Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ty niczego nie masz...

A nie...socjale masz....🤭

co wy macie z tymi szkołami ?  co drugi to niedojda co już o tym piszą gazetach na garnuszku matek praca marzeń w biedrze .......... to się nazywa być kimś ?  

Opublikowano

Niemcy rozważają zamówienie większej liczby amerykańskich myśliwców F-35, co pogłębiłoby zależność Berlina od amerykańskiej technologii wojskowej w obliczu załamania się wspólnego programu myśliwców nowej generacji z Francją.

👏 po-łgłowki, kupujcie tylko europejskie, bo tak każe niemiec 

Opublikowano

--------------------------------------------------------------------------

Image

Zbigniew Bogucki🇵🇱
Panie Ministrze 
@StefanKrajewski
, Pańska ustawa odebrałaby dopłaty tysiącom małych polskich gospodarstw i dlatego Pan Prezydent 
@NawrockiKn
 ją zawetował.

Tą złą ustawą próbował Pan uratować się przed skutkami cięć w budżecie unijnym na rolnictwo i ukryć klęskę Waszej polityki w sprawie środków na rolnictwo.W wyniku tej polityki w budżecie na lata 2028–2034 na Wspólną Politykę Rolną będzie tylko 24,5 mld euro, czyli jedynie 3,5 mld euro rocznie, podczas gdy za rządów 
@pisorgpl
 było to 25 mld euro na lata 2023–2027, a więc po 5 mld euro rocznie.

Co do spotkania z Panem Prezydentem, to obudził się Pan dopiero 16 lutego, na trzy dni przed ostatecznym ustawowym terminem decyzji Prezydenta i chciał się Pan spotkać 19 lutego, tj. w dniu, kiedy decyzja musiała być już podjęta - co jest z Pana strony niepoważne. Mimo to skontaktowałem się z Panem i proponowałem Panu spotkanie ze mną w tej sprawie 18 lutego, ale Pan miał inne zajęcia. Proszę więc nie manipulować i zamiast proponować szkodliwe dla polskich rolników prawo, zawalczyć o wyższe dopłaty dla polskich gospodarstw.

kto z tuskiem przestaje ten kłamliwą mendą się staje

👏prezydent

• Like 1
Opublikowano

Sefan Krajewski, Władysław kosiniak, Adam jarubas, Krzysztof Hetman to są przecież prawdziwi rolnicy bo mieszkają w domkach jednorodzinnych na przedmieściach miast 😂.

Na pewno ci panowie są aktywnymi rolnikami i znają się na rzeczy 😂

• Haha 1
Opublikowano

Ewa Zajączkowska-Hernik

To jest szokujące️ Dług Polski ma przekroczyć 100% PKB i alarmuje o tym... Komisja Europejska von der Leyen️ Proszę o UDOSTĘPNIANIE, bo ta patowładza prowadzi nas do finansowej katastrofy!

Z raportu Komisji Europejskiej Debt Sustainability Monitor 2025, który szczegółowo analizuje stabilność finansów publicznych państw UE, wynika, że relacja długu publicznego Polski do PKB wyniesie 107 proc. Raport wprost mówi o "greckim scenariuszu" w Polsce, jeśli rząd nie wdroży reform w ciągu 3 lat. A doskonale wiadomo, że z tą władzą reformy są wykluczone, tylko pompowanie zadłużenia i dalsze rujnowanie finansów publicznych!

Oto finansowa piątka Tuska, który prowadzi nas do bankructwa 👇
Rekordowe w historii Polski tempo zadłużenia państwa - blisko miliard złotych dziennie
Najwyższe w historii Polski deficyty budżetowe - ponad 245 miliardów w 2025 i 271,7 miliarda zł w 2026
Rekordowa w historii luka finansowa w NFZ - 31,5 miliarda złotych w 2025
W przyszłym roku cały wzrost PKB zostanie przeznaczony na spłatę odsetek od długu
Główne agencje ratingowe - Fitch i Moody - pierwszy raz od 9 lat zmieniły perspektywę rozwoju polskiej gospodarki na "negatywną".

A premier niech dalej nagrywa swoje głupie TikToki, wypisuje swoje groźne tweety na X i idiotycznie próbuje zrzucać winę na wybranego niedawno Prezydenta. I billboardy, koniecznie propagandowe billboardy o sukcesach! Na to muszą się znaleźć kolejne miliony 🤦‍♀️

Wyborami w 2027 roku musimy wymieść tę patowładzę raz na zawsze, póki nie jest za późno!

rozkradli polski budżet, rozkradli kpo a teraz chcą rozkradać safe

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, KlimekPL napisał(a):

Proponuję trochę merytoryki na temat SAFE zamiast politycznego, populistycznego i szkodliwego bełkotu co sie przewija w mediach:

Takie to merytoryczne 😂. Zero dokumentów, umów  przedstawionych tylko opowieść która nie jest szkodliwa 😂

Naiwny Wolski który uciekł z kanału Zero  po dwóch latach a każe ludziom wytrzymać w kagańcu nałożonym przez 45 lat !!! . To właśnie ten Wolski który nie umiał odejść z klasą i w przyjaznej atmosferze. Super autorytet znalazłeś kolesia co się sms-em czy twitem zwolnił z kanału zero 😄

Wystarczy zadłużyć jakiś kraj i już jest nad nim kontrola  i to przez 45 lat !

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, nie napisał(a):

potraficie tylko kłamać, obsrywać i pomawiać, a jak dostaniecie w ryj, jak ktoś obnaży wasze podłości, jak nazwie wasze zachowanie po imieniu, to biegniecie z płaczem, że was biją 

jaki cyrk

głupi, głupszy i najgłupszy 🤣

nie jesteście nawet warci splunięcia

Ty jednak jesteś sfrustrowany i zdesperowany twój język mówi wszystko.

12 godzin temu, Roman176 napisał(a):

co wy macie z tymi szkołami ?  co drugi to niedojda co już o tym piszą gazetach na garnuszku matek praca marzeń w biedrze .......... to się nazywa być kimś ?  

Gdyby nie biedra i inne sklepy nie miał byś gdzie wódy kupić i się nawalić o jedzeniu nie wspomnę. Chłopie nie pij tyle. 

10 godzin temu, nie napisał(a):

Zbigniew Bogucki🇵🇱
Panie Ministrze 
@StefanKrajewski
, Pańska ustawa odebrałaby dopłaty tysiącom małych polskich gospodarstw i dlatego Pan Prezydent 
@NawrockiKn
 ją zawetował.

Jakim cudem ta ustawa zabrała by dopłaty małym rolnikom co ty bredzisz? Co bredzi Bogucki z Nawrockim? Temu kto uprawia te ziemię faktycznie ustawa nie zabrała by żadnych dopłat. Zabrała by je pseudo rolnikom nie ważne czy mają 2 hektary czy 200.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Jakim cudem ta ustawa zabrał aby dopłaty małym rolnikom co ty bredzisz? Co bredzi Bogucki z Nawrockim? Temu kto uprawia te ziemię faktycznie ustawa nie zabrała by żadnych dopłat. Zabrała by je pseudo rolnikom nie ważne czy mają 2 hektary czy 200.

To nic innego jak napuszczanie mniejszych na większych. Dodatkowe biurokracja a korzyści żadnej .

Jak płaci do ugorów to faktycznie było to pseudo rolnictwo 

• Haha 1
Opublikowano

czy wezmie duzy doplaty i paplaci czynsz dzierzawny, czy wezmie wlasciciel doplaty ,  a dzierzawca nic nie zaplaci, to finansowo nic nie zmienia. wlasciciel zdaje sobie sprawe ze wezmie na paliwo, doplaty ta rekompensata mu wystarcza. duzy juz i tak maszyny na prow bierze duze, co wiec straci jak nei bedzie mial na papierze? zaplaci czynszu z doplatami tyle samo! jedynie maly bedzie mial zabezpieczenie i wieksza pewnosc,, ze duzy nie wykiwa go na czynszu dzierzawnym.

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

jakich? co przeszkadza w tym co jest teraz? jesli myslicie, ze ci duzi cos straca,to jestescie w bledzie. na jakiejkolwiek ustawie , jesli ktos ma stracic, to maly!

Duży jeżeli jest na Vacie to se taką umowę dzierżawy wrzuci w koszty.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Duży jeżeli jest na Vacie to se taką umowę dzierżawy wrzuci w koszty.

To przecież nikt cię nie zmusza bycia na Vat-cie , nikt cię nie zmusza brać dzierżawę 😄

W czym ty masz problem

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

To przecież nikt cię nie zmusza bycia na Vat-cie , nikt cię nie zmusza brać dzierżawę 😄

W czym ty masz problem

A gdzie ja napisałem że ktoś mnie zmusza , albo że mam problem? Weź nie dorabiaj piździe uszu.

Opublikowano
22 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

jakich? co przeszkadza w tym co jest teraz? jesli myslicie, ze ci duzi cos straca,to jestescie w bledzie. na jakiejkolwiek ustawie , jesli ktos ma stracic, to maly!

Co mały straci?

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

A gdzie ja napisałem że ktoś mnie zmusza , albo że mam problem? Weź nie dorabiaj piździe uszu.

Po tych twoich jękach widać 😄