Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Nie wiem czego tam uczą tak samo jak ty nie wiesz.

SGGW Wydział Ogrodniczy jak ci to do czegoś się przyda. 

Szczególy są najważniejsze dlatego ty jako wioskowy bałwan nie rozumiesz że paliwo nie będzie tanieć proporcjonalnie do ceny baryłki i dałeś się wpuścić w ten temat jak dziecko. Są stałe koszty przerobu, energii, dystrybucji lub choćby podatki liczone nie od wartości a od ilości.

Cienki bolek dla mnie jesteś😄

Mam dalszą sąsiadkę już po 50-tce po dwóch kierunkach na AGH też taka butna, łeb odwraca a jak powiesz dzień dobry to też nic nie mówi .

To jak skończyłeś ogrodnictwo to już chcesz się kreować na eksperta od wszystkiego .😄

Który to podatek od ilości jest w paliwie .

Tak szybko te pozostałe koszty w paliwie się nie zmieniają .

Potrafisz tylko wymienić to co każda jedna wyszukiwarka i nic więcej spokojnie i racjonalnie wytłumaczyć

5 minut temu, mirro napisał(a):

Racyl, aaaa  niemiecka nuzyka volk.  Jak ją odnajdujesz? Przemawia do Ciebie?

Ja pier**lę będziemy to pod sklepem razem śpiewać 😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Mam dalszą sąsiadkę już po 50-tce po dwóch kierunkach na AGH też taka butna,

Tak sie kończy dłuższe przebywanie w Polsce A🤣

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

To jak skończyłeś ogrodnictwo to już chcesz się kreować na eksperta od wszystkiego .😄

Który to podatek od ilości jest w paliwie .

Tak szybko te pozostałe koszty w paliwie się nie zmieniają .

Potrafisz tylko wymienić to co każda jedna wyszukiwarka i nic więcej spokojnie i racjonalnie wytłumaczyć

Studia uczą myślenia i byś to wiedział  jakbyś studiował. Człowiek ciekawy patrzy w wielu kierunkach uczy się analizuje obserwuje , wyciąga wnioski. Powinieneś spróbowac. A że sąsiadka butna w stosunku do ciebie to ma zupełną rację. 

Akcyza jest naliczona ilościowo. Nie brnij dalej w to paliwo bo siedzisz w bagnie po szyję i robisz wszystko żeby pójść na dno 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Nie wydaje mi się by chciał. Repertuar nie dla mas i nie robi z siebie idioty.

Masz pooglądaj sobie coś słabszego od poprzedniego ale miłego dla oka. Jeden szczegół jest bardzo ważny ale  za słaby jesteś by to załapać. 

Dziewczyny grające na instrumentach są bardzo sexy

Tak jak ta na bębnach 

Nie ma czegoś takiego jak masy, są tylko głupcy co im się wydaje, że są szczególnie wyjątkowi .

Nie moja bojka ci artyści ale żeby osiągnąć sukces też muszą wyjść do ludzi 

1 minutę temu, Rowan napisał(a):

Tak sie kończy dłuższe przebywanie w Polsce A🤣

Niektórzy już tacy są i miejsce raczej tego nie zmieni.

Ktoś kupi dom w twojej okolicy a potem idzie z psem koło ciebie i wykręci głowę w drugą stronę to też takie nie halo na wsi 

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał(a):

Mam dalszą sąsiadkę już po 50-tce po dwóch kierunkach

Yyyyyy po dwu kierunkach i pić się nie nauczyła? Dalej pije po 50 ? Kuźwa przecież po tak intensywnej edukacji to setka powinna wchodzić be niczego.

Opublikowano

Masy istnieją co było wielokrotnie udowodnione za rewolucji francuskiej , lenina, hitlera komuny. Przez kilkadziesiąt wieków nikt motłochu do głosu nie dopuszczał bo wiadomo było że nieszczęście wtedy gotowe. Choćby u nas problemy zaczęły się od liberum veto jak coraz głupszych do głosu zaczeli dopuszczać. 

A czemu maja osiągać sukces? Musieliby z siebie zrobić głupków dla mas. Może nie mają takiej chęci bo znają swoją wartość?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Studia uczą myślenia i byś to wiedział  jakbyś studiował. Człowiek ciekawy patrzy w wielu kierunkach uczy się analizuje obserwuje , wyciąga wnioski. Powinieneś spróbowac. A że sąsiadka butna w stosunku do ciebie to ma zupełną rację. 

Akcyza jest naliczona ilościowo. Nie brnij dalej w to paliwo bo siedzisz w bagnie po szyję i robisz wszystko żeby pójść na dno 

Jeden idzie na uczelnie techniczną a drugi na ogrodnictwo czy ekonomię bo to po prostu lubi .

Nie ma specjalistów od wszystkiego. Jak kogoś nie interesowała biologia czy polski np w szkole podstawowej to i po studiach też go nie będzie to interesowało .

Ja nie mówiłem o akcyzie która jest stałą opłatą . To przez co paliwa drożeją czy tanieją 

Opublikowano

Pytałeś który podatek jest od ilości to ci napisałem że akcyza. 

Przez co drożeją? Tak jak  wszystko -  koszty, surowiec, kursy, inflacja

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

W niektórych krajach np przez nadchodzące wybory.

No tak przez jeden miesiąc na 8 lat 

Teraz, Ulman napisał(a):

Pytałeś który podatek jest od ilości to ci napisałem że akcyza. 

Przez co drożeją? Tak jak  wszystko -  koszty, surowiec, kursy, inflacja

W taki sposób bez konkretnej analizy to możemy sobie wymieniać te czynniki a to nie jest odpowiedź na pytanie kto więcej zarabia na polakach 

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał(a):

Gębę i dane osobowe zamażesz, nawet datę wydania żeby niczego nie zdradzać i po kłopocie.

Po co ci dyplom no name? jak nie będziesz wiedział czyj on jest? pomyśl.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ewa Zajączkowska-Hernik

Co ten rząd wyprawia⁉️ Policjant, który prawidłowo zatrzymał agresywnego Ukraińca podejrzanego o uprowadzenie dziecka, dostał "w nagrodę" zarzuty prokuratorskie i może zostać wydalony ze służby

A przecież dopiero co prokuratura Żurka zażądała więzienia dla polskiego żołnierza za obronę granicy polsko-białoruskiej i broni nielegalnego imigranta, który jeszcze domaga się odszkodowania za nieumyślne postrzelenie go po bezprawnym przekroczeniu zapory. Ten patorząd niszczy mundurowych, którzy narażają swoje zdrowie i życie, by bronić naszego bezpieczeństwa. Po co to wszystko? W imię chorej, lewicowej poprawności politycznej, bo po drugiej stronie są imigranci?

W tym przypadku sierż. Michał Czabrowski, na polecenie prokuratury, dokonywał zatrzymania obywatela Ukrainy, który był podejrzany o uprowadzenie dziecka, a do tego znany był ze swojego agresywnego zachowania, spraw o nękanie i nieuznawanie jurysdykcji polskich służb wobec niego. 
Jak opisuje mecenas Bartosz Lewandowski, który broni naszego funkcjonariusza, "po otwarciu drzwi mężczyzna zaczął być agresywny, próbował policjantom zatrzasnąć drzwi przed nosem, wyzywał funkcjonariuszy oraz prokuratora, a także kierował słowa obraźliwe dla Polaków (m. in. "j*** Polaki"). W trakcie interwencji mężczyzna nie podporządkowywał się poleceniom policjantów, stawiał opór, przebywał w pobliżu noży, co stanowiło zagrożenie dla funkcjonariuszy".
Sierżant ostrzegł agresywnego Ukraińca, że jeśli nie będzie wykonywał poleceń, zostaną wobec niego użyte środki przymusu bezpośredniego. To jednak nie poskutkowało. W związku z tym policjant użył gazu łzawiącego. Dzięki temu Ukraińca udało się obezwładnić. 

Obywatel Ukrainy złożył jednak skargę na policjanta. Mimo iż postępowanie wewnętrzne nie wykazało żadnych nieprawidłowości i sierżant został całkowicie uniewinniony, to gdańska prokuratura zdecydowała się postawić mu zarzuty, bo "użycie gazu pieprzowego wobec agresywnego mężczyzny nie było niezbędne i przekraczało zasadę proporcjonalności." 🤡
Co za absurd. A co byłoby proporcjonalne wobec tak agresywnego zachowania? Kwiaty i czułe słówka?

co za k**wy

Edytowane przez nie
Opublikowano
17 minut temu, witejus napisał(a):

Po co ci dyplom no name? jak nie będziesz wiedział czyj on jest? pomyśl.

Taaa, bo trzymam w domu cudze dyplomy🤣

19 minut temu, racyl napisał(a):

Czyli jak baryłka i dolar drożeje to nie wpływa to na cenę ?😁

A skąd to wywnioskowałeś?

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał(a):

Dobra, Niedrzwica, albo Krężnica.

a osmolice kolonia ??

seprzypomnialem gdzie siostra szwagra mieszka..nie wiem czy tam jest sklep.

4 godziny temu, dysydent napisał(a):

komu dodadzą i co?

a ta ostatnia linijka to wszystko co masz na poparcie twojego "rozumu" i "wiedzy"?

ja też mogę twierdzić że jesteś ... dajmy na to - cyfrowym bootem
i co? to już jest dowód że jesteś?

p.s. cholera chyba trafiłem z tym kompleksem że tak chaotycznie i złośliwie się rzucił :D 

to telefon a nie ja zmienia slowa..

z jakim kompleksem ?? rozumiesz znaczenie tego slowa ??

poczytaj co ja pisze o upadku niemiec ..

4 godziny temu, Ulman napisał(a):

Ale to nie jest żadne podpuszczanie. Uczyłeś się , poświęciłeś masę czasu i energii, skończyłeś studia to pochwal się dyplomem. Nie ma powodu do wstydu nawet mimo pisowskiej narracji o wykształciuchach.  

No chyba że nie było zadnych studiów żadnego kierunku tudzież dyplomu to wtedy wyjdzie żeś kłamczuch i zaprzaniec. Pożyjemy zobaczymy.

Skolim ma nowy przebój 

Nastolatka, nananana,

ładne oczy ma , nananana,

ręce ma i nogi ma, nananana, 

mleczne zęby ma i włosy ma, nananana,

pójdzie sobie tam, nananana

i wróci tu nananana

potem wyjdzie z nim nananana

a z nimi skolim nananana

on w I funie gra nananana

bateria padła nananana

No w końcu jest materiał na przebój👍

Bój się Boga! W Polsce A są jeszcze miejsca bez zasięgu? Jak to możliwe🤔

stare austriackie budownictwo.. zamiast schronowprzeciwatomowych.

3 godziny temu, Rowan napisał(a):

Jak już wszyscy papiery pokazują, to i Ty pokaż zaświadczenie o zdrowej głowie, aaa, jak już wszystkie, to i o chorych stawach też dawaj🤭

ciebie takie dali ?? zrobiles psychiatre w konia ..

3 godziny temu, Ulman napisał(a):

Uczyłeś się to może w zawodówce bo nic nie wskazuje by było inaczej. Jesteś kłamczuch, zaprzaniec, mitoman  i wiejski fantasta. 

Chcesz się zapoznać z edukacją? No to idź na studia, tylko pamiętaj że podstawowy warunek to matura. 

Tak na serio to możemy umówić się że obaj wstawiamy zdjęcia dyplomów. Idziesz w to?

Ale to jest numer skolima tylko część druga tego 

https://www.google.com/search?q=nastolatka+nananana+skolim&rlz=1C1ASVC_plPL982PL982&oq=nastolatka+nananana+skolim&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIJCAEQIRgKGKABMgkIAhAhGAoYoAHSAQg4NzcwajBqN6gCCLACAfEF8L3bqJtpHug&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:10321523,vid:2OY4o-Kysn8,st:0

skolim w sobote gral niedaleko.

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie no...

Nawet mnie to nie dziwi, że u was jak nigdzie.🤭

Nic niezwykłego nie powiedzieli.

u nas jak nigdzie 2 firma swiatlowod zaklada ..a u ciebie  ilu jest operatorow ??

ile placisz za 5000 mb/s ??

1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

Jak chcesz taki dyplom wydrukować? Może w drukarce 3D?😆 Nie zaoruj się dalej bo i tak jesteś poza wszelką konkurencją.

20260216_180733.jpg

Taaa, Lenin też miał wielkie zasięgi. Dokładnie tak samo  - dla ciemnych  mas bez gustu 

Zobacz, nawet ten amator jest kilka razy bardziej utalentowany i wartościowy od farbowanego wieśniaka śpiewającego o nastolatkach. 

w krakowie drukowane- to podroba na bank 🤣

59 minut temu, mirro napisał(a):

Racyl, aaaa  niemiecka nuzyka volk.  Jak ją odnajdujesz? Przemawia do Ciebie?

tam znalezli czlowieka lodu.. wola sie zamrozic niz tego sluchac .

dosc sie tego w voralbergu nasluchalem...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

"Decyzją Ministra Obrony Narodowej punkt (o szkoleniu z gender) został wycofany z programu szkoleń uzupełniających na 2026 rok" - informuje w oficjalnym komunikacie MON. To odpowiedź na medialne doniesienia, że żołnierze mieli zostać przeszkoleni z "praw człowieka i perspektywy gender w operacjach wojskowych".

tusk rozwija armię 🤣

---------------------------------------------------------------------------------------

kasta też się ładnie bawi

Sędzia, który - według ustaleń prokuratury - po pijanemu prowadził auto i uderzył w drzewo, ma rozpatrywać sprawę adwokata, który spowodował śmiertelny wypadek, prowadząc samochód pod wpływem kokainy. 

Edytowane przez nie
Opublikowano
46 minut temu, racyl napisał(a):

Czyli jak baryłka i dolar drożeje to nie wpływa to na cenę ?😁

A jak pszenica tanieje to ma wpływ na cene chleba?😀

Opublikowano
7 minut temu, nie napisał(a):

Sędzia, który - według ustaleń prokuratury - po pijanemu prowadził auto i uderzył w drzewo, ma rozpatrywać sprawę adwokata, który spowodował śmiertelny wypadek, prowadząc samochód pod wpływem kokainy. 

Noooooo ja tu widzę nieuchronność kary. Będą dla siebie bezwzględni.

Teraz, Rowan napisał(a):

Oczywiście. Chleb od razu drożeje. 

Opublikowano
1 minutę temu, Rowan napisał(a):

Ale jak drożeje drastycznie to cena chleba idzie  w górę . Kiepska analogie bo jednak cena baryłki bardziej wpływa na ceny paliw w ciągu roku a te pozostałe opłaty już tak nie szaleją w tak krótkim okresie czasu

Niby na podstawie jakich kursów w ciągu roku ceny paliw tanieją lub drożeją ?

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Ale jak drożeje drastycznie to cena chleba idzie  w górę . Kiepska analogie bo jednak cena baryłki bardziej wpływa na ceny paliw w ciągu roku a te pozostałe opłaty już tak nie szaleją w tak krótkim okresie czasu

Wystarczy popatrzeć na to jaki udział w ogólnej cenie paliwa ma faktycznie cena samej ropy. Przykład akurat jest dobry, bo my tu na miejscu produkujemy pszenice, produkujemy mąke i pieczeny chleb. Przez ile to rąk przechodzi? Pośredników można ograniczyć do minimum, a jednak cena chleba nie spadła jak spadła mocno cena pszenicy. Czy wydobywany u nas surowiec? Nie. Czy produkujemy rope? Nie. Przez ilu pośredników przechodzi on zanim dotrze do konsumenta?