Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Do mnie dzwonili z banku czy nie chce tego kredytu bo mają wolną pulę więc ... BNP Paribas jak coś.

Najgorsze warunki w tym banku na ten kredyt.

A może  coś  o cenach nawozów? 

Rsm 26+S - 1205 netto 

Saletra 32-1430 netto. Co sadzicie o tych cenach po 24 t.

Edytowane przez malorolny121
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał(a):

Po co bankowi problemy jak rolnik nie będzie miał z czego spłacić . prosić żeby szanowny chłop spłacał .

Takie banki dobrze w  znają chłopów .

W bankach najlepiej kredyty spłacają rolnicy. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Chciałbyś od razu wszystko wiedzieć gdzie pracuje...😎 adres i nazwisko może jeszcze tu podać ? 😄 Banki które wymieniłem dają takie warunki jak wcześniej pisałem, korzystałem to wiem 😉

Czytajcie że zrozumieniem chłopcy🤭

Nie odwracaj kota ogonem, informację miała Ci przekazać znajoma co w banku pracuje, a teraz piszesz, że wiesz bo korzystałeś. Może zdecyduj się skąd masz informację, a może na dyszlowisku słyszałeś jak chłopy rozmawiały

Saletra big bag 1740 brutto z dostawą

17 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Widzisz a mnie powiedziała to znajoma co w banku pracuje🤷‍♂️ Także mam info z 1 ręki. 

16 godzin temu, Alpacino napisał(a):

Jaki bank ? 

7 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

PKO , BS oraz Santander. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Nie odwracaj kota ogonem, informację miała Ci przekazać znajoma co w banku pracuje, a teraz piszesz, że wiesz bo korzystałeś. Może zdecyduj się skąd masz informację, a może na dyszlowisku słyszałeś jak chłopy rozmawiały

Saletra big bag 1740 brutto z dostawą

Tu jesteś człowiek poważny? Ile masz lat ? Nie mam zamiaru spowiadać Ci się że szczegółami skąd mam info. Napisałem jasno i wyraźnie, mam kontakt z 3 bankami i w każdym podobne warunki... A jak Ty słuchasz ludzi na dyszlowisku to nie mierz innych tą miara i powodzenia z kredytem. 

7 minut temu, Mikua napisał(a):

Bo kredyty są dla mądrych, taka okazja może sie nie zdarzyć aby 1 % spłacić sobie 7 %

Nie tłumacz widzisz jakie podejście jest, najlepiej zaprowadzić za rączkę jeszcze i do konkretnego człowieka bo lenie na gotowe czekają. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Tu jesteś człowiek poważny? Ile masz lat ? Nie mam zamiaru spowiadać Ci się że szczegółami skąd mam info. Napisałem jasno i wyraźnie, mam kontakt z 3 bankami i w każdym podobne warunki... A jak Ty słuchasz ludzi na dyszlowisku to nie mierz innych tą miara i powodzenia z kredytem. 

Kolejny i ostatni raz Ci napiszę, nie odwracaj kota ogonem: napisałeś jasno i wyraźnie, że informacje masz od znajomej co pracuje w banku, a później w odpowiedzi wymieniasz trzy konkurencyjne banki. Kto tu jest niepoważny?

Saletrosan 26 1680 brutto

image.png

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, Mikua napisał(a):

Bo kredyty są dla mądrych, taka okazja może sie nie zdarzyć aby 1 % spłacić sobie 7 %

Tak bo ten kredyt jest na spłatę innego kredytu powodzenia poczytaj warunki jakie trzeba spełnić na 80 % środków musisz mieć fakturę co z nimi zrobiłeś czyli nawozy środki do produkcji rolnej a pozostałymi 20 % dużo nadpłacisz tego kredytu swojego 

2 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Kolejny i ostatni raz Ci napiszę, nie odwracaj kota ogonem: napisałeś jasno i wyraźnie, że informacje masz od znajomej co pracuje w banku, a później w odpowiedzi wymieniasz trzy konkurencyjne banki. Kto tu jest niepoważny?

Saletrosan 26 1680 brutto

image.png

Zaraz będzie odpowiedź że pracuje jednocześnie w 3 bankach bo może i jest obrotna chłopaki  nie ma sensu wchodzić w dyskusje i się kłócić o głupoty 😁

• Like 1
Opublikowano
W dniu 31.10.2025 o 12:13, HF86 napisał(a):

Ale parę takich akcji i pewnie na jakiejś liście wyborczej go ujrzycie 😉

Nie mondra o tym wspomnieć bardzo nie mondra. 

Opublikowano
4 godziny temu, wilkołak napisał(a):

Rolnik najbardziej pewny do spłaty , do tego jest co mu zabrać

Guzik prawda czym większy rolnik tym większe kłopoty banku, przykład po sąsiedzku 120 ha wszystko łyknął komornik, po sprzedaniu wszystkiego właścicielowi zostało jeszcze 4 mln do spłaty 

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
Godzinę temu, Alpacino napisał(a):

Tak bo ten kredyt jest na spłatę innego kredytu powodzenia poczytaj warunki jakie trzeba spełnić na 80 % środków musisz mieć fakturę co z nimi zrobiłeś czyli nawozy środki do produkcji rolnej a pozostałymi 20 % dużo nadpłacisz tego kredytu swojego 

Zaraz będzie odpowiedź że pracuje jednocześnie w 3 bankach bo może i jest obrotna chłopaki  nie ma sensu wchodzić w dyskusje i się kłócić o głupoty 😁

W BS brałem ten kredyt i nie trzeba się wykazywać fakturami. Dwa tygodnie od złożenia wniosku i pieniądze już są.

Opublikowano
3 minuty temu, beryl89 napisał(a):

W BS brałem ten kredyt i nie trzeba się wykazywać fakturami. Dwa tygodnie od złożenia wniosku i pieniądze już są.

Nie trzeba bo tak ci powiedzieli czy tak jest w umowie kredytowej ? 

12 minut temu, beryl89 napisał(a):

Możesz przybliżyć jakie warunki jakie prowizje i coś więcej na temat tego kredytu jakie zabezpieczenie okres spłaty i raty kwartalne masz czy miesięczne dużo dokumentów musiałeś dostarczyć?

Opublikowano
1 godzinę temu, Mikua napisał(a):

To jest kredyt tylko na 2 lata, więc trzeba sobie to dobrze policzyć. A jak komuś zostało tylko dwa lata do spłaty z innego kredytu to musi być to bardzo duży kapitał jeszcze do spłaty, że rata wychodzi co najmniej kilka tysięcy miesięcznie.

Tylko od 100 tys. To jest ponad czwórka miesięcznie.

1 godzinę temu, Alpacino napisał(a):

W klęskowym kredycie trzeba wykazać zakupy środków do produkcji, w tym nie.

Opublikowano
46 minut temu, wilkołak napisał(a):

To ile miał kredytu , kto mu dał wartośc ziemi ponad 10 milonów , a gdzie maszyny, normalny człowiek niema tyle kredytu

Komornik sprzedał za tyle ile ktoś chciał dać. Czytaj jakiś jego znajomy który kupił to za 1/3 ceny a potem sprzeda za wartość rynkową. Serio nie wiesz jak działają komornicy ? U nas kto czekał aż go komornik zlicytuje to poszły się yebac całe gospodarstwo łącznie z domem i podwórkiem. A i tak jeszcze krecha została. A ci co sami zaczęli sprzedawać to chociaż podwórka z zabudowaniami i domem im zostały. A i nie rzadko po kilka ha ziemi. I oczywiście mają czystą kartę. 
Tylko idioci czekają aż iż komornik zacznie licytować . 

• Like 3
Opublikowano
5 godzin temu, malorolny121 napisał(a):

Najgorsze warunki w tym banku na ten kredyt.

A może  coś  o cenach nawozów? 

Rsm 26+S - 1205 netto 

Saletra 32-1430 netto. Co sadzicie o tych cenach po 24 t.

Jeśli można to u kogo takie ceny ? Nowy cennik na listopad ?

Opublikowano
18 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Komornik sprzedał za tyle ile ktoś chciał dać. Czytaj jakiś jego znajomy który kupił to za 1/3 ceny a potem sprzeda za wartość rynkową. Serio nie wiesz jak działają komornicy ? U nas kto czekał aż go komornik zlicytuje to poszły się yebac całe gospodarstwo łącznie z domem i podwórkiem. A i tak jeszcze krecha została. A ci co sami zaczęli sprzedawać to chociaż podwórka z zabudowaniami i domem im zostały. A i nie rzadko po kilka ha ziemi. I oczywiście mają czystą kartę. 

Tak czy siak, tylko idiota tak się zadłuża i potem nie może spłacić

Opublikowano
33 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Dokładnie. Ludzie zamiast samemu sprzedać powiedzmy połowe gospodarstwa dopuścili do licytacji - wszystko poszło sie yebać i jeszcze dług został. Widać w całej Polsce działają według tego samego schematu. Państwo w państwie. Mafia i tyle.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Trzeba było spłacać kredyt ... Komornik bez powodu nie przyszedł ...

Są dziesiątki jak nie setki ludzi oszukanych przez komorników. Głośna sprawa jak opierdolił ciągnik sąsiada zamiast dłużnika. Komornik jak zwykle wyszedł bez szwanku - zwalił wszystko na pomocnika.

Po drugie, są zdarzenia losowe,  i  w każdym  przypadku licytacji, w państwie prawa powinno odbywać się to w uczciwy sposób.

Po trzecie licytacje nie są zawsze związane z kredytami. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Po drugie, są zdarzenia losowe,  i  w każdym  przypadku licytacji, w państwie prawa powinno odbywać się to w uczciwy sposób.

Licytacje są ogłaszane, każdy może na nie przyjść ... To, że coś na wolnym rynku jest warte X to nie znaczy, że taka sama cena będzie na licytacji ...

A druga sprawa to sami dłużnicy, zamiast ogłaszać gdzie się da, że komornik ich licytuje to ukrywają to jak się da bo wstyd, a potem płacz że poszło za połowę ceny ...

Edytowane przez Tomasz0611