Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, mirro napisał(a):

Przepraszam, ale co byśmy mieli kupić gotowego teraz w Europie? Czołgów nie kupimy, samolotów nie kupimy, mamy patrioty to takich wyrzutni też nie weźmiemy. Transportery odpadają, do puki się nie okaże jak Borsuk będzie się sprawdzał. Zostają okręty podwodne. Śmigłowce poszły się jebać za Maciara. Może trochę amunicji 155mm, ale akurat nasi opanowali technologię produkcji rdzeni do tego typu, więc raczej pójdzie przez nową fabryką. Wieża automatyczna do Rosomaka daje se radę, Radarów nie kupimy. System San do złożenia. O dziwo wszystko da się zgrać od chwili kiedy przestaliśmy wysyłać nasze systemy do USA aby zgrywać z ichnimi. Taki przypadek = chyba.

Ale pożyczkę byś brał 😂 Ty normalny jesteś ? 😄

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Przecież ja pisze o tym czego Niemcy nie mają a nie co chcą nam sprzedać. 

Ty wiele nie  masz w głowie  😄 Nie ma co kupić ale pożyczkę brać a co tam 😄

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Niech se od reparacji odliczą. Czemu PiS nie rozegra tego w ten sposób?

Przecież Niemcy chcą nam dac w imię reparacji kilkanacie Leopardów, żebyśmy je sobie dsami wyremontowali

Ja u niemców nie widze nic godnego uwagi, cały ich sprzęt na Ukrainie niczego nie pokazał. Zastanawiam się nad sensownością wznowienia produkcji PT-91 i posadzenia na nim lepszej elektroniki z sieciowym wzmocnieniem 

Na czołgi najnowszej generaci nas nie stać, zresztą - żade z nich nie pokazał jakiejś miażdżącej przewagi. Amerykanie sprzedają wykastrowane konstrukcje podatne na wszelkie PPK i drony. 

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

pożyczyliśmy wam na broń to wy nie musicie oddawać a my nie musimy was bronć bo czym skoro na broń daliśmy wam.

Przypominam że czas reakcji NATO , to koło 3-5 tygodni. A ponieważ jesteśmy pierwsi do odstrzału, to spłacaniem pożyczki albo wrzaskami że mamy kogoś bronić wcale bym sie nie przejmował. 

Teraz, jahooo napisał(a):

Przecież Niemcy chcą nam dac w imię reparacji kilkanacie Leopardów, żebyśmy je sobie dsami wyremontowali

Przecież Leopardy zaparkowały na Ukrainie. Bo były złe i niemieckie.

Opublikowano
52 minuty temu, Rowan napisał(a):

Nie mam zamiaru bronić pisu, ale kto ogłosił plan budowy nowych baz wojskowych w ramach tarczy wschód? Nie Błaszczak? Czy Błaszczak jest w pisie czy w po? 

Gdzie masz domysły? Gdzie praktycznie wszystek sprzęt wojskowy jaki mieliśmy i mnóstwo innych zasobów zostało przekazane i nadal jest szerokim strumieniem pchane? To trzeba być głupim jeśli się uważa, że jeśli w naszym kraju będzie się budować fabryki uzbrojenia, to to uzbrojenie nie bedzie za frajer dawane temu dziadostwu, które to wszystko zdefrauduje. 

No tak Błaszczak ogłosił plan budowy tarczy wschód a teraz walczy by tego nie budować. To jest właśnie kuriozum całej sprawy. Pis zadłużał nas w Korei kupując czołgi a teraz krzyczy jak racyl po co się zadłużać. Serio nie widzicie że z was głupich robi?

Na UA oddajmy głównie stary sprzęt posowiecki tj oddaliśmy nowego nie bardzo jaki kraj chce im dawać. A już na pewno nie za darmo czego przykładem były migi.

45 minut temu, jahooo napisał(a):

Ta pożyczka jest na zakupy gotowego uzbrojenia, a nie na budowę fabryk broni u nas.

No niestety tak pis tumani ludzi. Wasze wszystkie argumenty przeciwko to urojenia i domniemania.

3 minuty temu, racyl napisał(a):

Ty wiele nie  masz w głowie  😄 Nie ma co kupić ale pożyczkę brać a co tam 😄

Jak pis w Korei na czołgi się zadłużał tj nas zadłużał to dobrze było teraz jak Tusk bierze to żle. 

• Like 1
Opublikowano

Przypominam że czas reakcji NATO , to koło 3-5 tygodni. A ponieważ jesteśmy pierwsi do odstrzału, to spłacaniem pożyczki albo wrzaskami że mamy kogoś bronić wcale bym sie nie przejmował. 

No to dostawa sprzętu od niemiec za kilkanaście lat będzie szybsza 😂 prawdziwy strateg😂

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Ja u niemców nie widze nic godnego uwagi, cały ich sprzęt na Ukrainie niczego nie pokazał. Zastanawiam się nad sensownością wznowienia produkcji PT-91 i posadzenia na nim lepszej elektroniki z sieciowym wzmocnieniem 

Na czołgi najnowszej generaci nas nie stać, zresztą - żade z nich nie pokazał jakiejś miażdżącej przewagi. Amerykanie sprzedają wykastrowane konstrukcje podatne na wszelkie PPK i drony. 

Póki co Niemcy to u nas chcą kupić wyrzutnie Piorun. Straszą was jak to Niemcy będą zarabiać na nas a my na nich tez możemy zarobić podobnie inne kraje mogą u nas kupować 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Nie wiem, czy były złe, z wiarygodnych źródeł wiem, że tak samo Leopardy jak i PZ2000 okazały się niemożliwe do utrzymania w dobrym stanie w warunkach bojowych , a koszty takie, że łeb urywa. Ukraińcy z pocałowaniem w rękę odkupiliby od nas każdą ilość PT91

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

No to dostawa sprzętu od niemiec za kilkanaście lat będzie szybsza

Żadnego sprzętu z Niemiec nie będzie. Zrozumiesz to w końcu czy dalej będziesz napierdalał łbem w ten mur?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Jak pis w Korei na czołgi się zadłużał tj nas zadłużał to dobrze było teraz jak Tusk bierze to żle. 

Znalazł się ekonomista 😂. Pewnie też żresz i robisz za dwóch 🤣

Jak wziął to trzeba to spłacić i nie brać nic więcej 

Teraz, mirro napisał(a):

Żadnego sprzętu z Niemiec nie będzie. Zrozumiesz to w końcu czy dalej będziesz napierdalał łbem w ten mur?

No to skąd będzie 🤣 \niemiecki pan w sejmie w piątek na darmo siedział 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

że tak samo Leopardy jak i PZ2000 okazały się niemożliwe do utrzymania w dobrym stanie w warunkach bojowych ,

Serwis w warunkach bojowych trochę inaczej wygląda niż na filmach. 

Opublikowano
33 minuty temu, jahooo napisał(a):

No cóż, PiS robił to, co zaniechała Sanacja, która na siłę trzymała parytet waluty, zamiast za inflację budować silną armię i kupować uzbrojenie za granicą. Śmiać mi się chce, jak ludzie szczekają, że PiS to czy tamto. Sanacja trzymała na siłę "wiarygodność waluty" co spowodowało, że zbrojące się na kredyt Niemcy przegoniły nas w 5 lat w budowaniu silnej i nowoczesnej armii.

Nie chciałbym tylko, aby ta pożyczka poszła na finansowanie usbrojenia dla Ukrainy, bo to studnia bez dna, a tam w rządzie złodziej na złodzieju złodziejem pogania.

Druga sprawa - Niemcy zaczynają sobie rościć prawa do "jednej wielkiej europejskiej armii" i żeby nie położyli łapy na całym funduszu w imię budowania IV Rzeszy

22 minuty temu, jahooo napisał(a):

To nie takie proste  - w obliczu wojny sanacja nie podjęła żaadnych działań. PiS przynajmniej zdecydował się na jakies zakupy uzbrojenia - inna sprawa, jakie.

W tej chwili musimy zastanowić się, czy ta IV Rzesza ma szansę powstać, zanim wybuchnie wojna wewnątrz UE

k**wa Jasiu nie boli cie kręgosłup od tych fikołków?

Opublikowano
1 minutę temu, tomek222 napisał(a):

k**wa Jasiu nie boli cie kręgosłup od tych fikołków?

jakich fikołków ? 

żadna z partii nie ma licencji na bycie niemomylną, dobra lub złą

każda w swoim czasie pokazała, że ma przebłyski talentu, jak też zwykłed nieudolności

2 minuty temu, mirro napisał(a):

Serwis w warunkach bojowych trochę inaczej wygląda niż na filmach. 

niemcy się nic nie nauczyli od czasu Panter i Tygrysów

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

niemiecki pan w sejmie w piątek na darmo siedział 

Nie na darmo. On wie że potrzebujemy kasy ( jak obrotówka w firmie), a to żeby produkcja u nas ruszyła jest w ich interesie 

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Nie na darmo. On wie że potrzebujemy kasy ( jak obrotówka w firmie), a to żeby produkcja u nas ruszyła jest w ich interesie 

Wszytsko zalezy od tego, kto na tym kredycie zarobi, czyli czyje banki będą go udzielać i żreć odsetki

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Wszytsko zalezy od tego, kto na tym kredycie zarobi,

Ale naiwne pytania zadajesz. Przecież to już dawno na AF ustalono. Żymianie.

• Like 2
  • Haha 3
Opublikowano

Kasy którą  w jego kraju wydamy i będziemy sie zachowywać jak nam niemcy zagrają 😂

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Kasy którą  w jego kraju wydamy i będziemy sie zachowywać jak nam niemcy zagrają 😂

Koniec, poddaję się. To mnie przerasta. 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Racyl został już skutecznie zaprogramowany przez Sakiewicza, Holecką, Klarenbacha i Kłeczka. Dalsze aktualizacje zostały zablokowane poprzez wcześniej wymienionych xD 

• Like 1
Opublikowano

Przecież chciałeś brać ta kasę i być posłusznym przez 45 lat a po pół godziny wymiękasz 😂

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Racyl został już skutecznie zaprogramowany przez Sakiewicza, Holecką, Klarenbacha i Kłeczka. Dalsze aktualizacje zostały zablokowane poprzez wcześniej wymienionych xD 

Tak tomuś zapomniałem przecież tacy jak ty jak biorą kredyt w banku to są beneficjentami a nie kredytobiorcami 😂

A republika zła bo niektóre rzeczy nazywa po imieniu 😂

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Tak tomuś zapomniałem przecież tacy jak ty jak biorą kredyt w banku to są beneficjentami a nie kredytobiorcami 😂

Nie, po prostu uważam, że dobry kredyt nie jest zły. Kredyt na uzbrojenie się do takich zalicza, kredyt na 500+ itp pierdoły nie ...

• Like 1