Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, Zetix napisał(a):

🖍️ Przesyłam cennik hurtowy z Grupy Azoty obowiązujący w miesiącu Grudzień.

Opakowanie BB, termin płatności 4 dni:

Saletra Pulan – 1570 zł

Saletra Pulan Macro – 1540 zł 

Megan 33,5N – 1610 zł 

Salmag 27N – 1370 zł 

RSM32 Optima – 1370 zł

RSM32 – 1370 zł

RSM30 – 1330 zł

RSM28 – 1290 zł

RSMS 28N+5S – ---

RSMS 26N+3S BioShot – 1290 zł

Mocznik Pulrea + iNU – ---

Mocznik Pulrea – ---

Saletra Zaksan 33,5N – 1610 zł

Saletra Zaksan 32N – 1540 zł

Saletrzak Standard Plus – 1370 zł 

Saletrzak z Borem – 1430 zł 

Saletrosan 26 Plus – 1560 zł 

Saletrosan 30 – 1640 zł 

Siarczan amonu Makro – 1235 zł

Siarczan amonu Select – 1305 zł

Siarczan amonu Krystaliczny – 1175 zł

Polifoska 5 – 2090 zł 

Polifoska 6 – 2430 zł 

Polifoska 8 – 2550 zł 

Polifoska Krzem – 2110 zł 

Polifoska Multi S – 1970 zł 

Polidap – 3130 zł 

Amofoska 4-16-18 – 1790 zł

Amofoska 5-10-25 – 1890 zł

Amofoska 4-10-22 CORN – 1700 zł

Fosfarm 4-10-15 – 1320 zł

Superfosfat wzbogacony – 2360 zł

Holist PK 15-30 – 2050 zł

Fosfory NPK 5-12-12 – 1320 zł

Vitaplon PK 23-30 – 2270 zł

*PALETA +30 zł/t

*Termin płatności 21 dni +40 zł/t

Doszły mnie plotki że jakaś linia na mocznik ma awarię , ale z tego co wstawiasz to widać wszystko możliwe skoro w cenniku na moczniki nie ma cen 

19 godzin temu, jaco512 napisał(a):

Różne są stawki, zależy od gminy, znam jednego sołtysa gdzie cała wieś to piaski V i VI klasa, podatku zbiera tyle co nic(może 1000zł na cały rok), ale pism, listów do roznoszenia ma dużo.

Co za listy roznosi ? bo u nas to praktycznie tylko nakazy 

18 godzin temu, jan88 napisał(a):

kłamstwo jak nic 

gaz dziś spadł ponad 3% to jak saletra może iśc do góry chyba ktoś jest chory...

jak nic chcą wywołać panikę by chłopy kupowali 

A co ich obchodzi cena gazu ? Ostatnio gaz tanieje , a nawozy jak by na przekór drożeją 

Myślę że skończyły się czasy gdy cena produktu była powiązana z ceną surowca 

Opublikowano
49 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Jaroslawie czytajac co piszesz zdecyduj sie czy juz efekty znasz czy dopiero masz zamiar poznać. Coś mocno rozjeżdża sie to co tu piszesz ... wczesniej pisałeś  że będziesz testował teraz efekty znasz i nie będziesz wstawiał zdjęć 🤔

Juz pewne efekty znam... To chyba nic dziwnego...Ciezko zrozumiec masz to?

57 minut temu, HF86 napisał(a):

Wstrzasniety jestem jak jarek po wyborach 😂

Imiona wypada pisac z duzych liter. Nie wiem czym zreszto chcesz zablysnac piszac takie teskty. Dzieciom w szkole?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, JarekBazydlo napisał(a):

Juz pewne efekty znam... To chyba nic dziwnego...Ciezko zrozumiec masz to?

Imiona wypada pisac z duzych liter. Nie wiem czym zreszto chcesz zablysnac piszac takie teskty. Dzieciom w szkole?

Mały jarek z małej litery, ale już możesz sygnalizować śmiało 😂

• Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, mysza103 napisał(a):

Doszły mnie plotki że jakaś linia na mocznik ma awarię , ale z tego co wstawiasz to widać wszystko możliwe skoro w cenniku na moczniki nie ma cen 

Co za listy roznosi ? bo u nas to praktycznie tylko nakazy 

A co ich obchodzi cena gazu ? Ostatnio gaz tanieje , a nawozy jak by na przekór drożeją 

Myślę że skończyły się czasy gdy cena produktu była powiązana z ceną surowca 

Akcyza za ON, opłaty za śmieci

Opublikowano

Po co brać x bacter jak to samo można mieć taniej z innych bakteri? 

To samo z ich nawozami micro identyko solmagu, bardzo podobne do dr greena i droższe. 

3 sprawa kondycjoner wody mają bardzo drogi. 

@JarekBazydlo albo wcisnęli za darmo za promocje przy poletkach albo sorry ale frajer i nie umiesz liczyć 

Opublikowano
17 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Po co brać x bacter jak to samo można mieć taniej z innych bakteri? 

To samo z ich nawozami micro identyko solmagu, bardzo podobne do dr greena i droższe. 

3 sprawa kondycjoner wody mają bardzo drogi. 

@JarekBazydlo albo wcisnęli za darmo za promocje przy poletkach albo sorry ale frajer i nie umiesz liczyć 

Bo chce zobaczyc co to jest warte. Jakie sa efekty stosowania tego produktu. Jak pisalem wczesniej mam wystarczajaca ilosc gotowki ze moge sobie pozwolic na takie testy.

Do tego inne bakterie sa troche inne maja inny sklad... Wczytujac sie dobrze w to to kazdy produkt ma cos innego jednak.

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał(a):

Bo chce zobaczyc co to jest warte. Jakie sa efekty stosowania tego produktu. Jak pisalem wczesniej mam wystarczajaca ilosc gotowki ze moge sobie pozwolic na takie testy.

Do tego inne bakterie sa troche inne maja inny sklad... Wczytujac sie dobrze w to to kazdy produkt ma cos innego jednak.

to czemu jest narzekanie ciągle że w rolnictwie kryzys jak ty taki rozrzutny 

Opublikowano
10 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Jarek nie narzeka, Jarek to bogol 😉

Chcesz zablysnac sprobuj w innym miejscu

12 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

to czemu jest narzekanie ciągle że w rolnictwie kryzys jak ty taki rozrzutny 

Dochody nie musza byc z samego rolnictwa.

Opublikowano
21 godzin temu, Sadek napisał(a):

Trzeba się z tym zgodzić.

Spójrz w oświadczenia majątkowe radnych to tam nabić kabzy się nie da a tym bardziej sołtysów.

W roku w każdym gospodarstwie w wiosce jestem 5-6 razy jako sołtys.

Odnośnie radnego i sołtysa to sołtys coś robi (mówię o rozniesieniu korespondencji urząd-obywatel) a działanie radnego ogranicza się do bycia na komisjach plus sesji, uważam że nie wszyscy mieszkańcy wiedzą kto jest ich radnym.

Po co tyle razy u nas raz w roku nakaz podatkowy dostarczyxczyć i na smiemieci

Opublikowano
3 minuty temu, wilkołak napisał(a):

Po co tyle razy u nas raz w roku nakaz podatkowy dostarczyxczyć i na smiemieci

Nie zawsze nakaz na podatek gruntowy jest razem z spółka wodną plus 2 razy akcyza, teraz mam ulotki o sytuacjach kryzysowych i jeszcze coś tam zawsze się trafi może nie do wszystkich ale trzeba.

Plus grupa na FB aby możliwe informacje przekazać.

Opublikowano
4 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Jarek wyluzuj 

Może trochu przegłem pałkę, nie mniej mi tego za złe, żart 

Spoko gość jesteś, a że nie wszyscy mamy takie same zdanie to tak jest ...

Jestem wyluzowany. Nie lubie takich glupich tekstow i tyle. Nie lubie tez gdy ktos czegos nie przetestuje to z gory wie ze i tak to sie nie nadaje. To tak jakby nie poznac kogos a mowic o nim ze jest madry albo odwrotnie. Tyle w temacie... Napisze jeszcze raz myslalem ze to forum jest takie zeby wlasnie pokazywac innym czy np dana odmiana jest dobra i jakie ma plusy i minusy ale widze ze nie warto tego pokazywac. 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Sadek napisał(a):

Nie raz się spotkałem z takim przypadkiem że powinna być cena brutto a jak się okazuje po telefonie to jest netto aby klient zachęcić do kontaktu.

Nie mogłeś się z czymś takim spotkać , bo grupa azoty czy inni producenci nigdy nie podawali ceny brutto , tylko zawsze netto   , jedynie tak jak mówisz to mogło być na składach nawozowych gdzie mogą być używane ceny netto czy brutto 

2 godziny temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

@JarekBazydlo ty to w tym roku stosujesz? To wiadomo będzie dopiero po żniwach czy cokolwiek to dało. Też będziesz ważył z jakiejś powierzchni czy pi razy oko? Nie zapomnij się pochwalić rezultatem jaki by nie był 

Te różne specyfiki to jak już ma być jakiś efekt to jak się zapoda to na bardzo słabych czy zdegradowanych glebach , to może jakoś efekt by był , a jeśli ktoś zapoda na gleby gdzie wszystko jest tip top , to i bez bakteri jest bajka i nie potrzeba żadnych specyfików 

Opublikowano
1 godzinę temu, jaco512 napisał(a):

Akcyza za ON, opłaty za śmieci

Decyzja z akcyzy za ON to razem z podatkiem rozdaje , opłaty za śmieci również się płaci z podatkiem bo to wszystko jest powiązane , tak że jak pisałem , u nas raczej tylko raz do roku  sołtys obleci mieszkańców z nakazami i tyle , przynajmniej nic mi się nie kojarzy żeby jeszcze z czymś chodził 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Sadek napisał(a):

Nie zawsze nakaz na podatek gruntowy jest razem z spółka wodną plus 2 razy akcyza, teraz mam ulotki o sytuacjach kryzysowych i jeszcze coś tam zawsze się trafi może nie do wszystkich ale trzeba.

Plus grupa na FB aby możliwe informacje przekazać.

Spólka wodna nic niema wspólnego z gminą , przychodzi pocztą, akcyze każdy sam składa w gmine, podatek sołtys tez nie zbiera, resta informacji przychodzi sms, zebranie wijeskie w marcu sparwozdanie z funduszu wiejskiego i we wrześniu podział funduszu sołeckiego

Edytowane przez wilkołak
Opublikowano
Karol0134 napisał:

Powracając do tematów cen nawozów , po ile macie saletrosan 26,  mocznik import? I czy może wiecie gdzie dostać saketrosan 30 okolice Lublina ?

agroexped Brzeziny albo Łęczna zwykle tam mają 30 ,a i mają agrosonika z chyba takim samym składem

Opublikowano
11 minut temu, wilkołak napisał(a):

Spólka wodna nic niema wspólnego z gminą , przychodzi pocztą, akcyze każdy sam składa w gmine, podatek sołtys tez nie zbiera, resta informacji przychodzi sms, zebranie wijeskie w marcu sparwozdanie z funduszu wiejskiego i we wrześniu podział funduszu sołeckiego

Nie wszędzie tak jest, czyli sołtys jest figurantem do funduszu sołeckiego tylko?