Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

informacja wydaje się prawdziwa - "pocisk artyleryjski z 1918r o dł 16 a średnicy 4cm w ... odbycie"

https://wiadomosci.gazeta.pl/swiat/7,198075,32574722,francja-pacjent-mial-pocisk-artyleryjski-w-odbycie-do-szpitala.html

na koniec dopisali - "lekarze w Tuluzie "są przyzwyczajeni do opatrywania ofiar rannych podczas zabaw seksualnych"

no dobra; ale jak toto nazwać? bo ani to homo, ani zoo ani nawet nekroseksualista, no do tego ostatniego najbliżej w razie by wybuchło 
no ale nie wybuchło

w sumie rzecz może i niewarta takiego rozgłosu; poebów pełno wszędzie ale o niedoszłym rozyebie to warto ws[pomnieć choćby w celach poznawczo lingwistycznych
jak toto poprawnie nazywać co by się w literackich kanonach językowych mieściło? xD 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

jak toto poprawnie nazywać co by się w literackich kanonach językowych mieściło? xD 

A może tak zwyczajnie, po prostu, po wiejsku ?? Bo to przecież zwykły debil jest ;) 

• Thanks 1
Opublikowano

Dziś kolejne zgłoszenia o problemach z logowaniem do KSeF Przeciążenie systemu każdy potrafi sobie wyobrazić, ale pracować z nim na co dzień już nikt nie chce. I nie ma się co dziwić. I przedsiębiorcy i księgowi mają wystarczająco dużo swoich zwykłych obowiązków, aby teraz jeszcze irytować się nie działającym płynnie nowym systemem. dysydent , ja zwykle w kwestii urzadzen panstwowych sie nie mylisz 😂!!!

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

twój idol prawdomówny jak ty 

Twój i @racyla idol lepszych statystyk nie ma, bardzo podobne xD Brauna lepiej nie sprawdzajcie, bo zawału dostaniecie xD Mentzen podobne statystyki jak Jaro i Tusk.

image.png.ba1b567fb3ed2410c33649a2e18d834f.png

Teraz, Siedzacybyk napisał(a):

Dziś kolejne zgłoszenia o problemach z logowaniem do KSeF Przeciążenie systemu każdy potrafi sobie wyobrazić, ale pracować z nim na co dzień już nikt nie chce.

Wczoraj bez problemu sie zalogowałem, dzisiaj też, wszystko działało.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Twój i @racyla idol lepszych statystyk nie ma, bardzo podobne xD Brauna lepiej nie sprawdzajcie, bo zawału dostaniecie xD Mentzen podobne statystyki jak Jaro i Tusk.

Dlatego jak Ty Tomasz oddałem ostatnio łos na trzecią drogę na lokalne nazwisko byłego wójta gminy Niemce  Smolarz 

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Dlatego jak Ty Tomasz oddałem ostatnio łos na trzecią drogę na lokalne nazwisko wójta gminy Niemce 

No Kosiniak na tym demagogu ma bardzo dobre statystyki ;) na 139 aż 96 to prawda. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

dysydent , ja zwykle w kwestii urzadzen panstwowych sie nie mylisz 😂!!!

a bo - niestety - mam pewne doświadczenie praktyczne i to z kilku dziedzin
ale bliższych szczegółów wolę nie podawać - jakie

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

ładnie tylko to z soku buraka czyli fejk 

a tu proszę 

Roman, za przeproszeniem durniu, to nie z soku z buraka ... Sam wszedłem na stronę, zrobiłem zrzut ekranu i tu wkleiłem... Ale jak widać, twój debilizm nie pojmuje tak prostych rzeczy ... Chcesz to sobie sprawdź jak znowu zrobiłeś z siebie debila ... tu masz link:

https://demagog.org.pl/osoba/jaroslaw-kaczynski/

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

No Kosiniak na tym demagogu ma bardzo dobre statystyki ;) na 139 aż 96 to prawda. 

No i widzisz co z tego wyszło. Poradnik jak zrobić do wiadra 😄 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Poradnik jak zrobić do wiadra 

Dostałem ten poradnik, nic nowego w nim nie odkryłem, tego samego uczyłem się X lat temu na Przysposobieniu Obronnym. Taki stary trep mi to w ogólniaku prowadził, fajnie opowiadał to i się w miarę tego słuchało.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Roman, za przeproszeniem durniu, to nie z soku z buraka ... Sam wszedłem na stronę, zrobiłem zrzut ekranu i tu wkleiłem... Ale jak widać, twój debilizm nie pojmuje tak prostych rzeczy ... Chcesz to sobie sprawdź jak znowu zrobiłeś z siebie debila ... tu masz link:

https://demagog.org.pl/osoba/jaroslaw-kaczynski/

Edytowane 1 minutę temu przez Tomasz0611

i mam cię 

dlaczego obcięte   

ZŁOŻONE OBIETNICE WYBORCZE:
113
Złożona - 0

Zrealizowana - 37

Zrealizowana z opóźnieniem - 3

Częściowo zrealizowana - 34

Zamrożona - 2

W trakcie realizacji - 0

Działania niepodjęte - 0

Niezrealizowana - 37

Kontroluj polityków!

zobacz tuska 🤣

https://demagog.org.pl/osoba/donald-tusk/

Opublikowano
Godzinę temu, racyl napisał(a):

Każdego kto chodził na politechnikę lubelską potwierdzi

Yyyyyyy noooo ja się nie wypowiem, bo owszem zahaczyłem o Politechnikę Lubelską, ale tylko o stołówkę politechniki, bo tam były imprezy swego czasu. 

Opublikowano
13 minut temu, Roman176 napisał(a):

twój idol prawdomówny jak ty 

A jak tam Romek ceny paliw w Europie? Ostatnio nie podjąłeś tematu bo dane niewygodne to może coś dziś napisz.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dostałem ten poradnik, nic nowego w nim nie odkryłem, tego samego uczyłem się X lat temu na Przysposobieniu Obronnym. Taki stary trep mi to w ogólniaku prowadził, fajnie opowiadał to i się w miarę tego słuchało.

No tak ale na tym przedmiocie wtedy nikt nie traktował uczniów jak idiotów gdzie mają się załatwiać 😄

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał(a):

No tak ale na tym przedmiocie wtedy nikt nie traktował uczniów jak idiotów gdzie mają się załatwiać 😄

Znaczy w podręczniku było ... Jak ktoś ułomny i nie myślący to i taka informacja może mu być potrzebna ... Trzeba brać pod uwagę, że różni ludzie to dostaną do ręki i różny jest ich poziom myślenia ... Na sąsiedniej wsi jest taki facet, bardzo robotny, sprawny fizycznie, ale opóźniony umysłowo, wszystko zrobi, i ciągnikiem w polu, ale musi mu ktoś powiedzieć co ma zrobić i jak to zrobić, bo sam nie pomyśli ... Chodzi po ludziach, i jabłka zbiera, i z przyczep ziarno pomoże zgarnąć, tak sobie dorabia do tej renty co ma, każdy go sobie chwali, ale niestety z myśleniem ma trochę problemy, i musi mieć prosto napisane ...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyy noooo ja się nie wypowiem, bo owszem zahaczyłem o Politechnikę Lubelską, ale tylko o stołówkę politechniki, bo tam były imprezy swego czasu. 

Ze mnie imprezowicza nigdy nie było, za blisko do domu i robota . Tam kiedyś nad stołówką była podręcznikarnia . Dziwne ale tak ktoś to nazwał bo biblioteka była porozrzucana zanim została postawiona na dole

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znaczy w podręczniku było ... Jak ktoś ułomny i nie myślący to i taka informacja może mu być potrzebna ... Trzeba brać pod uwagę, że różni ludzie to dostaną do ręki i różny jest ich poziom myślenia ... Na sąsiedniej wsi jest taki facet, bardzo robotny, sprawny fizycznie, ale opóźniony umysłowo, wszystko zrobi, i ciągnikiem w polu, ale musi mu ktoś powiedzieć co ma zrobić i jak to zrobić, bo sam nie pomyśli ...

Mnie to przeraża, że dzisiaj wszystko trzeba komuś mówić w najprostszych sprawach i na siłę we wszystko ładować psychologa .

Jakoś kiedyś ta szkoła i w niej materiał i sposób nauczania był bardziej poukładany

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał(a):

Mnie to przeraża, że dzisiaj wszystko trzeba komuś mówić w najprostszych sprawach i na siłę we wszystko ładować

Raczej świat się zmienia, ludzie mają wszystko w telefonach, wszystko mogą szybko sprawdzić i nie wysilają się aby coś zapamiętać. Póki działa Internet, nadajniki, to wszystko fajnie. Niech to odetną, to nawet nie będą wiedzieli w którym kierunku uciekać, bo nie będą wiedzieć gdzie jest północ, wschód, zachód, południe, a kompasu bez pomocy internetu nie obsłużą ... Jakieś podstawowe nr dróg krajowych typu A1, A2, A4, S7, S8, S5, S19 to dla nich czarna magia ...

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał(a):

Ze mnie imprezowicza nigdy nie było, za blisko do domu i robota .

Aaaa na Akademii Medycznej na Chodźki imprezowałeś? Albo  na miasteczku UMCS?

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Raczej świat się zmienia, ludzie mają wszystko w telefonach, wszystko mogą szybko sprawdzić i nie wysilają się aby coś zapamiętać. Póki działa Internet, nadajniki, to wszystko fajnie. Niech to odetną, to nawet nie będą wiedzieli w którym kierunku uciekać, bo nie będą wiedzieć gdzie jest północ, wschód, zachód, południe, a kompasu bez pomocy internetu nie obsłużą ...

Nawet popatrzeć na te podręczniki np. do matematyki liceum/technikum (poziom podstawowy i rozszerzony - ta sama książka) to jest napisany w taki sposób żeby jak najmniej można było z niego zrozumieć a nie żeby jak najwięcej osób nauczył i był ceniony

3 minuty temu, mirro napisał(a):

Aaaa na Akademii Medycznej na Chodźki imprezowałeś? Albo  na miasteczku UMCS?

Tam to w ogóle . Może jakbym wcześniej chodził do szkoły średniej do Lublina to bym się bardziej wciągnął potem na studiach

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, racyl napisał(a):

Nawet popatrzeć na te podręczniki np. do matematyki liceum/technikum (poziom podstawowy i rozszerzony - ta sama książka) 

Podręcznika do matematyki to ja w liceum nie używałem ;) Nauczycielka wszystko tłumaczyła tak dobrze, że był praktycznie niepotrzebny.

@Roman176 a Nawrocki lepszy od Tuska, na 7 obietnic zrealizował 2 a 5 nie ;) A tak na prawdę to zrealizował 0, bo złożył tylko projekty ustaw, które nie weszły w życie.

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Podręcznika do matematyki to ja w liceum nie używałem ;) Nauczycielka wszystko tłumaczyła tak dobrze, że był praktycznie niepotrzebny.

@Roman176

I właśnie to była szkoła oparta o nauczyciela który potrafił najpierw nauczyć od podstaw a potem wymyślić zadania z głowy a nie korzystać z gotowców z tego wydawnictwa z którego jest podręcznik czy zbiór zadań .

Wszyscy nauczyciele teraz mają gotowe zadania , testy 

wydawnictwo nowa era to jest jakaś porażka która zdominowała szkołę podstawową jak i średnią