Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie ofiar było by mniej ale o ile ?

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

A kto według Ciebie wygrał by wojnę z Japonią gdyby USA nie użyło bomby atomowej ? Ja obstawiam na Rosję 😁

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

A kto według Ciebie wygrał by wojnę z Japonią gdyby USA nie użyło bomby atomowej ? Ja obstawiam na Rosję 😁

obstawiam, że niezależnie od bomby, Japonia w ciągu max 3-4 miesięcy poprosiłaby o rozmowy pokojowe, inna sprawa, że USA by wytrzymały jeszcze kilka miesięcy wojny

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

A kto według Ciebie wygrał by wojnę z Japonią gdyby USA nie użyło bomby atomowej ?

Hiroszima i Nagasaki to 200tys ludzi, to jest nic w porównaniu z defoliantami w Wietnamie ...

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Dobra, ale teraz popatrz, oni użyli bomby aromowej, gdzie jej skutki są do dziś odczuwalne, im wolno, wszystko jest git.

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

obstawiam, że niezależnie od bomby, Japonia w ciągu max 3-4 miesięcy poprosiłaby o rozmowy pokojowe, inna sprawa, że USA by wytrzymały jeszcze kilka miesięcy wojny

No ale Rosja zaatakowła  Japonię 1944 r 

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Hiroszima i Nagasaki to 200tys ludzi, to jest nic w porównaniu z defoliantami w Wietnamie ...

A gdyby nie te bomby to efekt byłby zupełnie inny w skali świata , zresztą ofiar mogło by być więcej bez tych bomb 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

W 45 ... Jak już nad Hiroszimę bombowiec leciał ...

No tak , ale gdy y nie de bomby to może nie było by toyoty tylko łada 🤣

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

No tak , ale gdy y nie de bomby to może nie było by toyoty tylko łada 🤣

Ruskie to wjechały tylko do Mandżurii ... I to raczej była taka operacja na odpier**l żeby im Amerykance spokój dały że nic tam nie robią ... Na wyspach by się nie desantowali bo nie mieli by czym ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał(a):

ale nie tak krwawą, trwającą tyle lat i życie tylu ludzi, zauważ, że niektóre rejony skażone są do dziś po amerykańskich nalotach z defoliantami

przecież to zsrr i chiny namówiły wietnam północny do ataku na wietnam południowy, któremu następnie usa udzieliły wsparcia 

Opublikowano

Różnica jest taka że Japonia została wolna a Ukrainą będzie wlaczona do Rosji 

1 minutę temu, Rowan napisał(a):

Teraz wyobraźcie sobie jakie by były reakcje wszystkich krajów gdyby teraz Rus zrzucil choc jedna bombe na Ua.

Opublikowano
9 minut temu, Rowan napisał(a):

Teraz wyobraźcie sobie jakie by były reakcje wszystkich krajów gdyby teraz Rus zrzucil choc jedna bombe na Ua.

a jakie by miały być?

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

wenezuelska robota to była koronkowa akcja

Wizerunkowo na razie tak. Otoczenie Maduro sprzedało go amerykanom i ci go wywieźli. Ciekawe teraz tylko czy to otoczenie sprzeda się amerykanom czy będzie się stawiało dalej. Miara sukcesu będzie to na ile Amerykanie zmienią tam Władze a zanosi się, że na nie wiele się zmieni. I na ile będą mogli ciągnąć z Wenezueli profity.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

. Ciekawe teraz tylko czy to otoczenie sprzeda się amerykanom

oficjalnie nie , nie oficjalnie też nie ale zmienią podejśćie do życia , pewnie w niedalekiej przyszłosci będzie próba podjecia rozmów z USA , a czy to bedzie sprzeaż sie ? raczej nie a walka o przeżycie w sensie troche dobra dla społeczeństwa 

Opublikowano
20 minut temu, nie napisał(a):

przecież to zsrr i chiny namówiły wietnam północny do ataku na wietnam południowy, któremu następnie usa udzieliły wsparcia 

I w ramach tego wsparcia zatruli im środowisko na wiele lat, o wymordowanych cywilach nie wspomnę ... No super wsparcie .. 

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

I na ile będą mogli ciągnąć z Wenezueli profity.

czy wenezuela jest piorytetem w tym przypadku ? W tle jest Kuba a ta bez wenezueli długo nie pociagnie , niedługo zabraknie paliwa i prądu 

Opublikowano

Wenezuela jest priorytetem Trump chce taniej ropy musi coś dać amerykanom bo na razie nic nie spełnił z tego co obiecał poza wyrzuceniem jakichś imigrantów. Co tez wielu przedsiębiorcom zaszkodziło. 

Opublikowano (edytowane)

kasa to jest detalu . a pewnie najwięcej zarobi ten co na ulicy rozprowadzi , pamietam 15 lat temu w wiekszym hurcie gram suszu kosztował 10zł a w detalu 30 zł a wiekszy hurt to około 200 torebek 

2 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

narkotyki to również ogromny biznes. przejmą przerzut amerykanie. lasa jest ogromna na takim handlu hurtowym.

ropa jest teraz tania , te 60 dolarów to taka opłacalna stawka dla wszystkich 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

narkotyki to również ogromny biznes. przejmą przerzut amerykanie. lasa jest ogromna na takim handlu hurtowym.

Specami od przerzutu są meksykańce ...

Opublikowano

a tak poważnie to problem z narkotykami da się ograniczyć , wyeliminować nie da rady ale ograniczyć w znacznym stopniu 

Ciekawie jak by ta akcja się nie udała , albo wtedy desant albo Trump by sie mógł pakować 

o , miałem od kilku dni o tym stataku napisać bo sporo sie działo miedzy USA-Rosja , rosjanie namalowali flagę Rosji na burcie , wczoraj rosja dała ochrone w postaci łodzi podwodnej i kilku jednostek a tu takie coś https://wiadomosci.wp.pl/operacja-usa-na-atlantyku-celem-rosyjska-jednostka-7240871852624864a

to już zaczyna sie zabawa dla  ,, dużych chłopców ''