Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

po 7,50 pewnie kupi gotowe pułtusze

polskich niechłodnianych  nie kupi a jeśli to jakiej starej maciory czy niekastrowanego knura xD 
nnno z maciory o ile kto potrafi to wyroby mogą być super tylko musi nie być w rui w czas uboju bo wtedy nie ma różnicy - niekastrowany knur czy "napalona" locha 
i może było by na dzisiaj tych dygresji pozapolitycznych choć z polityką ... nnno przepis na ubój świń... 
dobra bo mnie jeszcze z tego wszystkiego tu zbanują xD 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie znam ceny półtusz.

Napisałem jedynie że można legalnie se ubić świniaka...a czy się to komuś opłaci, to już inna kwestia.

te współczesne rasy, rosnące od 25kg w 100dni to mają takie włókniste mięso, że tego nie da się jeść

trzeba szukać rasy puławskiej lub zlotnickiej

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

trzeba szukać rasy puławskiej lub zlotnickiej

Tego już nie ma, jak truskawki Senga Sengana i Honeoye czy jabłonek McIntosha ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał(a):

I tak weterynarz raczej nie pyta przy ocenie próbki kto utłukł a tylko kto za próbę/badanie mięsa zapłaci ;) 

Do PIW jak zgłosisz to musisz podać dane kto to ubija, weterynarka mi mówiła że jak w powiecie to oni wiedzą dokładnie kto ma uprawnienia.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tego już nie ma, jak truskawki Senga Sengana i Honeoye ...

hodują ludzie i jeszcze dostają dopłaty do rasy zachowawczej

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

Do PIW jak zgłosisz to musisz podać dane kto to ubija, weterynarka mi mówiła że jak w powiecie to oni wiedzą dokładnie kto ma uprawnienia.

Podajesz, że przyjechał Wania z Piotrogrodu. Uprawnienia ma, niech się kontaktują z Federacją Rosyjską

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Kiedyś, zrobienie uprawnień, ...no trudne nie było...

Nie będę się rozpisywał, bo znowu coś ktoś ..i afera...

Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

hodują ludzie i jeszcze dostają dopłaty do rasy zachowawczej

Taaa, hodują Krasonie w tym swoim schronisku dla wieprzy xD Ale niedługo mają ich zamknąć za malwersacje finansowe xD

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Podajesz, że przyjechał Wania z Piotrogrodu. Uprawnienia ma, niech się kontaktują z Federacją Rosyjską

Tak to może i w Piotrogrodzie działa, u nas raczej nie przejdzie.

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kiedyś, zrobienie uprawnień, ...no trudne nie było...

Nie będę się rozpisywał, bo znowu coś ktoś ..i afera...

Było nie było, nie wypowiadam się bo nie wiem jak to z tym jest.

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał(a):

Właśnie czytam, że rynki światowe zaczynają się odwracać od dolara. Arabowie odgrażają się, że transakcje ropy naftowej zaczną rozliczać w euro i juanach. Kur.... to byłby koniec USA

spójrz na wykres dolara, zawsze gdy trwoga (jakaś światowa zawierucha) to wszyscy lecą do boga (dolara)

image.png.152706ed647f0892194e474d85166914.png

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

W ogrodzie rosły, Człowiek se łaził i żarł z krzaka aż brzuch zaczął boleć.

Kurczę, trochę się to uprawiam, ostatni raz Sengę rodzice jakoś w latach 90-tych sadzili, potem były Dukaty, Elkaty, Elsanty, a na początku XXI w. król Honeoye na tronie aż nie pojawiła się Rumba.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Igłę w stogu siana też podobno da się znaleźć....

Matko...no jak mam udowodnić...zdjęć potrzebujesz?

Widziałem ..naocznie..mają dodatek, ale słabiej rosną...za kilogram to samo...mało chętnych na hodowlę tych ras.

Ale mięsko lux🤤

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał(a):

spójrz na wykres dolara, zawsze gdy trwoga (jakaś światowa zawierucha) to wszyscy lecą do boga (dolara)

Spójrz na kurs euro:dolar Goebbels xD Wystarczy igła i napompowany balonik żydoameryki pęknie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

A w to to już nikt nie wnika raczej.

Dla mnie to ważne, jeśli mam brać udział w tym przedsięwzięciu.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1