Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, boogie7 napisał(a):

U nas hobbyści to obrabiają po 50 - 60 ha i nie jest to ich żródło utrzymania 😋  Mój można by rzec, dalszy krewny (a raczej powinowaty) grzebie na 95 ha i od marca siedzi w Holandii na robocie.

Pewnie sieje głowienie qq? Albo ma kogoś do pomocy;)

Opublikowano
13 minut temu, Tigon napisał(a):

jak siedzi od marca w Holandii do teraz to kto pryska, nawozi, uprawia sieje?

Jak rozmawialiśmy pod koniec lutego, to mówił że N na rzepaki i pszenice ma już zakończony na ten sezon (wygrał na tym )  Opryski wykonuje młody (studiuje na Politechnice) Do siewu kukurydzy wynajmuje usługę. W tym tygodniu widziałem że siali. 

Opublikowano

Chodzi mi o że na etykiecie mepiku pisze żeby stosować raz w sezonie ale nie wiem dlaczego , czy roślina się uodparnia czy mogą zachodzić jakieś niekorzystne zjawiska w wydzielaniu auksyn czy giberalin 

Opublikowano

Może ktoś wie czy można obniżyć dawkę Propulse 250 SE a jeśli tak to do jakiego poziomu 0,8? Czy jeszcze mniej? Jak obliczyć to czegoś dodać (protiokonazol ma w składzie więc na pewno można)? I drugie czy boskalid że środka na pszenicę to ten sam boskalid co na rzepak chodzi o środek PRABHA czy pomimo braku reakcji można go zastosować w rzepaku tylko nie uwzględniać w rejestrze? Boję się że to może być inny nosnik

Opublikowano
5 godzin temu, lassie napisał(a):

Chodzi mi o że na etykiecie mepiku pisze żeby stosować raz w sezonie ale nie wiem dlaczego , czy roślina się uodparnia czy mogą zachodzić jakieś niekorzystne zjawiska w wydzielaniu auksyn czy giberalin 

Sezon jest od wiosny do jesieni więc raz jesienią, raz wiosną. Tylko pytanie czy przy niekorzystnych warunkach jesienią caryx nie będzie za silnym regulatorem.

Opublikowano
5 minut temu, piotrk8212 napisał(a):

Może ktoś wie czy można obniżyć dawkę Propulse 250 SE a jeśli tak to do jakiego poziomu 0,8? Czy jeszcze mniej? Jak obliczyć to czegoś dodać (protiokonazol ma w składzie więc na pewno można)? I drugie czy boskalid że środka na pszenicę to ten sam boskalid co na rzepak chodzi o środek PRABHA czy pomimo braku reakcji można go zastosować w rzepaku tylko nie uwzględniać w rejestrze? Boję się że to może być inny nosnik

Ja dałem 0,9 propulse bo tak mi pasowało, a gdzie brakło to pojechałem środkiem empartis z duetu na start.

Opublikowano

Witam czy "stary" piktor był dużo gorszy od nowego? I ile kosztował czy jak by "ktoś" miał do zbycia zapasy to czy warto się o to starać i ile warto zaproponować? 

Opublikowano
29 minut temu, Michal0111 napisał(a):

Witam czy "stary" piktor był dużo gorszy od nowego? I ile kosztował czy jak by "ktoś" miał do zbycia zapasy to czy warto się o to starać i ile warto zaproponować? 

Wszystko kwestia pieniędzy 

Pictor składem był OK tylko dawka 0,5 to trochę słabo - dać go 0,6-0,7 było by fajnie ale ekonomia uciekała

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Michal0111 napisał(a):

To warto by się zakrecić i kupić?

Jak pisałem wszystko kwestia pieniędzy - ile wyjdzie Ci zabieg na 1ha

Ja stosowałam go 1raz i nie należę do jego entuzjastów. Nie twierdzę że to słaby produkt ale słaby miał stosunek ceny do jakości.

Jak kupisz go w dobrych pieniądzach to OK

Edytowane przez Jarek22B
Opublikowano
5 minut temu, Jarek22B napisał(a):

Jak pisałem wszystko kwestia pieniędzy - ile wyjdzie Ci zabieg na 1ha

Ja stosowałam go 1raz i nie należę do jego entuzjastów. Nie twierdzę że to słaby produkt ale słaby miał stosunek ceny do jakości.

To co lepiej może stosować Propulse 250 ? Jak ktoś robi zapasy to logiczne że sprzedaje jeszcze drożej niż jak produkt był ogólnie dostępny... Oczywiście mogę się mylić bo ludzie wiele głupot opowiadają ale słyszałem o tym że można to jeszcze kupić... Tylko jaka jest cena to nie wiem...

Opublikowano

300 zł/l, tak jak w 2010 roku 😋

Opublikowano
Godzinę temu, Michal0111 napisał(a):

To co lepiej może stosować Propulse 250 ? Jak ktoś robi zapasy to logiczne że sprzedaje jeszcze drożej niż jak produkt był ogólnie dostępny... Oczywiście mogę się mylić bo ludzie wiele głupot opowiadają ale słyszałem o tym że można to jeszcze kupić... Tylko jaka jest cena to nie wiem...

Propulse w moim odczuciu jest lepszy ale spokojnie też można samemu coś namieszać sensownego.

Osobiście nie widzę aby robić zapasy na Pictora a tym bardziej płacić za niego więcej niż rynkowa cena.

Przepłacać można za środki, które są skuteczne i nie ma dla nich alternatywy na ich zastąpienie.

• Like 1
Opublikowano

Po co przepłacać ? Wystarczy zrobić "zapasy" w odpowiednim czasie 😎