Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał(a):

dziesiątki tysięcy, kobiet dzieci starców było zmasakrowanych siekierami młotkami piłami czy kijami. Wszystko to z inspiracji i na rozkaz obecnych bohaterów upainy i czynnego kultywowania ich spuścizny.

tu zgoda

19 minut temu, Ulman napisał(a):

że upaina oparta jest na ideologii faszystowskiej. No i jak wtedy przyjąć takie draństwo do UE i NATO? Rozumiesz już?

a niemcy?

----------------------------------------------------------------------------------

Szczegółowe informacje o szkoleniu dotyczącym rozpoznania i niszczenia przedmiotów wybuchowych, z danymi technicznymi, bojowymi, logistycznymi, nazwiskami instruktorów, wyciekły do osób postronnych. Zaangażowane w sprawę osoby korzystały z prywatnych skrzynek mailowych. Wojsko sprawę bagatelizuje, ale eksperci mówią o poważnym błędzie systemu i braku elementarnego kontrwywiadowczego BHP.

może zamiast szkolenia gender warto zrobić szkolenie z cyberbezpieczeństwa?? 

Image

Edytowane przez nie
Opublikowano
25 minut temu, nie napisał(a):

Szczegółowe informacje o szkoleniu dotyczącym rozpoznania i niszczenia przedmiotów wybuchowych, z danymi technicznymi, bojowymi, logistycznymi, nazwiskami instruktorów, wyciekły do osób postronnych. Zaangażowane w sprawę osoby korzystały z prywatnych skrzynek mailowych. Wojsko sprawę bagatelizuje, ale eksperci mówią o poważnym błędzie systemu i braku elementarnego kontrwywiadowczego BHP.

może zamiast szkolenia gender warto zrobić szkolenie z cyberbezpieczeństwa?? 

Ja pier**lę. @nie czy Ty jesteś normalny, czy nie normalny?

Wyciekł Plan Konspekt do przeprowadzenia zajęć.  Czyli kwit który nie jest klauzulowany i zawarte w nim dane nie są objęte zastrzeżeniami dotyczącymi informacji niejawnych. Nie ma w nim nic za co można by rozpętać aferę. Prowadzący zajęcia zawiera w nim informację potrzebne mu do przeprowadzenia zajęć ze stadem szkolonych z danego zagadnienia. Jeżeli ma o czymś mówić to se rozpisuje to w poszczególnych punktach. Umieszcza w nim zabezpieczenie materiałowo techniczne potrzebne na zajęciach, warunki bezpieczeństwa. Jeżeli to był świeżo napisany konspekt, to nawet nie był zatwierdzony przez jego przełożonego. A takowego zatwierdzenia być nie mogło bo nie został podpisany przez twórcę. 

Ludzie większej głupoty w życiu nie widziałem. Kontrwywiadowcze zabezpieczenie konspektów do zajęć. Niech ktoś się jebnie w baniak , tylko mocno.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał(a):

Ja pier**lę. @nie czy Ty jesteś normalny, czy nie normalny?

Wyciekł Plan Konspekt do przeprowadzenia zajęć.  Czyli kwit który nie jest klauzulowany i zawarte w nim dane nie są objęte zastrzeżeniami dotyczącymi informacji niejawnych. Nie ma w nim nic za co można by rozpętać aferę. Prowadzący zajęcia zawiera w nim informację potrzebne mu do przeprowadzenia zajęć ze stadem szkolonych z danego zagadnienia. Jeżeli ma o czymś mówić to se rozpisuje to w poszczególnych punktach. Umieszcza w nim zabezpieczenie materiałowo techniczne potrzebne na zajęciach, warunki bezpieczeństwa. Jeżeli to był świeżo napisany konspekt, to nawet nie był zatwierdzony przez jego przełożonego. A takowego zatwierdzenia być nie mogło bo nie został podpisany przez twórcę. 

Ludzie większej głupoty w życiu nie widziałem. Kontrwywiadowcze zabezpieczenie konspektów do zajęć. Niech ktoś się jebnie w baniak , tylko mocno.

tak, bagatelizuj sobie, żebyś tylko później nie płakał; dzisiaj wyciekają dane o szkoleniach a jutro wyciekną dane o planach obronnych, bo wojsko zamiast szkolić ludzi z obiegu danych czy niebezpieczeństw w sieci, to woli zajmować się genderem

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Słuchacz: Kto i ile płaci za dostawę prądu na Ukrainę?

Minister aktywów państwowych: Ukraina broni też naszej niepodległości, naszego dobrobytu, … Naszym obowiązkiem jest pomaganie Ukrainie, .....

Dziennikarz: Czy nie powinno to być transparentne?

Minister: Nie możemy mówić publicznie bo Rosja ...................

Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał(a):

Bo jakby zaczęli wydobywać szczątki to by się okazało że dziesiątki tysięcy, kobiet dzieci starców było zmasakrowanych siekierami młotkami piłami czy kijami. Wszystko to z inspiracji i na rozkaz obecnych bohaterów upainy i czynnego kultywowania ich spuścizny.  W dobie internetu i błyskawicznego prze0lywu informacji poszłoby to szeroko na cały świat i potwierdziło fakt że upaina oparta jest na ideologii faszystowskiej. No i jak wtedy przyjąć takie draństwo do UE i NATO? Rozumiesz już?

Co nie co wiem co oni tam wyprawiali.

Ekshumacje blokowali nawet jak nie było internetu, wojny czy mówienia o ich członkostwie w UE czy nato 

Nikt nie wie w europie co znaczy flaga czerwono- czarna widniejąca obecnie na ulicach ukrainy.

I tak kiedyś będą musieli się od tego odciąć no chyba że zdecyduje przewaga np interesów np niemckich w ukrainie i wezmą ich do UE z całym ich dorobkiem 

Jakby nie te nasze pisiorki które chciały zostać nowym liderem w europie na początku wojny w lutym 2022r to  mogło być inaczej 

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

A co Ty Racyl , żadnej rozsady nie robisz w doniczkach ? 

To tylko dla siebie pomidora pod koniec lutego posieje. Por, seler to się kupuje a kapustą nie warto zawracać sobie głowy na domowe potrzeby bo jest tania a nie idzie jej aż tyle żeby kupować /siać czy sadzić .

Przymierzam się od kilku lat z bobu robić ale jakoś nie mogę się zebrać bo też ten bardzo wczesny bób jeszcze bardziej nakładałby mi się z truskawką .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, racyl napisał(a):

On się boi przychodzących raz na jakiś czas  alertów RCB a ty go pytasz co sądzi o sprzedaży  in post czy blik 🤣

Te dwie rzeczy dla większy ludzi w jego wieku są obce 🤣

czytujesz Ty to tutaj forum czy tylko wrzucasz swoje i ew jak Ci kto zacytuje to zerkniesz na wpisy innych ew randomowo z raz w miesiącu coś ponad ten "program"?

jestem pewien że to drugie i nawet nie pofatyguję się szukać mojego tu wpisu o inpoście zanim ktokolwiek jeszcze w całym necie zauważył co się kroi a już tym bardziej kilku kolejnych przewidujących z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem zdarzenia wokół tej jeszcze do końca  nie wiadomo czy transakcji.

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

nie podobała się Tobie sprzedaż Inpost a tu prawdopodobnie Blik trafi na giełde w czasie gdy kraje starej UE tworzą własny sytstem płatnośći z pominieciem USA  ,Blik ma powiązania z usa ale ..... https://www.bankier.pl/wiadomosc/Blik-rozwaza-debiut-na-warszawskiej-gieldzie-Szykuje-sie-najwieksze-IPO-od-lat-9084817.html             , a tak na marginesie kilka spółek SP  trafi na giełde to znaczy zostaną sprywatyzowane 

czy mi się podobała to nie wiem bo wygląda mi to nadal na wrogie przejęcie które w przypadku czegokolwiek co nieco wartościowego w Polsce zawsze nastąpi i tylko mamy wybór a i to nie zawsze kto przejmie. W tym przypadku nawet tego wyboru nie ma i jankesi to lepsza opcja niż np szkopy

a o bliku to - przyznam - przegapiłem. Pewnie początek procedury do odpolonizowania kolejnego polskiego innowacyjnego wynalazku ale tak to już jest że ten kto dominuje militarnie dominuje i na giełdach mimo iż oficjalnie nikt tego nie przyzna.

a i jeszcze gwoli ścisłości

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

kilka spółek SP  trafi na giełde to znaczy zostaną sprywatyzowane

nie ma tu zależności bezpośredniej i równie dobrze na giełdzie są spółki skarbu państwa jak po za giełdą np plantacja prywatna kartofli @racyla albo konsorcjum programistyczno serwerowe obsługujące blika

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

po cenie niższej niż pierwotna emisyjna? spólki która od czasu wejścia na giełdę pomnożyła swój majątek nie zwiększając pakietu akcji?

se chcesz to se tak myśl bo formalnie każde wrogie przejęcie polega na wykupie z jednej i "zwykłej sprzedaży" z drugiej strony

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał(a):

tak to już jest że ten kto dominuje militarnie dominuje i na giełdach mimo iż oficjalnie nikt tego nie przyzna

Oj nie wiem czy w Polsce na GPW nie dominuje fundusz Norweski 

5 minut temu, nie napisał(a):

to tylko zwykła sprzedaż

Czasem zwykła sprzedaż może być wrogim przejęciem 

Opublikowano

poczytaj sobie o funduszu "Palantir" bo ten ma największe szanse zdominować również i europejskie giełdy najczęściej pośrednio i czy ten "norweski" się zdoła obronić to nie wiem ;) 

u Norwegów ja tam nie widzę jakiejś lotności informatycznej a coraz bardziej przewagi daje wykorzystanie narzędzi cyfrowych analizy danych co akurat na giełdach jest kluczowe
szczerze mówiąc to nie wiem co czy kto dominuje na gpw i zbytnio'm nie ciekaw bo co mi to da a dociekanie prawdy w tym przypadku i trudne i z małym prawdopodobieństwem pełnej wiarygodności wyników bo tajemnice biznesowe są silniej chronione niż nawet wojskowe a zwłaszcza w Polsce

Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał(a):

po cenie niższej niż pierwotna emisyjna? spólki która od czasu wejścia na giełdę pomnożyła swój majątek nie zwiększając pakietu akcji?

ile jest takich przypadków, że cena emisyjna jest ceną najwyższą w historii spółki

nawet w prawidłowo zarządzanej spółce są wahania kursu i w zależności od okresu, sprzedaż takiej spółki odbywa się po różnych kursach

18 minut temu, dysydent napisał(a):

se chcesz to se tak myśl bo formalnie każde wrogie przejęcie polega na wykupie z jednej i "zwykłej sprzedaży" z drugiej strony

tutaj nie ma "se myśl",  tylko są fakty

między sprzedażą a wrogim przejęciem jest bardzo duża różnica

Wrogie przejęcie spółki (ang. hostile takeover) to proces nabycia kontroli nad przedsiębiorstwem wbrew woli jego zarządu lub dotychczasowych właścicieli. Przejmujący skupuje akcje lub udziały bezpośrednio od akcjonariuszy, często po wyższym kursie, aby uzyskać większość głosów i przejąć kontrolę nad spółką bez porozumienia z jej władzami.

tutaj właściciele chcą sprzedaży, a nawet sami będą mieli większe udziały i pozostaną w zarządzie

Opublikowano

Tusk nie dał kasy nie dał pozwolenia i Nawrocki tylko Przydacza na kabaret pokoju do USA wysyła. Nawrocki sam bo i się już nawet jechać bo nic Trumpwi nie zaoferuje. Oj wpływy Nawrockiego z lizusostwa do Trumpa maleją 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, nie napisał(a):

ile jest takich przypadków, że cena emisyjna jest ceną najwyższą w historii spółki

nawet w prawidłowo zarządzanej spółce są wahania kursu i w zależności od okresu, sprzedaż takiej spółki odbywa się po różnych kursach

tutaj nie ma "se myśl",  tylko są fakty

między sprzedażą a wrogim przejęciem jest bardzo duża różnica

Wrogie przejęcie spółki (ang. hostile takeover) to proces nabycia kontroli nad przedsiębiorstwem wbrew woli jego zarządu lub dotychczasowych właścicieli. Przejmujący skupuje akcje lub udziały bezpośrednio od akcjonariuszy, często po wyższym kursie, aby uzyskać większość głosów i przejąć kontrolę nad spółką bez porozumienia z jej władzami.

tutaj właściciele chcą sprzedaży, a nawet sami będą mieli większe udziały i pozostaną w zarządzie

nie upieram się przy swoim a mam tylko "pewne podejrzenia" i dopiero czas pokaże czy to było wprost wrogie przejęcie czy coś typu jak "normalna sprzedaż" np w przypadku wykupu firmy Compaq przez HP i kto dziś jeszcze pamięta o Compaq? ;) 

ja tam wiem swoje i właśnie jesteśmy świadkami początku wygaszania marki inpost a czy to się fedexowi uda to ... no właśnie - czas pokaże

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

1 minutę temu, dysydent napisał(a):

nie upieram się przy swoim a mam tylko "pewne podejrzenia" i dopiero czas pokaże czy to było wprost wrogie przejęcie czy coś typu jak "normalna sprzedaż" np w przypadku wykupu firmy Compaq przez HP i kto dziś jeszcze pamięta o Compaq? ;) 

Jakie tu masz wrogie przejęcie jak w polsce zrobili wszystko co mogli a teraz chcą podbijać europę 

13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tusk nie dał kasy nie dał pozwolenia i Nawrocki tylko Przydacza na kabaret pokoju do USA wysyła. Nawrocki sam bo i się już nawet jechać bo nic Trumpwi nie zaoferuje. Oj wpływy Nawrockiego z lizusostwa do Trumpa maleją 

Opublikowano (edytowane)

na miejscu jankesów czy choćby i konsorcjów zachodnioeuropejskich pozwolił byś 

5 minut temu, racyl napisał(a):

podbijać europę

firmie z jakiejś Polski? użyją wszelkich dostępnych sposobów aby albo zniszczyć albo ... przejąć

firma która dysponuje informacjami handlowymi wrażliwymi dla zachodnich koncernów i do tego stworzyła innowacyjny system choćby obsługi tych paczkomatów w pełni zautomatyzowany jakiego nawet na tym zachodzie nie mają nie może być po za kontrolą  krajów na terytoriach których ma czelność działać
i nie będzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

na miejscu jankesów czy choćby i konsorcjów zachodnioeuropejskich pozwolił byś 

firmie z jakiejś Polski? użyją wszelkich dostępnych sposobów aby albo zniszczyć albo ... przejąć

Przecież to jest prywatna firma to co można pozwalać 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, racyl napisał(a):

Przecież to jest prywatna firma to co można pozwalać 

wszystkie usługi "pocztopodobne" to sektor dla każdego kraju strategiczny i żadna z gałęzi strategicznych nie jest po za kontrolą państwa o ile mówimy o prawdziwych państwach a nie gównianotekturowych ... a kogo ja uczę? jesteś "po studiach" i takie rzeczy powinieneś wiedzieć sam bo to podstawy :P 

nieprzypadkowo wspomniałem o "Palantirze" ale na takim jak to forum więcej pisać wprawdzie mogę ale nie zamierzam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

wszystkie usługi "pocztopodobne" to sektor dla każdego kraju strategiczny i żadna z gałęzi strategicznych nie jest po za kontrolą państwa o ile mówimy o prawdziwych państwach a nie gównianotekturowych ... a kogo ja uczę? jesteś "po studiach" i takie rzeczy powinieneś wiedzieć sam bo to podstawy :P 

No i widzisz jak ta poczta wygląda obecnie wegetując i zwijając się powoli tylko . W gminie doszło do tego , że nie miał kto rozwozić listów przez jakiś czas. Zamiast rachunków na czas dostawali upomnienia i rachunki razem 

Jak in post brał się za typowe usługi pocztowe to skończyło się to brakiem wypłat dla pracowników 

Ekonomię, prawo gospodarczę czy podstawy zarządzania miałem po jednym semestrze 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał(a):

No i widzisz jak ta poczta wygląda obecnie wegetując i zwijając się powoli tylko .

bo pozwalniali ludzi i teraz nie ma kto pracować, cel to upadłość i sprzedaż

-----------------------------------------------------

Image

duże tylko do hamburga, a dalej to tylko kajaki

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

Iiiiiiii powoli wszystko wychodzi na jaw.

https://tech.wp.pl/klopotliwy-zakup-rozwoj-fa-50-sprzeczny-z-interesami-usa,7255353858202048a

Nooooot to se kupiliśmy. 

Więcej trzeba zadzierać z amerykanami 

1 minutę temu, nie napisał(a):

bo pozwalniali ludzi i teraz nie ma kto pracować, cel to upadłość i sprzedaż

-----------------------------------------------------

duże tylko do hamburga, a dalej to tylko kajaki

Nie ma kto nosić to powinien kierownik nosić a nie upomnienia razem z rachunkami były 

ta instytucja została w tyle

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, racyl napisał(a):

Ekonomię, prawo gospodarczę czy podstawy zarządzania miałem po jednym semestrze 

a to nie w tym czasie kiedy Matematyka była nieobowiązkowa? "polskie szkolnictwo" :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
45 minut temu, dysydent napisał(a):

a to nie w tym czasie kiedy Matematyka była nieobowiązkowa? "polskie szkolnictwo" :P 

Tak w 2003r jeszcze na maturze była nie obowiązkowa . Dużo wcześniej były zakusy na nową  maturę.

Byłem wtedy w technikum i mieliśmy pisać nową maturę ale SLD obiecało w kampanii wyborczej w 2001r , że wszystko jest nie gotowe i trzeba odłożyć wprowadzenie nowej matury. SLD zyskało wtedy duże poparcie i głosy między innymi maturzystów na tyle duże, że sami objęli rządy .

Wtedy nawet jak matematyka była nie obowiązkowa to więcej nauczyli niż teraz jak matematyka jest obowiązkowa i prawie w każdym technikum jest na rozszerzonym poziomie 

• Thanks 1