Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, wilkołak napisał(a):

Do czego to ludzie kupują

Żeby stało w garażu i w niedzielę się przejechać 10km ... Do tego sentyment bo za dzieciaka czy kawalerki takim jeździł ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 godzin temu, daron64 napisał(a):

Saletra na n2 przyjechała - 1915brutto, litewska w workach z polskimi napisami. Mała ilość bb. Pytałem, czy jest w hurcie jak dla niego dużo tańsza od pl, że ja bierze, to powiedział, że nie, ale że ma grubsza granule i chętniej ludzie biorą. Ale czy mówił prawdę 🤷

Ja kupilem całe auto importu, pakowane w Pl WREX, typowo ruska. Dwa razy grubsza od anvistaru. Genialnie się rozsiewa. Zero pyłu, jest twarda, naprawde dobry towar.

Opublikowano
3 minuty temu, Rowan napisał(a):

Ja kupilem całe auto importu, pakowane w Pl WREX, typowo ruska. Dwa razy grubsza od anvistaru. Genialnie się rozsiewa. Zero pyłu, jest twarda, naprawde dobry towar.

A cena jaka dawno kupiłeś?

Opublikowano (edytowane)

Pisałem kilka str wczesniej chyba 1550 lub 1560. W big bagach sie zgadzało, rozsiewacz waży co do kg dobrze. Zamowilem chyba 27 lub 29 stycznia. 

Edytowane przez Rowan
Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Żeby stało w garażu i w niedzielę się przejechać 10km ... Do tego sentyment bo za dzieciaka czy kawalerki takim jeździł ...

Bo z dobrobytu świat ogłupiał

Opublikowano
Teraz, wilkołak napisał(a):

Chcą ludzie to tyle za to płacą, nie mi do cudzych pieniędzy, jak ktoś chce zapłacić 10.000 za WSK czy 20.000 za MZ250 to niech sobie płaci. W cenie takiej MZ można mieć 15-letniego litrowego japończyka ale co kto woli ...

Opublikowano

Co się dziwić że za motor stary ktoś da 10 czy 20 tys, skoro za banknot obecnej waluty o zadkiej serii potrafią kilka tys zł zapłacić. Motorem chociaż się przejedzie i pokaże ludziom. A banknot wsadzi w szkatułkę czy tam za szkło i tyle co na niego popatrzy. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na pewno mniej była wtedy warta taka WSK niż dzisiaj, taka ładna, zadbana WSK to teraz co najmniej 10.000 a za ładną MZ250 można dostać 20.000.

Więcej teraz kupisz za 10.000 niż za 200 czy 300 zl w 1996 ...

To że po tyle co niektórzy specjalnej troski sprzedają to nie znaczy że ktoś to kupi i uwierz mi dobrze wiem o czym mówię 

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, wilkołak napisał(a):

To jest hobby nic w tym dziwnego. 

Stare graty teraz w cenie polonezy maluchu fiaty lady syrenki warburgi to samo 10x drożej co najmniej. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Gimmeshelter napisał(a):

To że po tyle co niektórzy specjalnej troski sprzedają to nie znaczy że ktoś to kupi i uwierz mi dobrze wiem o czym mówię 

Po tyle to schodzi ... Kuzyn miał starą WSK po ojcu, co prawda rok stała na OLX ale za 8.500 klient się znalazł ... Ja bym tyle nie dał, ale dla kogoś może to jest tyle warte.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

To chyba nie wiesz o czym mówisz 😅😅🤦‍♂️

Graty nie odrestaurowane po parę tysięcy, kto zna się to kupi i zrobi, kto się nie zna ma ma kasę to bierze odjebana za ponad 10tys nawet i to żaden szok, takie ceny. 

Można kupić tanio, gdzieś na zadupiach od dziadka jakiegoś, ale tego już zostało bardzo mało. 

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Tomek90 napisał(a):

To jest hobby nic w tym dziwnego. 

Stare graty teraz w cenie polonezy maluchu fiaty lady syrenki warburgi to samo 10x drożej co najmniej. 

Jakby nie dobrobyt to by hobby nie istniało

Opublikowano
1 minutę temu, Tomek90 napisał(a):

Ryby w sumie nie takie drogie hobby w porównaniu do cen motorów 😅

Oj, różnie może być, są kije za kilka stówek a są za kilka tysięcy ;) Do tego rybki to nocleg, to namioty, to "rozgrzewacze" i już się nie robi takie tanie hobby ;) 

Teraz, wilkołak napisał(a):

Jak byś nie miał co do garnka włożyć , też byś kupił 

Ale to źle, że ludzi stać na jakieś hobby, a nie tylko micha i mieszkanie ?

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Istniałoby. Ryby w sumie nie takie drogie hobby w porównaniu do cen motorów 😅

Oj tanio też nie jest...a to pinki,a to mormyszka, kibok...przynęta itd. A to tylko na jutro na zawody podlodowe. Wędka gotowa 5rano pobudka i na Jezioro Tomaszne młodego wiozę 🏖

Opublikowano
7 minut temu, wilkołak napisał(a):

Białej goraczki bym dostał z ta wędką

Nie koniecznie trzeba łowić ryby. Ja mam wędkę, jeżdżę na ryby, ale ich nie łowię 😅

1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Oj tanio też nie jest...a to pinki,a to mormyszka, kibok...przynęta itd. A to tylko na jutro na zawody podlodowe. Wędka gotowa 5rano pobudka i na Jezioro Tomaszne młodego wiozę 🏖

To już nie hobby tylko zawodo 😅

9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oj, różnie może być, są kije za kilka stówek a są za kilka tysięcy ;) Do tego rybki to nocleg, to namioty, to "rozgrzewacze" i już się nie robi takie tanie hobby ;) 

Ale to źle, że ludzi stać na jakieś hobby, a nie tylko micha i mieszkanie ?

Wiem ale nad własnym stawem można siedzieć, z nie droga wędka, albo nad rzeką. Można mieć tańsza wędkę, karta nie majątek A hobby zawsze jest.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

Ja mam wędkę, jeżdżę na ryby, ale ich nie łowię 😅

Bo są dwie grupy wędkarzy:

1. Jeżdżą PO ryby

2. Jeżdżą NA ryby 

3 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

Wiem ale nad własnym stawem można siedzieć, z nie droga wędka, albo nad rzeką. Można mieć tańsza wędkę, karta nie majątek A hobby zawsze jest.

Motocykl japoński, jakiś starszy Bandzior, SV, Hornet czy Fazer też za około 10.000 ogarniesz, i to będzie dosyć mocny motocykl zamykający 100km/h w mniej niż 4s ... Na weekendową wycieczkę 300-400km spokojnie starczy.

Opublikowano

W mojej okolicy gostek ma niebieskiego, milicyjnego 😋

Opublikowano
Godzinę temu, Tomek90 napisał(a):

To chyba nie wiesz o czym mówisz 😅😅🤦‍♂️

Graty nie odrestaurowane po parę tysięcy, kto zna się to kupi i zrobi, kto się nie zna ma ma kasę to bierze odjebana za ponad 10tys nawet i to żaden szok, takie ceny. 

Można kupić tanio, gdzieś na zadupiach od dziadka jakiegoś, ale tego już zostało bardzo mało. 

Pierdu pierdu. Rzucasz sumami 10tys a tak naprawdę niewiadomo za co, bo za jakiegoś rarytasa to na pewno tyle można dostać, ale nikt tyle za normalnie odrestaurowaną WSK, jawę, MZ  nie da 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

Pierdu pierdu. Rzucasz sumami 10tys a tak naprawdę niewiadomo za co, bo za jakiegoś rarytasa to na pewno tyle można dostać, ale nikt tyle za normalnie odrestaurowaną WSK, jawę, MZ  nie da 

Załatw mi MZ-tkę 250 poniżej 5000, jedyny warunek że odpala i ma ma papiery, a jutro jadę i kupuję ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v