Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kosiniak to chce realizować i jedno i drugie, i w sumie nie ma co mu się dziwić, bo za jego kadencji by realizowano zakupy uzbrojenia jakich dawno nie widziano ... Miał by tyle sprzętu do robienia sobie zdjęć ze Błaszczak to by wyglądał przy nim jak biedny kuzyn xD

Niech sobie robi zdjęcia, aby armia ten sprzęt dostała, bo w obecnej sytuacji naprawdę nie jest ciekawie

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kosiniak to chce realizować i jedno i drugie, i w sumie nie ma co mu się dziwić, bo za jego kadencji by realizowano zakupy uzbrojenia jakich dawno nie widziano ...

i daj Mu Boże a i nam razem z tym Kosiniakiem choć to z bandy która na aż takie historyczne hołdy nie zasługuje no ale czort z hołdami; ważne to .. co naprawdę ważne

może nawet i takie publiczne kłótnie na użytek zewnętrzny potrzebne

bo tak naprawdę to kto jest jednym z największych klientów technologii i komponentów dronowych z Tajwanu? przynajmniej był w ub r. ? ;) 

tylko o tym ani słowa więcej

ło ło ło
i tak trzymaj jak w poscie tuż nad tym ;) 

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

i daj Mu Boże a i nam razem z tym Kosiniakiem choć to z bandy która na aż takie historyczne hołdy nie zasługuje no ale czort z hołdami; ważne to .. co naprawdę ważne

No to prezydent niech podpisuje SAFE UE, Glapcio niech szykuje kasę i budować przemysł zbrojeniowy którego nam będą wszyscy sąsiedzi zazdrościć  ;) tylko z naszymi politykierami to nie możliwe.

No i oczywiście w obu funduszach wpisać że 80% kasy zostaje w kraju, te 20% niech będzie na jakieś zakupy zagraniczne.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

i chyba nie muszę prostować po co naprawdę xD 

Jak będą zazdrościć to będą się ich bać ;) A jak zaczniemy produkować fajne "zabawki" do robienia rozpierduchy to jeszcze te kredyty spłacimy sprzedając te zabawki ... Tylko to trzeba zainwestować w krajową produkcję a nie w kupowanie zagranicznego złomu ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak będą zazdrościć to będą się ich bać ;) A jak zaczniemy produkować fajne "zabawki" do robienia rozpierduchy to jeszcze te kredyty spłacimy sprzedając te zabawki ...

a czasy rozpierduch to dopiero się zaczynają i to chyba jedyny na te czasy biznes naprawdę perspektywiczny

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

a czasy rozpierduch to dopiero się zaczynają i to chyba jedyny na te czasy biznes naprawdę perspektywiczny

Ale to tylko marzenia, raczej mało realne do spełnienia ... 

Trzeba iść zobaczyć, może da się już wjechać z pielnikiem w truskawki i osuszyć trochę pole. To do końca tygodnia może by rozwinął folie ...

Opublikowano (edytowane)

u mnie da radę jeśli nie jeszcze dziś to jutro na pewno wtarmolić się w pole to pewnie i wszędzie indziej już da radę, no może tylko co zapadlejsze dolinki omijać

ale ja i tak "każdą grubszą robotę zaczynam we środę lub sobotę" to co to dzisiaj?
no

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

u mnie da radę jeśli nie jeszcze dziś to jutro na pewno wtarmolić się w pole to pewnie i wszędzie indziej już da radę, no może tylko co zapadlejsze dolinki omijać

U mnie mokro, nie chce kolein narobić w truskawkach bo to potem problem ...

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

no może jedna poprawka bo zbrojenia nie są po to by ich

i chyba nie muszę prostować po co naprawdę xD 

taka już po-sowiecka mentalność, że muszą się zbroić na pokaz, bo w rzeczywistości są gołodupcami

Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał(a):

wywodzący się z najbardziej śmierdzącej oligarchią w Polsce partii - peeselu w czasach wojennych zostaje ministrem obrony czyli głównym decydentem właśnie w kwestiach finansowych w militariach
no co za qwa przypadek

Noooooo właśnie z tym jest problem. Bo w czasach wojennych to on będzie miał dużo mniej do gadania. No chyba że nie będziemy mieli własnego przemysłu zbrojeniowego i trza będzie kupować gdzie się da.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał(a):

Bo w czasach wojennych to on będzie miał dużo mniej do gadania.

że Prezydent więcej? bo nie chwytam
na fasolowym zajrzałem i się trochę rozkojarzyłem

ON się przed 8zł/l zatrzyma czy i to nie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

że Prezydent więcej? bo nie chwytam

Jeden i drugi sprawują "cywilną kontrolę nad armią" W czasach pokoju Pan Prezydent jest od przyjmowania defilad a Pan Minister od zapewnienia odpowiedniego poziomu funkcjonowania i stanu armii. W czasie wojny wojsko idzie do boju i se mogą podyskutować.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

NBP może zrobić taki myk że wyemituje jakiś instrument finansowy pod zastaw złota którego lepszego sposobu wykorzystania tego złota ja nie widzę i to wcale nie jest takie głupie

z tego co mówili to raczej będzie zrobione z zysku nbp

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

dzięki @nie ale ja na razie zbytnio nie staram się niepotrzebnie nadążać za medialnymi wrzutkami i może niech Prezydent jaką ustawę podrzuci to coś tam będzie można wyłapać co wymyślił ten "glapa"
na razie mamy tylko przepychanki medialne i jeszcze niewiele z nich wynika
no może ponad bardzo duży potencjał uwalenia popaprańcom elektoratu bo pokazuje że  ... sami popaprańcy pokażą , już pokazują że będą uwalać wszystko co nie od nich nawet jeśli jeszcze nie wiedzą co uwalają
nno Kosiniakowi refleksu politycznego odmówić nie można, jest dużo mniej wyrywny w nazbyt wczesnych uwalaniach nawet jeśli wie że i tak będzie mu nakazane uwalić to się przed szerg nie wyrywa i nie wyklucza z góry
dobre i to

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Nooooo to taki zysk patykiem na wodzie pisany, chyba?🤣

żebyś wiedział, magik przy finansiście to mały pikuś

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, mirro napisał(a):

Jeden i drugi sprawują "cywilną kontrolę nad armią" W czasach pokoju Pan Prezydent jest od przyjmowania defilad a Pan Minister od zapewnienia odpowiedniego poziomu funkcjonowania i stanu armii. W czasie wojny wojsko idzie do boju i se mogą podyskutować.

znaczy coś w stylu - minister to kreator mody fatałaszków defiladowych a prezydent to recenzent na wybiegu?

qwa jak ja nienawidzę defilad
po dowolnej ze stron bym się tych defilad nie znalazł a już uwłaczające dla mnie być wewnątrz. 
Tak z człowieka zrobić tresowanego pajaca że aż odraża

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

dzięki @nie ale ja na razie zbytnio nie staram się niepotrzebnie nadążać za medialnymi wrzutkami i może niech Prezydent jaką ustawę podrzuci to coś tam będzie można wyłapać co wymyślił ten "glapa"
na razie mamy tylko przepychanki medialne i jeszcze niewiele z nich wynika
no może ponad bardzo duży potencjał uwalenia popaprańcom elektoratu bo pokazuje że  ... sami popaprańcy pokażą , już pokazują że będą uwalać wszystko co nie od nich nawet jeśli jeszcze nie wiedzą co uwalają

myślę, że plan jest taki, żeby złoto sprzedać i zaraz odkupić, powstaje wtedy zysk, będzie go można zaksięgować jako  zrealizowany zysk z transakcji sprzedaży i następnie przekazać go do budżetu, spowoduje to tylko, że przez następne kilka może kilkanaście lat nbp nie będzie wykazywał zysku

brak ryzyka walutowego, brak uzależnienia od eu, brak wzrostu zadłużenia

a najlepszym i rozsądniejszym rozwiązaniem jest zmniejszenie wydatków na zbrojenie a sfinansowanie pozostałych z ograniczenia wydatków socjalnych

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, nie napisał(a):

z tego co mówili to raczej będzie zrobione z zysku nbp

Zysk -120 mld xD

2 minuty temu, tracker napisał(a):

Fakty:

Kadencja Marka Belki 0 ton 

Kadencja Adama Glapińskiego wzrost zasobów złota Narodowego Banku Polskiegoo + 447 ton.

:D

Fakty, inflacja prawie 20 % za Glapy ...