Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dało się to zrobić i wcześniej, przed erą KSEF. Po prostu nie uwzględniasz takiej faktury i tyle ... Do sprzedającego skarbówka nic nie ma w takiej sytuacji, wystawił dokument, opłacił podatek, wszystko jest w porządku. A kupujący nie musi rozliczyć takiej faktury.

Dobre sobie, w kilka osób wezmę faktury na dowolna firmę, to przecież , żaden problem, płatne gotówką, więc się nikt o nic nie pyta i to ta firma będzie mieć potem kontrole. Piękne narzędzie to walki z konkurencją, albo uprzykrzania mniejszym działalnościom życia by może się zamknęły, albo sprzedały itp

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Niech udowodnią że kłamię ...

Akurat w starciu obywatel vs urząd to raczej ty musisz udowodnić swoją niewinność

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

rozumiem że jakakolwiek skuteczność tych alertów to porywanie się z motyką na słońce

Nie chodzi o skuteczność, tylko to jest dupochron, po tym jak wichura zabiła kilku harcerzy w lesie, kilka lat temu.

Opublikowano

Nie ma co negować alertów. One są przydatniejsze niż ten poradnik bezpieczęństwa .

Nawet taki alert jak dzisiaj o marznących opadach daję do myślenia jak ktoś nie śledzi pogody

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...ale mogło by się tak zdarzyć że byś nie wiedział....i co wtedy?

jeżeli coś się naprawdę wydarzy ważnego to jestem pewien ze żaden RCB nie uprzedzi i mam wiele konkretnych przykadów

a to że w zimie ostrzegają przed lodem czy mrozem w lecie przed upałem; krótki komentarz - poważnie?

i jeszcze raz powtórzę - ja nie pytałem o porady czy to gó.no wyłączyć a jak?

Godzinę temu, racyl napisał(a):

Nie ma co negować alertów. One są przydatniejsze niż ten poradnik bezpieczęństwa .

to ten poradnik jeszcze większy szajs jak te alerty? bo nie czytałem, sie gdzieś zawieruszył choć przysłali :D 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

ja nie pytałem o porady czy to gó.no wyłączyć a jak?

AI mówi że nie...

Nie ma możliwości trwałego wyłączenia Alertów RCB (Rządowego Centrum Bezpieczeństwa), ponieważ są one wysyłane jako usługa rządowa bezpośrednio przez operatorów komórkowych do wszystkich telefonów w zagrożonym rejonie. Jest to system celowego ostrzegania w sytuacjach zagrażających życiu, a nie usługa subskrypcyjna. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

zapytałeś "jak wyłączyć" czy "jak zablokować"?

nie szukałem jeszcze ale powinna już być jakaś aplikacja; coś w stylu tych blokerów niechcianych numerów.
Przy czasie pewnie poszukam a nie znajdę to se może sam jaki skrypt bodaj sklecę  tylko musiał bym pewnie "zrootować" Androida, to uniksowy system a nawet niemal Linux to na pewno dało by radę ale trzeba posiedzieć a na razie mam nad czym innym zaległości

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Roman4321 napisał(a):

jest funkcja usuń sms, nie musi czytać

nie po to mamy komputery (telefon to też komputer) abyśmy sami musieli za automaty "usuwajace" spam robić

a czekaj, esemesy nie mają jakiej opcji - "spam" automatyzującej od wskazanych nadawców automatycznie tam wrzucać? nie sprawdzałem ale raczej nie

no nic. na razie i tak jedyne co mi pozostało to usunąć i tak robię; większości nawet nie czytam i żyję tylko po uj mi ten stały trening wulgaryzmów?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
31 minut temu, Roman4321 napisał(a):

nie chcesz wiedzieć więcej?

słuchając instytucji rządowych będziesz wiedział mniej nie więcej.

BTW ja z innym pytaniem, może nie aż tak istotnym egzystencjalnie ale jednak.

Czy Doda jest o wiele mądrzejsza niż się wydaje? Czy może jednak szczujnia rządowa zatrudnia takie miernoty intelektualne jeśli chodzi o propagandystów?

Druga opcja nie byłaby niczym dziwnym wszak Herr Tfusk woli pustynie intelektualną w swoim otoczeniu i wszelki przejaw inteligencji, własnego myślenia i braku bezkrytycznego wykonywania poleceń, nawet durnych ocenia jako osobiste zagrożenie. Stąd same miernoty w KO bo resztę wytępił jako niebezpiecznych dla siebie.

Pierwsza opcja oznacza, że jesteśmy jeszcze głębiej w czarnej d*pie niż 2 lata temu.

Opublikowano
46 minut temu, Takeda napisał(a):

Stąd same miernoty w KO bo resztę wytępił jako niebezpiecznych dla siebie.

Waldemar Żurek
Na polecenie Premiera, jako Prokurator Generalny, pokieruję specjalnym zespołem. 

🤣 niezależny prokurator 🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Takeda napisał(a):

Czy Doda jest o wiele mądrzejsza niż się wydaje? Czy może jednak szczujnia rządowa zatrudnia takie miernoty intelektualne jeśli chodzi o propagandystów?

Doda poszła opowiedzieć o tym o co walczyła i na czym jej zależało. Modra to pewnie jak te wszystkie celebryty 

Pawlicka z tvp to jest przekaz do takich co się nie interesują polityką i od czasu do czasu rzucą okiem na taki program .

W czasie wyborów to właśnie z tej stacji wyszła narracja, że chołownia  może przejąć obowiązki prezydenta na kilkadziesiąt godzin i te wszystkie ustawy kontrowersyjne popodpisywać .

Gozdyra też się taka powoli staje i też są śmichy z niej  

Stankiewicz z onetu i zetki tak samo z wiekiem jest stronniczy i propagandowy

Dobrze, że powstaje kanał zero tv . Sporo dziennikarzy wartościowych przyciągnął z różnych mediów 

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Takeda napisał(a):

słuchając instytucji rządowych będziesz wiedział mniej nie więcej.

BTW ja z innym pytaniem, może nie aż tak istotnym egzystencjalnie ale jednak.

Druga opcja nie byłaby niczym dziwnym wszak Herr Tfusk woli pustynie intelektualną w swoim otoczeniu i wszelki przejaw inteligencji, własnego myślenia i braku bezkrytycznego wykonywania poleceń, nawet durnych ocenia jako osobiste zagrożenie. Stąd same miernoty w KO bo resztę wytępił jako niebezpiecznych dla siebie.

Pierwsza opcja oznacza, że jesteśmy jeszcze głębiej w czarnej d*pie niż 2 lata temu.

nie wiem jak z intelektem tej dody obecnie bo unikam samego jej widoku w mediach i odrzuca mnie jej sam wygląd bo nawet z (bezwonnych) ekranów śmierdzi qrwiszonem jak padlina tysiąca słoni trupem w ich rodzimym klimacie.
Intelektualnie raczej głupia nie jest zważywszy jej autorską twórczość muzyczną z jej młodszych lat bo chociaż teksty miała wtedy nie tak rażąco tępe jak te skolimy i .... dobra - minimum dygresji

Albo na starość durnieje albo - tak jak piszesz - rozumie sytuację i udaje głupszą niż jest aby nie wypaść z systemu bo rzeczywiście Tusk nie cierpi intelektualnej konkurencji

taki mamy system i najkrótszym z najtrafniejszych komentarzy można slangowo - "same qrwy i złodzieje" 
te pierwsze chociaż oferują cokolwiek w zamian; tylko czy to je wyżej stawia nad tymi drugimi to nie wiem i nie zamierzam rozważać; ot taki cywilizacyjny brud i tyle, qrewstwo co do zasady przynajmniej jako takie karalne nie jest, no może w innych systemach ale tamte systemy jeszcze gorsze

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał(a):

Waldemar Żurek
Na polecenie Premiera, jako Prokurator Generalny, pokieruję specjalnym zespołem. 

🤣 niezależny prokurator 🤣

Podziękuj swoim pracodawcom z PiSdy, to oni połączyli urząd ministra sprawiedliwości z prokuratorem ... I to oni uzależnili w ten sposób prokuraturę od premiera ...

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

E tam wy o Dodzie a Czarzasty z Nałrokim będą się błotem obrzucać na radzie bezpieczeństwa narodowego. Gamonie wetomatu wymyślili sobie, ze będą Czarzastego gnoić za to, ze odmówił poparcia dla Nobla dla Trumpa a za to Czarzasty będzie mówił o alfonsie i tego typu sprawach. Obaj obrzucą się błotem obaj się ubrudzą od tego a Tusk będzie zacierał ręce.

Wielu twierdzi, ze na radzie bezpieczeństwa narodowego nigdy nie poruszano takich głupot ale widać gamonie Nałrokiego z nim samym muszą jeszcze wiele razy prztyczka w nos dostać jak na radzie gabinetowej by się nauczyć, ze pewnych rzeczy się nie robi bo można stracić politycznie.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Podziękuj swoim pracodawcom z PiSdy, to oni połączyli urząd ministra sprawiedliwości z prokuratorem ... I to oni uzależnili w ten sposób prokuraturę od premiera ...

Goebbels tego nie rozumie dostał przekaz musi wklejać.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ta twoja propaganda jest bardziej tępa niż tego kolegi pisowca 😂

Ktoś coś zrobił kilka lat temu to ja też będę robił choć to jest złe 😂

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Boooo taki był plan. Jeszcze tylko ustawę o bezkarności i można rządzić do końca świata. 🤣

• Like 1
Opublikowano

Tomek ma racje to Ziobro zrobił, że połączył ministra i prokuratora i obecni chociaż chcieli to oddzielić tonie można bo wetomat.

Teraz, mirro napisał(a):

Boooo taki był plan. Jeszcze tylko ustawę o bezkarności i można rządzić do końca świata. 🤣

-----i o jeden dzień dłużej.

• Haha 1