Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Po co Nawrocki agituje by wpłacić miliard Netanjachu i Trumpwi na riwierę?

czy może zacytować?

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

córka trumpa jest amerykanką, a wojnę rozpoczęli żydzi

nie pytam dlaczego drożeje na całym świecie, tylko dlaczego tak nagle podrożało w orlenie?

A to amerykanka nie może być żydówką?

Drożeje na swiecie to drożeje na Orlenie. Czego nie rozumiesz?

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał(a):

Drożeje na swiecie to drożeje na Orlenie. Czego nie rozumiesz?

Image

pytaj dalej 🤣

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

nie pytam dlaczego drożeje na całym świecie, tylko dlaczego tak nagle podrożało w orlenie?

Żeby Niemcy i Czesi nie wykupili całego paliwa z naszych stacji.🤣

• Like 1
Opublikowano

Byłem dziś po nawóz - zakupiłem RSM na wiosnę. Info z punktu - Grupa Azoty wstrzymała sprzedaż na marzec i kwiecień, zerwała wszelkie kontrakty. Mój dostawca zamówił nawóz z Białorusi, bo coś musi ludziom sprzedać, podobno dostępny bez większych problemów, jak na razie. Jak sytuacja z GA się utrzyma, znowu będa piać, że import rośnie  - ludzie, wiosna idzie, rolnicy ruszają w pole, czego tu nie rozumieć.

Tu popieram Ulmana - było się z ruskimi nie kopać, byłaby alternatywa.

Teraz, mirro napisał(a):

Nie ma śmiechu - w Zamościu na Leclerk kolejka aż do świateł. Na połowie stacji ON nie uświadczysz. W lublinie przez noc cena na stacjach podskoczyła o 50-60groszy na litrze

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

- ludzie, wiosna idzie, rolnicy ruszają w pole, czego tu nie rozumieć.

Iiiii to jest właśnie bardzo dziwne. Po co oni ruszają w to pole?🤣

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

wydać pieniądze, których nie mają

pocieszające jest to, że mimo wzrost cen paliw, ceny zboża stabilnie spadają

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

pocieszające jest to, że mimo wzrost cen paliw, ceny zboża stabilnie spadają

Bez stabilności spadku cen, ciężko coś zaplanować w rolnictwie,😂

• Haha 1
Opublikowano

myslalem ze kazdy rolnik  nawoz w czesci ma juz w polu rozsiany a reszte na placu czeka na swoja kolej..

dzsiaj poszla pierwsza dawka, na druga tez mam i pod jare ..jedynie w maju pod kukurydze z worek saletry potrzebny.

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

dzsiaj poszla pierwsza dawka, na druga tez mam i pod jare ..jedynie w maju pod kukurydze z worek saletry potrzebny.

Ty to cały nawoz pod oknem trzymasz…

• Haha 1
Opublikowano

Starmer kilkakrotnie wspomniał o konieczności posiadania "podstawy prawnej" i "realnego, przemyślanego planu" przed podjęciem działań przez brytyjskich żołnierzy. — Lekcje historii nauczyły nas, że przy podejmowaniu takich decyzji ważne jest ustalenie, czy działania Wielkiej Brytanii mają podstawę prawną. To jedna z lekcji płynących z wojny w Iraku. I czy istnieje realny, przemyślany plan z celem, który można osiągnąć lub który ma realne szanse, że zostanie osiągnięty — powiedział.

To jest cała prawda o tej hucpie w Iranie

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał(a):

myslalem ze kazdy rolnik  nawoz w czesci ma juz w polu rozsiany a reszte na placu czeka na swoja kolej..

Tyle co na te twoje działki to przecież paleta nawozu wystarczy xD 

• Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, jahooo napisał(a):

Tu popieram Ulmana - było się z ruskimi nie kopać, byłaby alternatywa.

44 minuty temu, mirro napisał(a):

Zapomniałeś jak to było z ruskimi , i kto pierwszy ograniczył dostawy , i po co był nordstream , 

25 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tyle co na te twoje działki to przecież paleta nawozu wystarczy xD 

Ja kupię tylko baga saletry i to najlepiej prosto do rozsiewacza zatankuje , 

Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał(a):

Starmer kilkakrotnie wspomniał o konieczności posiadania "podstawy prawnej" i "realnego, przemyślanego planu" przed podjęciem działań przez brytyjskich żołnierzy. — Lekcje historii nauczyły nas, że przy podejmowaniu takich decyzji ważne jest ustalenie, czy działania Wielkiej Brytanii mają podstawę prawną. To jedna z lekcji płynących z wojny w Iraku. I czy istnieje realny, przemyślany plan z celem, który można osiągnąć lub który ma realne szanse, że zostanie osiągnięty — powiedział.

To jest cała prawda o tej hucpie w Iranie

żydowskiej zbrodniczej polityki ciąg dalszy

trump zamiast ich powstrzymać, to dał wsparcie a teraz pewnie żałuje i zastanawia się jak to zakończyć, błąd, który pewnie zemści się przy wyborach w listopadzie

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

trump zamiast ich powstrzymać, to dał wsparcie a teraz pewnie żałuje i zastanawia się

Posądzasz go o chwilę refleksji? 🤣 Daremny trud.

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

trump zamiast ich powstrzymać, to dał wsparcie a teraz pewnie żałuje i zastanawia się jak to zakończyć, błąd, który pewnie zemści się przy wyborach w listopadzie

Weź przestań bo jeszcze ktoś Ci w to uwierzy xD

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):

żydowskiej zbrodniczej polityki ciąg dalszy

Stygmatyzujesz tych Żydów a oni przecież tylko szukają głupszych od siebie.🤣 To nie ich wina że cały czas jacyś się trafiają.😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

jak biedna to nie może, bo jej protoplaści powinni słusznie podczas 2 WŚ podążyć, drogą do Jerozolimy, prawilny amerykański żymianin to minimum klasa średnia, ale z koligacjami.

Godzinę temu, mirro napisał(a):

To nieodłączny spisek i zemsta. Czesi za Zaolzie, Niemcy za ... (każdy sobie wpisze co mu pasuje)

Godzinę temu, mirro napisał(a):

eee, to raczej leniwi mitologiści od Kościuszki, jedna fucha w polu i żywisz i bronisz...

47 minut temu, mirro napisał(a):

Podobno Pocahontas była żydówką.😂

oczywiście, dużo później był Aron Winter, ale to tylko dowód, że "czarna afryka" zawsze była opóźniona... nawet jak z Surinamu...

Edytowane przez Takeda
  • Haha 2