Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, marulekk napisał(a):

No wbił się w rynek sianokiszonkarsko-kurydziany i wypchnął trochę Jankowskiego z pod Łukowa

A i bez problemu nawóz czy folię na pryzmę przywiezie no i jak wiesz ciągnik ci może sprzedać też 😄

A no rozwinął się Andrzej 

Pasze już dawno mieli 

Opublikowano (edytowane)

Warzywa i owoce do marketów muszą spełniać wszelkie wymogi co do pozostałości itd. natomiast te świeżo pryskane idą na ryneczek bo tam nikt tego nie sprawdzi. Mleko z antybiotykiem też szybciej trafi na bazarek niż do mleczarni, a padła krówka do kebaba czy miejscowej knajpy niż na półkę do marketu.

Edytowane przez Grzesiu90209
  • Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

W sumie jakby tak pomyśleć to może to być prawdą, produkty zwierzęca to raczej nie ale warzywa, owoce jak najbardziej wczoraj pryskane jutro zrywane a pojutrze na bazarze.

U nas większość warzyw jest z własnej produkcji, ale nawet i ją się pryska na grzyba bo by mało co urosło.

Do tego szklarnie przynajmniej na mój rozum są częściej odwiedzane przez sanepidy i pioriny.

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

A no rozwinął się Andrzej 

Pasze już dawno mieli 

Tam to najlepsza była ta babcia kilka lat temu 😁 teraz już jej nie widać 🤔 ale od kilku lat od sukcesu na rynku jakiś tak nie pod drodze robić tam zakupy.... jakoś tak nie mili, i z łaska sprzedają. Gdzieś dalej dowożą bez problemu a kilka km łaskę robią i tekst " a może sam przyjedziesz, najlepiej z turem żeby załadować" 

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Tigon napisał(a):

W sumie jakby tak pomyśleć to może to być prawdą, produkty zwierzęca to raczej nie ale warzywa, owoce jak najbardziej wczoraj pryskane jutro zrywane a pojutrze na bazarze.

U nas większość warzyw jest z własnej produkcji, ale nawet i ją się pryska na grzyba bo by mało co urosło.

Do tego szklarnie przynajmniej na mój rozum są częściej odwiedzane przez sanepidy i pioriny.

A myślisz, że skąd był towar w nielegalnej wytworni mięsa do kebabów pod Bydgoszczą?😉

Opublikowano
4 godziny temu, ZetorMisio napisał(a):

Tam to najlepsza była ta babcia kilka lat temu 😁 teraz już jej nie widać 🤔 

Zmieniła dietę na eko i nie wytrzymała 

Opublikowano
14 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Anomalia 🤭 z programami miałbyś więcej 😁 wyobraź sobie ... hale i maszyny co nowe brane za ,,pół,, ceny

Za pół ceny. A drugie pół zabrali Tobie, mi i kilku innym. No chyba że myślisz że z nieba spadly

10 godzin temu, toooomaszewski napisał(a):

Nie mierz wszystkich swoją miarą. Ludzie chodzą do pracy, po 8-10 godzin, obowiązki domowe, dzieci. To nie rodzinne domy 3 pokoleniowe, co babcia nagotowała gar zupy dla wszystkich. Czasem się po prostu nie chce. Ogólna frustracja przeglądając tiktoki, jak to on robi, że on ma, a ja ciężko robię i nic. To tak samo jak przechwałki tutaj na forum kto co nie ma, jaki z niego inwestor, ten bez dotacji, u niego wszystko za***iście, a zadłużone na dwa pokolenia wprzód i zdolności wyczerpane. Tutaj możesz napisać wszystko. Trzeba brać duży dystans do tych internetów.

Jak to o mnie to w życiu kredytu nie wziąłem. Konto mam ale najczęściej 100 zł na opłaty żeby mi nie zlikwidowali

• Confused 1
Opublikowano

I tak byś nie dostał nic z taką historią jak nawet konta nie używasz 

Historię kredytową trzeba sobie wyrabiać. Głupoty typu telefony itp na raty młodzi niech biorą. Przyda się kiedyś 

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, saszeta napisał(a):

Za pół ceny. A drugie pół zabrali Tobie, mi i kilku innym. No chyba że myślisz że z nieba spadly

Jak to o mnie to w życiu kredytu nie wziąłem. Konto mam ale najczęściej 100 zł na opłaty żeby mi nie zlikwidowali

Nic mądrego....

Ja akurat z prow skorzystałem...

Bierzesz 200tys w reklamówkę i jedziesz po samochód 🤔 albo 400tys i po traktor 🤔🙆‍♂️

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
Godzinę temu, saszeta napisał(a):

Ale po co mi historia kredytową? Chcę samochód to kupuję za gotówkę

Za gotówkę i ze 100 zł. na koncie jak nie masz dokumentacji na zarobione pieniądze to  samochód sobie możesz kupić na odpuście parafialnym na kramach za 65 zł.

• Like 3
Opublikowano

Na papierze to jestem tylko współwłaścicielem jednego samochodu wartego 3 tys. I to cały oficjalny mój majątek. 

34 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Nic mądrego....

Ja akurat z prow skorzystałem...

Bierzesz 200tys w reklamówkę i jedziesz po samochód 🤔 albo 400tys i po traktor 🤔🙆‍♂️

Nie było problemu zapłacić gotówką 170 tys w salonie

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v