Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

TV Republika w formie. 🤣 Za to ich lubię , cenię i szanuję.

Nie wszystko tam jest złe i odklejone 

Zadają sporo niewygodnych pytań 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Trza by sprawdzić czy 160 SOAR ma Chinooki w Stealth ubrane, bo Black Hawki to na bank ma, Na Chinooka pewnie i mocne generatory wlezą , Black Hawk już ubrany w Stealta z całym dodatkowym wyposażeniem jak rozpraszacze gazów wylotowych ciężki się robi. 

no właśnie

11 minut temu, dysydent napisał(a):

nie oczekuję aby ktokolwiek to w pełni zrozumiał

i nie zrozumiałeś

czym innym jest kamuflaż a czym innym obezwładnienie detektorów przeciwnika co w tym przypadku i z biologicznym mózgiem tego przeciwnika i energetycznie to są zupełnie inne skale bo w pierwszym przypadku to kilowaty w drugim co najmniej giga a na szerszym obszarze i setki giga bo sygnał musi być i szerzej rozproszony i jeszcze dochodzi przezroczystość ośrodka
nie wiem czy da się sprawdzić jaka wtedy była wilgotność bezwzględna nad Caracas bo dipole cząsteczek wody to doskonałe rezonatory dla mikrofal a zatem i pochłaniacze energii wygaszające te fale

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

i nie zrozumiałeś

Spoko, spoko zrozumiałem.  Tylko ja szukam możliwości przeniesienia , transportu tego typu broni w warunkach bojowych. Jeżeli istniała taka możliwość i środki przenoszenia były w rejonie użycia, to istnieje duże prawdopodobieństwo możliwości użycia.

Wskazałem 160 SOAR, bo to jednostka do której  użycia(jako jedynej wymienionej z nazwy ) przyznają się amerykanie. A co ta jednostka ma na wyposażeniu ( a raczej łatwiej  powiedzieć czego nie ma)  to Bóg sam jeden wie.

Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał(a):

czym innym jest kamuflaż a czym innym obezwładnienie detektorów przeciwnika

Kamuflaż jest tu nieodłączną cechą tych maszyn a jeśli udźwigną środek obezwładniający to wszystko razem daje zamierzony efekt. 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, mirro napisał(a):

TV Republika w formie. 🤣 Za to ich lubię , cenię i szanuję.

no ale bezcenna jest popaprańska teoria biznesowa co @racyl wstawił pod Twoim tu cytowanym 
- "inwestycja w inwestycję"

służalcze pokomusze debile mają za dużo do powiedzenia w gospodarce że nawet nie potrafią powstrzymać się przed debilnymi próbami wytłumaczenia jawnego sabotażu gospodarczego przeciwko polskiemu kapitałowi no w tym przypadku państwowemu
Nie da się uniknąć przekupnych zdrajców we władzach nigdzie a zatem nic nie powinno być w państwie państwowego w sferach komercyjnego biznesu gdzie militaria czy nawet medycyna to właśnie taki biznes.
JSW upada mimo zwiększenia produkcji; nie ma innego wytłumaczenia jak celowe niszczenie siły polskiego kapitału przez władze państwowe i zabrać im prawo posiadania czegokolwiek w gospodarce to skończą się przynajmniej machloje tego typu
Popaprańce dochodzą do władzy i dziwnym zbiegiem okoliczności upadają ostatnie polskie firmy w strategicznych gałęziach gospodarki; "no co za przypadek"
nie żebym tu bronił pisowców bo znowu subwencjami sporo pofałszowali nieefektywność państwowego i tylko jedno wyjście - jak najmniej państwowego w państwie

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, jarecki napisał(a):

No właśnie o wszystkich sojusznikach , a ciekawe jak zareagowały Media na te słowa , a szczególnie te które promowały film granica , bo zbytnio  je interesowało mnie to

Premier UK odniósł się krytycznie innych krajów prasówki nie robiłem nie śledziłem. Pewnie się nie cieszyli bo ich rodacy też ginęli.

09_1769289707_284033.jpg

23_1769289706_919616.jpg

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko to są populistyczne filmiki aby karmić mózgi durnych ludzi ... Takie AI jest szkodliwe a nie pożyteczne ...

każdy ma świadomość jakie emerytury biora oprawcy a jakie ofiary 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

każdy ma świadomość jakie emerytury biora oprawcy a jakie ofiary 

Ale jak widać nie każdy ma świadomość, że AI jest szkodliwe, i nie powinno się go promować, teraz wprawne oko jeszcze zauważy takie filmiki, ale za kilka lat będą karmić ludzi takim AI i nie będziesz w stanie tego odróżnić ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jak widać nie każdy ma świadomość, że AI jest szkodliwe, i nie powinno się go promować, teraz wprawne oko jeszcze zauważy takie filmiki, ale za kilka lat będą karmić ludzi takim AI i nie będziesz w stanie tego odróżnić ...

wystarczy ponosić odpowiedzialność za słowa w kampanii wyborczej 😂

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

kiedy nie będzie można odróżnić to wtedy ludzie nie będą mieli nic na tej planecie do gadania a zatem i słuchania

co z tego wyjdzie? a pytaj Ty mnie a ja Ciebie; tego nikt nie jest w stanie przewidzieć ale bardzo prawdopodobne że będziemy musieli szybciej skończyć z rewolucją informacyjną jak się zaczynała bo inaczej ona skończy z nami

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

kiedy nie będzie można odróżnić to wtedy ludzie nie będą mieli nic na tej planecie do gadania a zatem i słuchania

co z tego wyjdzie? a pytaj Ty mnie a ja Ciebie; tego nikt nie jest w stanie przewidzieć ale bardzo prawdopodobne że będziemy musieli szybciej skończyć z rewolucją informacyjną jak się zaczynała bo inaczej ona skończy z nami

Tomaszowi bardziej chodziło o to, że mają tylko słuchać słusznej narracji i nic po za tym 

https://www.youtube.com/shorts/-_6rgiXhw0o

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Tomaszowi bardziej chodziło o to, że mają tylko słuchać słusznej narracji i nic po za tym 

Nie, chodziło mi o to, że debilizmy generowane przez AI będą służyć do prania mózgów, a ty nawet nie będziesz mógł się zorientować co jest prawdziwym materiałem, nagranym w rzeczywistości, a co propagandowym gównem wygenerowanym przez sztuczną inteligencję ...

AI może być pożyteczne, usprawniać procesy przemysłowe, a może być zagrożeniem, jak te filmiki dla lemingów ...

Tak samo silnik, może napędzać rzeczy pożyteczne, a może napędzać czołgi służące do mordowania ...