Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

W pisie to już nawet nie przeszkadza, że Putin Kaczyńskiego zamordował. Pytali jakiegoś posła pisu o ty czy Nawrocki może zasiadać w jednej radzie z Putinem co wg pisu zamordował Lecha Kaczyńskiego a pisior że tak.

popatrz popatrz; pisowska żaba po trumpowsku i przełknęli

czyżbym przyznawał że Ten Trump jaki jest to jest ale swoistą klasę to On ma ?
(oj; poszło, nie zwracajcie uwagi na to pytanie bo tak sam siebie tylko zapytałem "na głos") 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 3
Opublikowano
35 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale tylko głupi by za to zapłacił ..

Yyyyyyy jak już szukamy głupiego. Może niech Pan Prezydent Nawrocki zadeklaruje że owszem wejdziemy do rady ale abonament nich zapłacą Niemcy z reparacji co im wystawił PiS rachunek.🤣

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyy jak już szukamy głupiego. Może niech Pan Prezydent Nawrocki zadeklaruje że owszem wejdziemy do rady ale abonament nich zapłacą Niemcy z reparacji co im wystawił PiS rachunek.🤣

Putin powiedział, ze może zapłacić z rezerw rosyjskich które amerykanie zablokowali.  Już zaczynają sobie z Trumpa jaja robić 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

o to wtedy na pewno Tusk z naszych za niemcy założy na wieczne oddanie i kto wie czy to nie jedyny sposób by zechciał 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

kto wie czy to nie jedyny sposób

To sprzedajmy to wpisowe amerykanom jako część długu Niemiec wobec Polski iiii niech se odzyskają. Przy okazji wyjdzie czy nam się te reparacje należą czy nie.🤣

• Haha 2
Opublikowano
35 minut temu, dysydent napisał(a):

putin targował że jeśli wpisowe może zapłacić z tych zablokowanych na zachodzie ruskich aktywów to ostatecznie może zajrzeć ale jeszcze nadal kombinuje jak się wykpić by nie osobiście; kto zna jego fobie ten wie dlaczego

te pieniadze są już przeznaczone na inny cel , na spłatę zobowiazań carskich wobec USA , ciekawe co zrobi Trump , czy zdąży przeksięgować 

Opublikowano (edytowane)

pobocznie do wątku
https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32547539,zapytali-nawrockiego-o-rade-pokoju-nawiazal-do-skeczu-tusk.html

w razie z podlinka się komu na stronie nie otworzy to link bezpośredni - Nawrocki to skeczem nazwał ale to coś więcej niż skecz (w tym kontekście)

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/incydent-przy-polskiej-granicy-jest-komunikat-wojska/jgxhlbm,79cfc278

wczoraj wyśmiałem traktowanie balonów przemytniczych z fajkami z białorusi jako jakiś atak hybrydowy przez polskie żołdactwo i całą resztę naszych tych "elyt" że aż ambasadora białoruskiego na dywanik wezwały.
Akurat jest wiatr ze wschodu to przemytnicy korzystają na potęgę zwłaszcza że niebawem ma się odwrócić.
Niezależnie jak było naprawdę dzisiaj to być może rzeczywiście białoruś wzięła sobie do serca te protesty i starała się jakoś te balony dzisiaj wyłapać po swojej stronie to te nasze barany znów krzyczą że to wojna hybrydowa
nie wiem czy tak było naprawdę ale jeśli białoruś nie wyśmieje w podobny do mojego sposób polskich szwejków to tam też jakieś kiepy w propagandzie siedzą xD 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał(a):

Nic nie ginie ale co z tego skoro ludziom się synapsy nie stykają. Krzyczeć? A po co skoro wkoło sami histerycy? Lepszy fun to walenie kijem w  małpią klatkę 

Raczej przestało przeszkadzać i  zmieniło się poglądy 😂

Opublikowano
8 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Hamburgiery odstąpiły od siłowego przejęcia Grenlandii. Czyżby przestraszyli się tych ok. 50 żołnierzy z europy?🤣

Były doniesienia w zeszłym tygodniu, że wojskowi odmówili Trumpowi ataku na demokratyczny kraj bojąc się odpowiedzialności i w USA gdy Trump przestanie rządzić i na świecie. Całkiem to logiczne. 

Opublikowano

a islandia ?? ciagle o niej dzisiaj mowil -moze ja zaatakowali.w sumie dla durnia to zadna roznica..

5 godzin temu, jarecki napisał(a):

ale jaki to ma związek czy na firmę czy nie ? oddał na cel charytatywny czyli w ksiedze przychodu takiego przychodu nie będzie a wykażę nawet stratę , jak cos w firmie zginie to firma ma od tego podatek opłacić ? No Jacek !    

przeczytaj zasady oplacenia podatku po sprzedazy samochodu. zeby placic podatek to trzeba handlowac samochodami.

to sprawa z 2009 r i swiry zawsze ja przypominaja przy okazji finalu.

to nie owsiak wymysla podatki.

4 godziny temu, Ulman napisał(a):

Nie wiedziałem żeś samotny ani że wykształcony. 

pasikonik wielu  rzeczy nie wie-z trawy niewiele widac chcocby i skakal wysoko.

3 godziny temu, Desperado napisał(a):

epstein nie zyje wiec sadzisz ze moze go zastapic ???

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wybrany większością głosów...

Przecież od dawna wiadomo że amerykańce to debile ... Tylko nasza prawica się jeszcze tą upadłą ameryką podnieca ... Są i w USA ludzie mądrzy, ale ich o wiele mniej.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał(a):

przeczytaj zasady oplacenia podatku po sprzedazy samochodu. zeby placic podatek to trzeba handlowac samochodami.

to sprawa z 2009 r i swiry zawsze ja przypominaja przy okazji finalu.

to nie owsiak wymysla podatki.

nie brnij w to albo przeczytaj o co chodziło , albo inaczej jak przekazujesz darowizne np . dzieciom to płacisz Ty podatek czy obdarowani , akurat na ten przypadek Tediego jest dobrze opisany 

Opublikowano

35 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Raczej debila ... Takiego klauna to do  cyrku a nie białego domu ...

Za głupi jesteś żeby zrozumieć co jest dobre a co złe 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, racyl napisał(a):

Za głupi jesteś żeby zrozumieć co jest dobre a co złe 

Ale tu nic nie trzeba rozumieć, tu od razu widać, że to debil ... Wczoraj chce Grenlandie albo wprowadzi cła, dzisiaj nie dostaje Grenlandii i rezygnuje z ceł, przecież to jakiś pajac jest a nie głowa podobno mocarstwa ...

To jakby ktoś przyszedł do Ciebie na stragan i ciągle zmieniał decyzję, chcę bób, nie nie chcę, teraz chcę truskawki, nie nie chcę, teraz chcę maliny, zawracał Ci tak d*pę przez kilka minut a na koniec nic nie kupił, taki koleś jest normalny czy to jednak debil ???

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
W dniu 21.01.2026 o 19:32, Krzysztof81 napisał(a):

Przecież im ktoś jest gorszym prezydentem tym ci z innych krajów go chwalą. Pamiętam takkego Jelcyna, jaki był wychwalany przez innych przywódców albo ostatnio Bidena, który ledwo nogami powłóczył. Albo ten łysy z Francji co skuterem jeździł wieczorami na ruchanie. Im większa miernota tym większe międzynarodowe "uznanie".

No patrz jak ty masz racje. Trump Nawrockiego w Davos chwalił. 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

nie brnij w to albo przeczytaj o co chodziło , albo inaczej jak przekazujesz darowizne np . dzieciom to płacisz Ty podatek czy obdarowani , akurat na ten przypadek Tediego jest dobrze opisany 

jesli sprzedajesz samochod przed uplywem 6 miesiecy od jego zakupu -czyl wg,urzedu skarbowego jestes handlarzem -to placisz podatek ...ktorego slowa nie rozumiesz ??

a co zrobisz z kasa to twoj problem..czy on samochod dal owsiakowi ??

w sumie nic nie dal -kupujacy nie zaplacil..

to sa obecne przepisy ,czy byy inne w 2009 r ?

Wysokość podatku dochodowego od sprzedaży samochodu przed upływem pół roku wylicza się według zasad ogólnych. W zależności od zastosowanej skali podatkowej może być to 17 proc. lub 32 proc.

Wysokość procentu od dochodu ze sprzedaży zależy od tego, ile sprzedający pojazd zarobił ogółem w roku ubiegłym. Jeśli więc osoba składająca zeznanie podatkowe zarobiła poniżej 85 528 zł, obowiązuje ją 17 proc. Osoby zarabiające więcej będą musiały zapłacić podatek od sprzedaży samochodu w wysokości 32 proc.

Należy jednak zaznaczyć, że wysokość podatku liczy się nie na podstawie kwoty, za jaką sprzedajemy samochód, a na podstawie tego, ile na nim zarabiamy. Jeśli więc samochód został kupiony np. za 20 tysięcy zł, a sprzedany za 22 tysiące zł, kwota podlegająca opodatkowaniu wynosi 2 tysiące zł.  

Warto również zaznaczyć, że od kwoty przychodu można odliczyć poczynione nakłady. Jeśli więc w okresie posiadania samochodu, pojazd był przez Ciebie naprawiany czy wymieniano w nim części zamienne, możesz odjąć te koszty od przychodu. To wpłynie na zmniejszenie wysokości podatku od sprzedaży samochodu. Pamiętaj jednak, że takie informacje muszą być zgodne z prawdą.