Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

uciekają bo nie ma pracy , teraz logistycznie jest ok . A4 ogarnie transport 

Ale geopolitycznie nie jest ok, bo to blisko wschodniej granicy i po tej z punktu biznesowego bardziej zagrożonej stronie Wisły ... A już na pewno nie powinno być jakiś ulg ze względu na lokalizację, niech prywatny biznes sam wybiera gdzie chce się budować i gdzie uważa to za korzystne z jego punktu widzenia.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ale geopolitycznie nie jest ok, bo to blisko wschodniej granicy i po tej z punktu biznesowego bardziej zagrożonej stronie Wisły ...

dlatego napisałem żę Chińska firma mogła by zainwestować tam , raczej ona by sobie poradziła 

Opublikowano

5 godzin temu, dysydent napisał(a):

no właśnie wymieniłeś wszystko to co w wydaniu tej komuny było grubo przestarzałe technologicznie wobec reszty świata już w dniu jego uruchomienia

ale i tak chyba lepiej niż obecne tuzy intelektu. Nieodparte mam wrażenie, że gdyby kiedyś rządzili popisowcy to do dzisiaj wawa wyglądałaby jak w 45 roku. Tylko nie wiem czy to w sumie byłoby gorzej czy lepiej?

5 godzin temu, racyl napisał(a):

Szybciej ta komuna doszłaby do wniosku, że trzeba mieć elektrownie jądrowe niż ta cała demokracja .

Ile lat jest gadanie o atomie w polsce a nawet jeszcze nie zaczął się budować 

w Klempiczu to nawet jakieś betony wywali, ale się skapneli, że jednak będzie za mało wody do tego reaktora

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

No śmiech, bo nic nie robili, tylko karmili ludzi tępą propagandą w TVP w którą jak widać niektórzy uwierzyli ... Za PiSu jak remontowali u nas drogi powiatowe to szło po 4-5mln za kilometr, a teraz się okazuje, że za trochę ponad milion się da ... Zamiast 5km nowych dróg powiatowych mogło być ich 20 gdyby nie kręcenie lodów przez PiSuar ... Za obecnych rządów zrobiono tyle samo dróg powiatowych w gminie co za całych rządów PiSdy ...

ale teraz mówisz o łataniu czy nowym dywaniku, czy nowej drodze? Nie licząc łat to dwa pozostałe przypadki to są jeszcze plany i uzgodnienia z czasów pisowskich. Także z tą propagandą to ostrożnie

Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

ale teraz mówisz o łataniu czy nowym dywaniku, czy nowej drodze? Nie licząc łat to dwa pozostałe przypadki to są jeszcze plany i uzgodnienia z czasów pisowskich. Także z tą propagandą to ostrożnie

Mówię w jednym i drugim przypadku o dwóch warstwach asfaltu wylanych na starą drogę, do tego nowe pobocza i pogłębienie rowów.

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

dlatego napisałem żę Chińska firma mogła by zainwestować tam , raczej ona by sobie poradziła 

Ale widocznie nie chciała i wybrała Wrocław, i to ich prywatna sprawa gdzie chcą się budować i politycy nie powinni się w to mieszać. Politycy mogą jedynie działać, aby chcieli u nas inwestować, a gdzie konkretnie to już niech ten biznes sam sobie decyduje.

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

nie!

z przyczyn które już po wielokroć w tym i raz dzisiaj wyjaśniłem

rząd nie jest od jakichś jednostkowych inwestycji; tylko się takie pomysły wzrostem korupcji kończą.

Rząd hjest o politycznego koordynowania kierunków skąd te inwestycje i nie powinien mieć nawet prawa wtrącać się już w jakieś jednostkowe przypadki które się w tych ogólnych ramach mieszczą

ale rzad i tak wspiera inwestycje , juz mi sie niechce szukać ale pewnie kikadziesiąt mln . wyłoży , https://www.gramwzielone.pl/magazynowanie-energii/20349737/chinczycy-zbuduja-w-polsce-fabryke-falownikow-i-magazynow-energii

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale widocznie nie chciała i wybrała Wrocław, i

Aaaaaa widzisz? Czyli Chińczyk nie wierzy że Niemcy mogliby napaść na Polskę. Inaczej budowałby na wschodzie.🤣Albo liczy żz Niemcy szybko napadną i zaraz będzie miał firmę u Niemca. Cwany ten chinol,🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

ale i tak chyba lepiej niż obecne tuzy intelektu. Nieodparte mam wrażenie, że gdyby kiedyś rządzili popisowcy to do dzisiaj wawa wyglądałaby jak w 45 roku. Tylko nie wiem czy to w sumie byłoby gorzej czy lepiej?

kiedyś tzn kiedy? zamiast tych bierutów gomółków gierków?
no ale przecież rządzili bo psl to zsl, te wszystkie odłamy lewicy no może po za tym od "razem" (no nie mam głowy do nazwisk) to pogrobowcy pzpr a popaprańce to pomiot po stronnictwie demokratycznym

ani oni nie rządzili tutaj faktycznie "kiedyś" bo moskwa tu rządziła, ani teraz bo Berlin z Brukselą a ta zbieranina sługusów tylko skwapliwie potrafi obce zalecenia wykonywać co był tu już dzisiaj raczył chyba @jahooo wskazać

jako że szkop był zawsze lepszym gospodarzem od kacapa to ... itd.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale widocznie nie chciała i wybrała Wrocław, i to ich prywatna sprawa gdzie chcą się budować i politycy nie powinni się w to mieszać. Politycy mogą jedynie działać, aby chcieli u nas inwestować, a gdzie konkretnie to już niech ten biznes sam sobie decyduje.

zdecydować samemu to możesz samodzielnie gdzie sie załatwic albo budkę z kebabem postawić a nie inwestycja taka , zazwyczaj firma wybiera kilka lokalizacji i zaczyna negocjacje kto da lepsze zachęty 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Aaaaaa widzisz? Czyli Chińczyk nie wierzy że Niemcy mogliby napaść na Polskę. Inaczej budowałby na wschodzie.🤣Albo liczy żz Niemcy szybko napadną i zaraz będzie miał firmę u Niemca. Cwany ten chinol,🤣

Co se tam Chińczyk wybrał, to jego sprawa, i lepiej niech się politycy w to nie mieszają ...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał(a):

ale rzad i tak wspiera inwestycje , juz mi sie niechce szukać ale pewnie kikadziesiąt mln . wyłoży , https://www.gramwzielone.pl/magazynowanie-energii/20349737/chinczycy-zbuduja-w-polsce-fabryke-falownikow-i-magazynow-energii

a czy ja chwaliłem kiedyś subwencjonizm?
no może te 500+ ale tylko jako bodaj częściową refundację zdzierstwa fiskalnego ogólnego czyli nie jako subwencjonizm a reinwestycję w kapitał ludzki
bo dopłaty rolnicze to nadal nie wiem czy chwalę czy tylko je rozumiem że samo otoczenie zewn do nich zmusza

p.s.
sam se nawywoływałem innych to teraz nie nadążę nawet czytać jak zaczniecie mi odpowiadać i mogę coś przegapić 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

zdecydować samemu to możesz samodzielnie gdzie sie załatwic albo budkę z kebabem postawić a nie inwestycja taka 

Taka inwestycja też ma prawo sobie wybrać lokalizację taką jaka jej odpowiada ... I wątpię, że są takie zachęty które by zachęciły jakąś firmę do większej inwestycji w bieszczadach ...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

ale taki Przemysl

Ale taki Wrocław, Śląsk, tam jest sporo różnych zakładów produkcyjnych, łatwiej o kooperantów, dostawców podzespołów, baza pracowników też jest większa, bo będzie dużo więcej dostępnych ludzi z wyższym wykształceniem technicznym. Dodatkowo blisko Niemcy, Czechy, w Polskę też towar można wieźć. 

Opublikowano (edytowane)

@Tomasz0611@jarecki
przyjdzie czas i na Bieszczady tylko pełna automatyzacja, robotyka się rozwinie no i może energetyka jądrowa w końcu ... chociaż to tylko wtedy gdy te Bieszczady nie będą już polskie bo w Polsce suwerennej nawet w takim stopniu jak obecnie takowej energetyki nie było nie ma i nie będzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Życie to jedmo

Ale podejście lewaków mi nie pasi i temu Tusk musi odejść

A mi w niczym nie przeszkadza, chce sobie chłop z chłopem żyć to nie ma co im przeszkadzać ... Chce się ktoś skrobać, to niech się skrobie, nie moja sprawa ... Katolik nie skorzysta, jego wybór, ale niech nie nakazuje innym jak żyć ...

A kolejki do lekarzy ? Jeżeli ktoś pracuje, opłaca w Polsce składki, to nie ważne, murzyn, chińczyk, Polak czy Aborygen powinien być dokładnie w tej samej kolejce ...

3 minuty temu, dysydent napisał(a):

@Tomasz0611@jarecki
przyjdzie czas i na Bieszczady tylko pełna automatyzacja, robotyka się rozwinie no i może energetyka jądrowa w końcu ... 

Zanim to się rozwinie, to Bieszczady będą krainą lasów i nielicznych emerytów którzy tam jeszcze zostaną ... A i do obsługi tej automatyki i robotyki też jacyś ludzie będą potrzebni ...

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

...

Zanim to się rozwinie, to Bieszczady będą krainą lasów i nielicznych emerytów którzy tam jeszcze zostaną ... A i do obsługi tej automatyki i robotyki też jacyś ludzie będą potrzebni ...

ale nikt nie będzie protestował jak trzeba będzie reaktor jądrowy obok zakładu postawić jako zaplecze energetyczne

a obsłudze się wybuduje nawet wille bo akurat tacy co potrafią automatykę obsłużyć, poskładać czy zaprojektować już są najlepiej zarabiającymi po za biznesmenami czysto kapitałowo spekulacyjnymi i nawet sami se za swoje te wille wykupią

nnno- sześć godzin na drugim kompie mi się pieroństwo kompilowało
teraz zobaczę co toto potrafi bo raczej widzę że działa; czyli jakichś krytycznych bagów w kodzie nie było

na ra

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Amerykańska Komisja ds. Równych Szans Zatrudnienia (EEOC) prowadzi dochodzenie w sprawie giganta odzieżowego Nike. Śledczy sprawdzają, czy firma dopuściła się dyskryminacji rasowej wobec białych pracowników oraz kandydatów do pracy.

z jednej skrajności w drugą

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał(a):

Wszędzie ten pis widzisz, może pora się udać do specjalisty żeby coś zaradził na to 🤣

Tęsknisz tak za tym pis ?🤣

Jako że jesteś w sekcie PIS to pisze tak żebyś zrozumiał. 

Wiesz już co to jest ten podatek od wzbogacenia?

Opublikowano
35 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale geopolitycznie nie jest ok, bo to blisko wschodniej granicy i po tej z punktu biznesowego bardziej zagrożonej stronie Wisły ... A już na pewno nie powinno być jakiś ulg ze względu na lokalizację, niech prywatny biznes sam wybiera gdzie chce się budować i gdzie uważa to za korzystne z jego punktu widzenia.

ale prywatny biznes już wybrał i to ponad 35 lat temu. Wybrał zachodnią Polskę, stąd możemy ekstrapolować, że jeśli będzie źle to zachodnia polska powinna zostać w tzw "cywilizowanym" kręgu wpływów.

26 minut temu, dysydent napisał(a):

kiedyś tzn kiedy? zamiast tych bierutów gomółków gierków?
no ale przecież rządzili bo psl to zsl, te wszystkie odłamy lewicy no może po za tym od "razem" (no nie mam głowy do nazwisk) to pogrobowcy pzpr a popaprańce to pomiot po stronnictwie demokratycznym

ani oni nie rządzili tutaj faktycznie "kiedyś" bo moskwa tu rządziła, ani teraz bo Berlin z Brukselą a ta zbieranina sługusów tylko skwapliwie potrafi obce zalecenia wykonywać co był tu już dzisiaj raczył chyba @jahooo wskazać

jako że szkop był zawsze lepszym gospodarzem od kacapa to ... itd.

Bardziej mi chodzi, że gdyby nasze tęgie umysły rządzące z ostatnich 20-25 lat przenieść w tamte czasy. Od wieków problemy z jakimi się borykają państwa są niezmienne. Zmienia się tylko sposób ich rozwiązywania, bo to wymusza (lub nie) technologia i zmiany w społeczeństwie.

W poszanowaniu prawa i obywatela te wszystkie tuski, kaczyńskie i reszta barachła niczym się nie różnią od tych bierutów czy gierków, no poza jednym, dzisiaj rządzący szukają plaszczyka by taki "zamordyzm" nim przykryć, a kiedyś konwenanse mieli w d*pie tak jak do dzisiaj w rosji.

Swoją drogą komuchy też miały plan by zostawić Warszawę ruinę jako pomnik, ile to by hajsu z tego szło. A to przed śmiercią stary niemiec znalazłby może ślad po kuli gdzie prawie ustrzelił żymianina, albo sam Milejkowski by wysłał swoich przedstawicieli by obejrzeli i ocenili z czym będą się borykać w strefie opatrunku, a obozy przetrwania, poligony walk miejskich itp...

23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taka inwestycja też ma prawo sobie wybrać lokalizację taką jaka jej odpowiada ... I wątpię, że są takie zachęty które by zachęciły jakąś firmę do większej inwestycji w bieszczadach ...

Przecież to obecnie idealny teren na działalność gospodarczą, taką mniej legalną. Tylko nie wiadomo, czy Trump by nam porwał prezydenta czy premiera wtedy...

11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A mi w niczym nie przeszkadza, chce sobie chłop z chłopem żyć to nie ma co im przeszkadzać ... Chce się ktoś skrobać, to niech się skrobie, nie moja sprawa ... Katolik nie skorzysta, jego wybór, ale niech nie nakazuje innym jak żyć ...

Byłoby idealnie gdyby to z kim kto śpi, pije i rozmawia było jego prywatną sprawą. Niestety tak nie jest i druga strona sporu tak samo wpierdala się w życie. Też bym wolał szukać opiekunki dla dziecka a nie osoby opiekującej bo mi Biejat ze spółką wpierdoli karę.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie potrafisz merytorycznie to idziesz w takie argumenty ?? To tylko pokazuje, że jesteś zwykłym śmieciem i nie warto dalej z tobą dyskutować ... Kolejny śmieć jak obatel Polski A ... Nie znam nikogo z rodziny kto był w partii, milicji, ORMO, ZOMO itp, jedynie ojciec czy dziadek byli przymusowo w wojsku, ale to u każdego w rodzinie ktoś taki jest. Ojciec w radiotechnicznych w Modlinie a dziadek już nie pamiętam gdzie dokładnie, ale gdzieś w Wielkopolsce. I na tym skończyła się ich kariera w organizacjach związanych z państwem.

To ty nie potrafisz. Wszędzie widzisz tylko pis i księży pedofilów a na koniec kończysz wyzwiskami.

Ja pisze o rozliczeniu osób które wyrządziły krzywde innym, przynajmniej symbolicznie a ty pier**lisz jakieś banialuki o kaczyńskim i innych pionkach.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja pisze o rozliczeniu osób które wyrządziły krzywde innym, przynajmniej symbolicznie 

I na takie rozliczenie nie masz co liczyć, bo nie o to chodzi w tym rozliczeniu ... To jedynie nawalanka polityczna która zwykłemu obywatelowi nic nie zmieni ... Bo co to za rozliczenie komuchów gdy rozliczać ich będą takie komuchy jak Piotrowicz czy Pawłowicz ??

Komuchów trzeba było rozliczyć, tylko w tym kraju nie było i nie ma odpowiedniej grupy która mogła by to zrobić, bo wszyscy którzy siedzą w Sejmie, Senacie, Sądach, trybunałach, komisjach itp itd są mniej lub bardziej umoczeni w te komusze sprawy ...

Opublikowano
36 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A kolejki do lekarzy ? Jeżeli ktoś pracuje, opłaca w Polsce składki, to nie ważne, murzyn, chińczyk, Polak czy Aborygen powinien być dokładnie w tej samej kolejce ...

https://vm.tiktok.com/ZNRUFvCWs/