Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Rowan napisał(a):

Sivanto nie stosowałem. Do każdego zabiegu jaki robie zawsze dodaje cyperkill, bo jest tani i nie wiele trzeba go lać. Inazuma jest według mnie też takim środkiem na dodatkowy zabieg, dobrze się sprawdza na słodyszka. Teraz na chowacza stosuje to co FAKTYCZNIE dobrze działa i potem przy płatku drugi preparat co FAKTYCZNIE działa i od początku kiedy sieje rzepak stosuje ten schemat. 

Co to za preparat co FAKTYCZNIE dobrze działa? 

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, michalsoft napisał(a):

I dopóki próbki nie wezmą z gleby i roślin 

Tylko patrzeć jak firmy zewnętrzne które już kontrolują pola I niebo na działkami bez naszej wiedzy będą to robić .

Opublikowano

A już broń Boże wstawiać materiał graficzny !

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, yacenty napisał(a):

I z polecenia i urzędowo.

Radze uważać co się mówi, a już tym bardziej pisze publicznie.

To że ktoś napisze że zastosował niedozwolony środek , to jeszcze wcale nie znaczy że faktycznie go zastosował, bo przecież jak napisz że wczoraj zjadłem na obiad rosół to nie znaczy również że tak było , bo faktycznie mogłem zjeść pomidorową , a w świat puścić propagandę żeby narobić zamieszania 

Dopóki cię nie złapią za rękę i nie stwierdzą że stosowałeś to czy tamto , to pisać sobie możesz , jedynie jak już to mogą na podstawie tego namierzać ludzi do kontroli , a nie że na podstawie tego co napiszesz np.  wsadzą cię do paki 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
57 minut temu, yacenty napisał(a):

Żebyście się nie zdziwili cwaniaczki zza ekranu. Nie zdajecie sobie sprawy jak duzo kontroli już leci

Może i lecą, ale chyba nie jesteś świadom ile dużych gospodarstw wali chloropyrifos bez przerwy od momentu zakazu. Tam jest tankowanie bezpośrednio z mauser i nikt tam nie będzie robić żadnej kontroli. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, panczo1922 napisał(a):

taaaaak,

Ruskiej rakiety nie potrafimy przez 3 miesiące w lesie znaleźć a próbki z nieba będą robić..:):)

W tej kwestii to uwierz ale znajdą Cię szybciej niż te rosyjska rakietę.

@Tomek90 ale po co to tak głośno, i wyraźnie tu opisywać. Wiesz jaka nagonka teraz na nasze rolnictwo, a kolejne substancje znowu wycofuja . 🤦‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

A jeszcze powiem ze duże gospodarstwo obok zrezygnowało z dopłat i leje co chce, jak chce. Przy dk19 była lana gnojowica w dzień 23 lutego na pszenicę. 

Pewnie znacie pana z filmu na yt. 

Opublikowano

Ale czy bierze dopłaty czy nie to chyba zasady dobrej kultury rolnej i tak go obowiazuja🤔 na fb widziałem wpis kobiety która dostała na gospodarstwo łącznie sankcje około 80tys nie pamiętam tylko za co .

• Root Admin
Opublikowano
11 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Może i lecą, ale chyba nie jesteś świadom ile dużych gospodarstw wali chloropyrifos bez przerwy od momentu zakazu. Tam jest tankowanie bezpośrednio z mauser i nikt tam nie będzie robić żadnej kontroli. 

@Tomek90 publicznie powiem tyle, że ładna dziś pogoda.

4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Ale czy bierze dopłaty czy nie to chyba zasady dobrej kultury rolnej i tak go obowiazuja🤔 na fb widziałem wpis kobiety która dostała na gospodarstwo łącznie sankcje około 80tys nie pamiętam tylko za co .

osobiście znam osobę która musiała sprzedać kawałek gospodarstwa po grzywnie jaką dostała

• Like 2
Opublikowano

Grześ A co to dobra kultura rolna? Czy to jest to że rośliny potrzebują zastrzyku azotu, ale nie można przez zakaz? Raczej to nie jest to, bez znaczenia czy mineralne czy organiczne. 

1 minutę temu, yacenty napisał(a):

@Tomek90 publicznie powiem tyle, że ładna dziś pogoda.

U nas piździ od wiatru. 

Opublikowano
12 minut temu, Tomek90 napisał(a):

A jeszcze powiem ze duże gospodarstwo obok zrezygnowało z dopłat i leje co chce, jak chce. Przy dk19 była lana gnojowica w dzień 23 lutego na pszenicę. 

Pewnie znacie pana z filmu na yt. 

U nas obszarnik w lutym ze 150 ha nawiózł obornikiem pod kukurydzę. Nikt im nie zrobi koło d*py z tego powodu, bo agencyjni urzędnicy "siedzą u takich w kieszeniach" Dostają w łapę i nie ma tematu.

Opublikowano
15 minut temu, boogie7 napisał(a):

U nas obszarnik w lutym ze 150 ha nawiózł obornikiem pod kukurydzę. Nikt im nie zrobi koło d*py z tego powodu, bo agencyjni urzędnicy "siedzą u takich w kieszeniach" Dostają w łapę i nie ma tematu.

Dokładnie o to chodzi, znajomości mafia kasa

Roku temu w dużym gospodarstwie dni pola robione. Tablica z zabiegami, substancje albo nazwy produktów jakie tam firma ma w ofercie i w jednym punkcie pisze zamiast produktu czy s.a "szkodnik" 🤔😅

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Patrząc po okolicy to nie bym taki pewny  że duzi to mają łatwiej i ich kontrole traktują łagodniej. Jest w powiecie 3 co mają ponad 500 każdy i z tego co widzę to też się pilnują żeby za bardzo nie było widać jak na zakazach jadą 

A rezygnacja z dopłat nie zwalnia z przestrzegania przepisów, dobrej praktyki rolnej, doktryny azotanowej i wielu innych przepisów.

Edytowane przez arnoldino
  • Like 1