Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie znajomy WSK sam rozłożył i ma kilka sztuk w częściach i skompletował wszystko na oryginałach. Do tego malowanie chromowanie na same przesyłki wydał ponad 1 tys złotych. Wszystko wyszło koło 12 tysięcy tyle że to dla siebie i robione skrupulatnie a czy ktoś tyle da pieniędzy to inna sprawa?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Załatw mi MZ-tkę 250 poniżej 5000, jedyny warunek że odpala i ma ma papiery, a jutro jadę i kupuję ...

No widzisz ty dasz 5000 za nią i pewnie nie tylko Ty, ale czy ktoś za taką jeżdżącą i odmalowaną da 10tys to nie jestem taki pewny.  Akurat z MZ nie wiem jak to do końca jest, tego nigdy nie miałem. 

8 minut temu, wojak1986 napisał(a):

U mnie znajomy WSK sam rozłożył i ma kilka sztuk w częściach i skompletował wszystko na oryginałach. Do tego malowanie chromowanie na same przesyłki wydał ponad 1 tys złotych. Wszystko wyszło koło 12 tysięcy tyle że to dla siebie i robione skrupulatnie a czy ktoś tyle da pieniędzy to inna sprawa?

No ale robił to dla siebie i 12tys nikt mu za to nie da. Jak ktoś chce mieć taki motor odpicowany to właśnie robi jak twój znajomy, a nie wywala tyle kasy za gotowca. 

Opublikowano
3 minuty temu, Gimmeshelter napisał(a):

No widzisz ty dasz 5000 za nią i pewnie nie tylko Ty, ale czy ktoś za taką jeżdżącą i odmalowaną da 10tys to nie jestem taki pewny.  Akurat z MZ nie wiem jak to do końca jest, tego nigdy nie miałem. 

Dobra MZ-tka, nie perełka, tylko porządny egzemplarz to minimum 10.000, taka trochę podszykowana to już 15.000 ... Za 5.000 to jest taka do dłubania ... Gaźnik będzie szrot, zbiornik w środku zardzewiały, z lag będzie ciekło itp itd ... Zestaw napędowy na start do wymiany, opony tak samo. Z 5.000 robi się 10.000 a to tylko mechanika, dołóż estetykę i masz 15.000 ...

8 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

No ale robił to dla siebie i 12tys nikt mu za to nie da. Jak ktoś chce mieć taki motor odpicowany to właśnie robi jak twój znajomy, a nie wywala tyle kasy za gotowca. 

Jeden ma czas i dłubie, drugiemu nie chce się dłubać i płaci na gotowo. 

Opublikowano

Już to widzę że za taką trochę podszykowaną 15000 ktos daje 😃 masz takie coś próbowałeś sprzedać czy opowieści od znajomych zasłyszane? Czy kupić próbujesz i takie ceny w ogłoszeniach? 

Opublikowano

Już niejeden wyśmiewał wysoką cenę za egzemplarz w bardzo dobrym stanie. Bo przecież można kupić szrota i zrobić i wyjdzie taniej. A potem ogłoszenie: z bólem serca sprzedam rozpoczęty projekt. Niestety z braku czasu jestem zmuszony itd, etc :)  

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

Już to widzę że za taką trochę podszykowaną 15000 ktos daje 😃

Chciałem kiedyś kupić, pojeździłem, pooglądałem, i te za 5000, w które trzeba włożyć z 8000 i wiele dni w garażu, i te za 15.000 ... Nie wiem dlaczego masz taki ból dooopy, ktoś chce to tyle płaci i tyle. Kuzyn WSK za 8500 sprzedał tak jak pisałem, stan był bardzo dobry, trzymana wiele lat w ocieplonym, murowanym garażu, regularnie przepalana itd.

A, z tych MZ-tek za 5000 tylko jedna była taka co jakoś odpaliła, o kwitach można było tylko pomarzyć ... Rejestracja na zabytek, rzeczoznawca itp itd ... Albo "Panie, kwity na dziadka, spadki nie porobione ..." Sama rejestracja "na zabytek" to lekko licząc 1000zł ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
27 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Mam wsk i zgadzam się z Tobą, jak ktoś chce na tip top to 10tys może być mało .

36 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

Pierdu pierdu. Rzucasz sumami 10tys a tak naprawdę niewiadomo za co, bo za jakiegoś rarytasa to na pewno tyle można dostać, ale nikt tyle za normalnie odrestaurowaną WSK, jawę, MZ  nie da 

Nie wiesz co mówisz.  

• Like 1
Opublikowano

Dodam że to było parę lat temu ten projekt z WSK i jakby dodał koszt roboczogodzin to już wogole kosmos. Ja takiej dłubaniny nie lubię ale doceniam pracę. Wiem że tanio zawsze wychodzi drożej bo później te poprawki i inne kwiatki drenują kieszeń...

Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chciałem kiedyś kupić, pojeździłem, pooglądałem, i te za 5000, w które trzeba włożyć z 8000 i wiele dni w garażu, i te za 15.000 ... Nie wiem dlaczego masz taki ból dooopy, ktoś chce to tyle płaci i tyle. Kuzyn WSK za 8500 sprzedał tak jak pisałem, stan był bardzo dobry, trzymana wiele lat w ocieplonym, murowanym garażu, regularnie przepalana itd.

A, z tych MZ-tek za 5000 tylko jedna była taka co jakoś odpaliła, o kwitach można było tylko pomarzyć ... Rejestracja na zabytek, rzeczoznawca itp itd ... Albo "Panie, kwity na dziadka, spadki nie porobione ..." Sama rejestracja "na zabytek" to lekko licząc 1000zł ...

No widzisz czyli chciałeś kupić i oglądałeś nawet te po 15 ale nie kupiłeś jednak. Właśnie o to mi chodzi, że ludzie sprzedają właśnie w takich pieniądzach i sprzedać nie mogą, a  bo ktoś przyjedzie oglądać, a ktoś podobna wystawi jeszcze drożej i tak się napędzają. 

23 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Mam wsk i zgadzam się z Tobą, jak ktoś chce na tip top to 10tys może być mało .

Nie wiesz co mówisz.  

Zapraszam którejś niedzieli jak będzie cieplej już i się przekonasz że wiem o czym mówię 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

No widzisz czyli chciałeś kupić i oglądałeś nawet te po 15 ale nie kupiłeś jednak. 

No nie kupiłem, bo pomyślałem po co mi to, mam "normalny" motocykl i nie potrzebuję takiego hobbystycznego. Ale nie dziwię się, że to tyle kosztuje, bo dorwać "oryginalne" części, tak żeby przeszło to na zabytek to tanio nie jest. Napęd do wymiany, opony i lagi to tylko na początek, a to już będzie trochę pieniędzy ... Po prostu bardziej myślę potłuc jeszcze dwa lata tą swoją Fazerkę i przesiąść się na S1000XR ... 

Nie neguję tych cen za te MZ-tki czy WSK-i, bo zrobić coś fajnego, na dobrych częściach a nie chińskim badziewiu to kosztuje ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
44 minuty temu, Gimmeshelter napisał(a):

To nie miałeś styczności, a twierdzisz że wiesz o czym mówisz? 😅

Mój kum jest kolekcjonerem sam remontuje. Ma WSK shl kaczki i z koszami bocznymi i bez to nie jasna oferta padła ponad 10tys za SHL

Jawa trochę nowszy zabytek? 

Ja nigdy bym nie dał tyle za motor, ale są ludzie ze rzuca taka kwotę nie rozumiem twego zdziwienia. 

Wozy drabiniaste po parę tys idą 🤣

Opublikowano

No nie jest, ale przecież pisałem że za jakiś rarytasik to na pewno spore sumy idzie dostać. Ja miałem od początku na myśli właśnie przykładowa WSK że jest tam po jakimś remoncie silnika, skrzyni, wypiaskowana i pomalowana, siedzenie obite, koła też porobione i nikt za to nie przyjedzie nie da 10000 tak jak się niektórzy cenią. Przyjadą obejrzeć, d*pę zawrócą i tyle

4 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

To nie miałeś styczności, a twierdzisz że wiesz o czym mówisz? 😅

Mój kum jest kolekcjonerem sam remontuje. Ma WSK shl kaczki i z koszami bocznymi i bez to nie jasna oferta padła ponad 10tys za SHL

Jawa trochę nowszy zabytek? 

Ja nigdy bym nie dał tyle za motor, ale są ludzie ze rzuca taka kwotę nie rozumiem twego zdziwienia. 

Wozy drabiniaste po parę tys idą 🤣

No akurat z MZ nie miałem, resztę jak chcesz zobaczyć to tak jak mówiłem wcześniej przy niedzieli na wiosnę zapraszam :)

Wiesz ile ja mialem takich "ofert" i jak przychodzi co do czego to jednak nie bo właśnie się włącza twoje myślenie jak najbardziej słuszne, że nie da tyle za stary motor... 

Opublikowano
2 minuty temu, Gimmeshelter napisał(a):

WSK że jest tam po jakimś remoncie silnika, skrzyni, wypiaskowana i pomalowana, siedzenie obite, koła też porobione i nikt za to nie przyjedzie nie da 10000 tak jak się niektórzy cenią. Przyjadą obejrzeć, d*pę zawrócą i tyle

A ja CI mówię, że kuzyn za praktycznie oryginalną, zadbaną WSK dostał 8500, praktycznie wszystko w oryginale, tylko silnik był robiony, no i napęd zmieniony, ale to normalna eksploatacja, reszta oryginał ...

Opublikowano

No możliwe jak najbardziej, trafił się ktoś napalony na to i wziął, może nie miał co z pieniędzmi zrobić albo dopłaty dostał 😝 tylko że ty pisałeś że ładna WSK od 10000 minimum i do tego się odniosłem. 

Opublikowano
14 godzin temu, rocknrollnik1 napisał(a):

a ja , jak już tak gdybamy o podróżach w czasie, przeniósłbym się do końca lat dziewięćdziesiątych i nakupił tych wraków warszaw, syren, maluchów , ws-ek ,schl-ek  i innych zabytków po 50 zł szt. Byłbym milionerem , patrząc ile teraz się za to cenią.

To lepiej cofnąć się do 2010 i kupić bitcoiny, na początku kosztowały około 30gr a najwiecej były wyceniane po 440tys zł. 

Opublikowano
W dniu 8.02.2025 o 08:16, STIG13 napisał(a):

Tak tak 170 gotówką przyjęli. Chyba złotych za dywaniki do tego samochodu. Dwa lata temu chciałem wstępną gotówką dać 20k i nie ma mowy. Ograniczenie płatności gotówką 

W listopadzie kupowałem nówkę za łącznie trochę ponad 80 tysięcy. Do 40 tysięcy bezproblemowo przyjmują gotówką. Reszta - z uskładanej kupki wpłacone w kilku razach na konto i przelew. Bo na konto wpływa tylko wypłata i po wypłacie konto jest natychmiastowo czyszczone. 

Opublikowano

do 10 tys euro mozna od osoby prywatnej. 

slyszeliscie o czyms takim jak lokata kapitalu ??? to wlasnie przypadek kolekcjonerow motocykli-licza ze za pare lat znajda innego jelenia na ten sprzet..

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

to wlasnie przypadek kolekcjonerow motocykli-licza ze za pare lat znajda innego jelenia na ten sprzet..

Lepsza taka lokata kapitału, niż przepierdzenie wszystkiego na wycieczki ...zimowe nad morze ...😂😆😂

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Lepsza taka lokata kapitału, niż przepierdzenie wszystkiego na wycieczki ...zimowe nad morze ...😂😆😂

Może odetchnąć jodem zamiast parującej kupki obornika 😁

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, HF86 napisał(a):

Może odetchnąć jodem zamiast parującej kupki obornika 😁

To mogło być dla niego niebezpieczne...

Jaki tam u niego musi być zaduch....tam żadnego przewiewu...kupka gnoju wprost drzwi domu i małe podworko otoczone wałem wiślanym...🤢 

Pewno przez to tak sp***rza kiedy eksluzif się trafi na wycieczki...nawet w zimie na plażę....😆😂

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 3
Opublikowano
55 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak byś miał kupke gnoju pod oknem też byś z domu spier...lał 🤭😁

• Haha 2