugerował - "pasji"

tylko w tym roku dane kluczowe zaczęły szaleć w zmienności no na ostatni dzwonek i dobrze że se szybszego lapka sprawiłem zimą to praktycznie na klik góra sekunda wyniki wypluwa gdy poprzedniemu i pół minuty bywało mało a i zwisnąć potrafił na tym co teraz mam w mig
jednak k\arty graficzne nvidii dedykowane innym niż głupograjstwo zadaniom rzeczywiście są ... robią to co mają robić

• Like 1
Opublikowano

tylko w tym roku dane kluczowe zaczęły szaleć w zmienności no na ostatni dzwonek i dobrze że se szybszego lapka sprawiłem zimą to praktycznie na klik góra sekunda wyniki wypluwa gdy poprzedniemu i pół minuty bywało mało a i zwisnąć potrafił na tym co teraz mam w mig
jednak k\arty graficzne nvidii dedykowane innym niż głupograjstwo zadaniom rzeczywiście są ... robią to co mają robić

Czy te całe obliczenia zawierają prawdopodobieństwo którą nogą wstaje wysmarowany samoopalaczem przywódca ?? I jaką głupotę raczy danego dnia powiedzieć/zrobić, bo jak nie to te obliczenia nic nie warte przy zmienności pana mandarynki ...

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

main_13rozegrali_to_taktycznie.jpg

Ty; to jakiś nieudany mem albo ja czegoś nie chwytam
no jakieś ryło tak praktycznie idealnie beznamiętne i co?
to ktoś znany czy ..? no nie chwytam

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czy te całe obliczenia zawierają prawdopodobieństwo którą nogą wstaje wysmarowany samoopalaczem przywódca ?? I jaką głupotę raczy danego dnia powiedzieć/zrobić, bo jak nie to te obliczenia nic nie warte przy zmienności pana mandarynki ...

chmm, no to zabiłeś mi ćwieka 

to po uj mi ten lapek? to już lepiej było jaką starą maszynę losującą kupić taką z bębnem na te takie kulki 
cholera - no fakt

Opublikowano

w tym roku lecice do egiptu i turcji ?? czy bezpieczniejsze kraje ??

chyba wy napisaliscie dzisiaj wiecej niz amerykanie rakiet wystrzelili...

W dniu 4.03.2026 o 18:21, galan99 napisał(a):

Pier...stwo panuje - marszałek Czarzasty wprowadza przymus - https://www.facebook.com/reel/4178422089135252

Sami niech sie szprycują .

Powiadają że Polska żywność najlepsza na całym świecie czy na pewno ?.

Polskie mięso wycofane. Alarm w sklepach: nie jedz pod żadnym pozorem

Groźne bakterie wykryte w mięsie mielonym sprzedawanym w sieci Netto. Jedna z partii produktu od polskiego producenta została pilnie wycofana ze sklepów w Niemczech. Służby ostrzegają przed spożyciem wskazanej serii, a klienci proszeni są o zwrot towaru. Sprawa budzi niepokój, bo chodzi o produkt codziennego użytku.

https://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Polskie-mieso-wycofane-Alarm-w-sklepach-nie-jedz-pod-zadnym-pozorem,281681,2.html

ale jak to ? 

polska zywnosc w niemczech ?? nie moze byc..

W dniu 4.03.2026 o 20:26, hubertuss napisał(a):

Bardziej manipulacją wszystko.

main_06nikt_z_was_o_nich_nie_pomy_la_ny_szatkus.jpg

ramadan jest ..

arabowie siedza wdomu .. nikt nie przyjezdza..

W dniu 4.03.2026 o 20:35, nie napisał(a):

ty kłamliwa podła mendo, znowu oskarżasz mnie o kłamstwa, a gdy masz wykazać jakie to kłamstwa napisałem to znowu  uciekasz do dziury padalcu jak szczur 🤮

jesteś takim dnem, że nawet nie warto na ciebie splunąć 🤮

urban nie spinaj sie, bo ci zylka peknie..

9 godzin temu, tracker napisał(a):

komunistyczny trep wzorem dla pseudo-prawicy..

5 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

A czemu mam fundować?

To dyskusja kto ma za to zapłacić?

Czy o tym czy pomocy należy udzielić?

...ja dziś zafundowałem ubogiemu gościowi metr trzydzieści ceraty...na to mnie stać...

a mi ?? ja mam stol na 2 metry ..plus zakladki .nie stac cie 😂

kiedy osttnio kupowalem cerate ??? ze 20 lat minelo..

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja kupuję w takiej lokalnej przetwórni, niewielka skala produkcji, a smak jak swoja te 20 lat temu, jedynie wątrobę trochę grubo kroją, ja lubię drobniejszą kosteczkę ;)

do kiszki watrobe ???  

3 godziny temu, dysydent napisał(a):

wiem @12Pafnucy że można ale u mnie tak w promieniu do 10km to  nie znalazłem np na ostatnie święta a na te teraz kolejne to nawet nie wiem czy zechce mi się szukać no chyba że zbierze mnie na rowerową wycieczkę to może na węch gdzie co natrafię w dalszych zasięgch

no i na politycznym af posiano mi ziarnko pomysłu co kto wie czy nie skiełkuje i co z niego do Wielkanocy nie urośnie, kto wie?o.O

w takim promienu mam ze 20 masarni i ze 3 ubojnie . 4 niedawno skonczyla uboj ale dalej maja przetworstwo..

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie znam ceny półtusz.

Napisałem jedynie że można legalnie se ubić świniaka...a czy się to komuś opłaci, to już inna kwestia.

po 12-13 zl sprzedaja na ubojni..

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kiedyś, zrobienie uprawnień, ...no trudne nie było...

Nie będę się rozpisywał, bo znowu coś ktoś ..i afera...

500 zl i caly dzien siedzenia na wykladach..kolega robil kiedys . firma sponsorowala.

3 minuty temu, Ulman napisał(a):

i bardzo dobrze 🤣

Opublikowano

chmm, no to zabiłeś mi ćwieka 

to po uj mi ten lapek? to już lepiej było jaką starą maszynę losującą kupić taką z bębnem na te takie kulki 
cholera - no fakt

Bo obliczenia mają sens przy stabilnych warunkach początkowych/brzegowych, można dołożyć nawet stopień prawdopodobieństwa, ale przy mandarynce nie da się ustalić tych warunków brzegowych, bo każdego dnia są inne xD 

Teraz, jacus napisał(a):

do kiszki watrobe ???  

A jak inaczej ?? Kaszanka to tylko z wątróbką ;) 

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

chyba wy napisaliscie dzisiaj wiecej niz amerykanie rakiet wystrzelili...

a staramy się staramy; zwłaszcza ja bo mam huk wolnego czasu ale tylko dzisiaj i może jeszcze jutro to się byczę ile mogę bo od soboty wiosenny młyn się zaczyna i.. 

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):

pomaga orbanowi w wyborach :D 

Pewnie chetnie by za....li połowę z tych 90 mld a tu im ktoś w złodziejstwie przeszkadza. Mafijnym zwyczajem , trzeba zastraszyć delikwenta

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

a bo na Twoich tu wpisach pewnie się tresowało xD 

Nie wiem, dla mnie kaszanka to z wątróbką, innej nie jem ;) Pierwsze przepisy po wpisaniu w google "kaszanka przepis" też mają wątrobę ...

Edytowane przez Tomasz0611