Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

Zmień dilera albo bierz połowę

albo coś mądrzejszego napisz albo się odp..ol

będzie mi cytowaniem d. zawracał tylko po to aby zdartą już tu na wylot do znudzenia śpiewkę...
myślałem że co sensowniejszego

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, witejus napisał(a):

I super, zagrał na nosie tuskowi i sinym w 💩🤣

I super, zagrał na nosie tuskowi i sinym w 💩🤣

XDDDD 

Pisowiec to by zdechł jakby nie skłamał...😆

3dcdaf2bf024d7e32b7b622fd7da1a045b6b422807be0615c9e0e431be843d16.png

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, racyl napisał(a):

Jak ktoś się upomina i polskie sprawy to debil ? Najlepiej wszystko wszystkim oddać 

Bez powodu braun nie ruszał tematu  komór gazowych 

w/g historycznych źródeł kwestia jest - nazwę - nieprecyzyjna i niemcy równie potworne a i potworniejsze rzeczy robili; tak że jedno mniej czy więcej oskarżenie w niczym im nie pomoże i nawet do nich podobny taki "elegancko ekonomiczny hurtowy" sposób eksterminacji a że akurat braun sobie nośność publiczną tym buduje to też akurat do niego podobne jak te komory do niemców

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

To, ze ciśnienie wzrasta to nie znaczy że silnik traci moc przy prawidłowo działającym dpf ie. Różnica ciśnień jest minimalna. Już pisałem mam busa 440 tys km i dpf jest i działa i silnikowi nic nie jest. Latem ojciec oddał do ubezpieczalni auto 430 tys km skasowali mu dpf też był i działał a silnikowi nic nie było. Więc daj już spokój.,

Moc nie ma znaczenia bo i tak nikt nie jeździ na jej 100%. To już musi być naprawdę zapchany dpf żeby to było aż tak odczuwalne .

To wszystko ładnie się wypala jak samochód robi dłuższe trasy i na bieżąco się to oczyszcza .

Wraz z wiekiem (przebiegiem )samochodu dpf szybciej będzie się zapychał 

Busy czy dostawcze to wiadomo samochód musi na siebie zarabiać to i w krótkim czasie nabije dużego przebiegu a w nie których osobówkach to możemy obecnie pomarzyć żeby samochód dożył takiego przebiegu .

Dpf i inne szaleństwa doprowadzają do tego, że te samochody już nie dożywają takich przebiegów 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

Brat babki był szewcem i mieszkał w Oświęcimiu więc każdemu takiemu mogę w mordę napluć.

Dobrze pamiętam co opowiadał..żaden Pilecki nie był potrzebny

nno; tu już lepiej

w Norymberdze (czy w czymś "na ten temat") skazali kogoś za m.in. i komory gazowe?
Poważnie pytam bo nie wiem i nie wiem gdzie szukać jakiego streszczenia bo kopać się przez całą publicznie dostępną dokumentację to ja dziękuję
a i gwoli porządku; Wikipedii nie uznaję za wystarczająco wiarygodne źródło przede wszystkim w kwestiach politycznych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał(a):

Moc nie ma znaczenia bo i tak nikt nie jeździ na jej 100%. To już musi być naprawdę zapchany dpf żeby to było aż tak odczuwalne .

To wszystko ładnie się wypala jak samochód robi dłuższe trasy i na bieżąco się to oczyszcza .

I dlatego diesel dla kogoś kto się kręci wokół komina to pomyłka ...

Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał(a):

w/g historycznych źródeł kwestia jest - nazwę - nieprecyzyjna i niemcy równie potworne a i potworniejsze rzeczy robili; tak że jedno mniej czy więcej oskarżenie w niczym im nie pomoże i nawet do nich podobny taki "elegancko ekonomiczny hurtowy" sposób eksterminacji a że akurat braun sobie nośność publiczną tym buduje to też akurat do niego podobne jak te komory do niemców

Braunowi te komory były potrzebne jak palikotowi penis i pałka . też chyba jakaś wtedy afera była na komisariacie 

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

jak palikotowi penis i pałka

albo nie znam kontekstu albo palikotowi praw człowieka odmawiasz. 
Nie natknąłem się nigdzie na wzmiankę jakoby postulował zmianę swojej płci i co do pałki mogę się zgodzić ale penis mu przysługuje wedle wszelkich konwencji i między i wewnątrznarodowych ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I dlatego diesel dla kogoś kto się kręci wokół komina to pomyłka ...

DPF w w dieslu a benzynie masz gpf 😄

To wszystko ładnie by chodziło i robiło dłuższe przebiegi gdyby nie było w nich tyle ekologii 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał(a):

DPF w w dieslu a benzynie masz gpf 😄

Ten GPF to się wypala raz na ruski rok ... Swoim benzyniakiem zrobiłem już z 70 tys km i może 2 razy mi się wypalał ... Trzeba go męczyć typowo w zabudowanym na krótkich dystansach aby musiał się wypalać aktywnie, w innych przypadkach wypala się pasywnie i nawet tego nie zauważysz kiedy to się odbywa.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

albo nie znam kontekstu albo palikotowi praw człowieka odmawiasz. 
Nie natknąłem się nigdzie na wzmiankę jakoby postulował zmianę swojej płci i co do pałki mogę się zgodzić ale penis mu przysługuje wedle wszelkich konwencji i między i wewnątrznarodowych ;) 

Zrobił konferencje z pałką i wibratorem 

https://tvn24.pl/polska/palikot-walczy-pistoletem-i-wibratorem-ra19324-ls3607317

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, racyl napisał(a):

Co ty za bzdury znowu wypisujesz ? Dpf to jest coś takiego jakby ci ktoś przesłonę w odbyt wsadził i kazał ci więcej pić jak gówna się więcej zgrowadzi  DPF jest po to żebyś się wypróżniał nie kiedy chcesz tylko jak więcej się tego uzbiera 

No a jak się ten DPF wypala to dopiero jest ,,ekologia,,🤣

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ten GPF to się wypala raz na ruski rok ...

A masz powiadomienie ? Może nawet nie zauważalne jak w niektórych samochodach, nie wiadomo kiedy i gdzie jak w dieslach 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, racyl napisał(a):

A masz powiadomienie ? Może nawet nie zauważalne jak w niektórych samochodach, nie wiadomo kiedy i gdzie jak w dieslach 

Nie muszę mieć powiadomienia, bo filtr wypala się pasywnie a nie aktywnie. Do wypalania wystarczy że silnik osiągnie temperaturę roboczą i już się cząstki wypalają, żadnych dodatkowych dawek paliwa czy ogrzewania szyby ... O tak to u mnie wygląda. To wypalanie aktywne z dwa razy zauważyłem ... Ten filtr można powiedzieć że zbiera tylko cząstki stałe jak silnik jest zimny, jak jest już rozgrzany to wypala się na bieżąco ...

https://www.volvocars.com/pl/support/car/s90/21w46/article/cd2cc10fba002765c0a8015125bfa834/?search=filtr cząstek&page=0

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

Brat babki był szewcem

3 godziny temu, jacus napisał(a):

Dobrze pamiętam co opowiadał.

W szewski poniedziałek, pijackie urojenia. Ta przypadłość ciągnie się za wami od pokoleń

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

W szewski poniedziałek, pijackie urojenia. Ta przypadłość ciągnie się za wami od pokoleń

Auschwitz to urojenia ?? Pilecki kłamał ?? A tfu z takimi prawicowcami ...

Opublikowano
Godzinę temu, racyl napisał(a):

Jeszcze jakbyś w samochodach wiedział kiedy się wypala to nie gasiłbyś samochodu aż do zakończenia procesu .A tak po uruchomieniu pojazdu i osiągnięciu odpowiedniej temperatury wypalanie zaczyna się od nowa 

Kkedyś w samochodach była kontrolka wypalania albo nie mogłeś wyłączyć silnika jak trwało. Teraz jak znasz auto to wyczujesz kiedy jest wypalanie.

Teraz zazwyczaj nie ma. W swoim miałem problemy z tym gównem ale kupiłem dodatek do diesla, pojechałem w trase i na razie jest ok.

W firmie w ciężarówkach non stop pier**lą się te DPFy. 

Opublikowano

To wszystko dobrze się kręci jak samochód młody. Mamy być niby eko i dbać o planetę a przez te rozwiązania ekologiczne szybciej uśmiercamy pojazdy a tym samych szybciej ich się pozbywamy 

Każe nam się sortować  śmieci , wprowadza butelki z kaucją a zamiast żeby mniej zaśmiecać planetę poprzez dłuższe użytkowanie pojazdów robi się zupełnie odwrotnie . Jak np teraz w krakowie samochód diesel 12-13letni i wypad bo za stary 

Opublikowano (edytowane)

Teraz to już   hamuje  się  😄

To nie ma żadnej różnicy. tak jak trzaskowski czy sikorski  chociaż pozornie wydawało mi się że sikorski niby lepszy jak się go mniej widziało 

Edytowane przez racyl