Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

"protesty rolników są ważne" 

no nie moge co ja czytam, placą każdemu inaczej a teraz chcieliby żeby za nich protestować bo im zysk spadł 

Jak zwykle prezes dokłada do interesu, a pazernym chłopom mało

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
20 godzin temu, MariuszDe napisał(a):

Widzę Włoszczowa ma konkretnych dostawców 2 największych w Polsce razem ponad 9 mln litrów rocznie.

2 największych w Polsce to nie bo tutaj nie jest brana pod uwagę chyba Piątnica mlekpol tak mi się wydaje 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał(a):

2 największych w Polsce to nie bo tutaj nie jest brana pod uwagę chyba Piątnica mlekpol tak mi się wydaje 

Pewnie masz rację mi też coś nie pasowało że ani Piątnicy ani z Mlekpolu czy Mlekovita nikogo nie ma a wiem że swego czasu w Piątnicy był gościu z nazwiskiem na P co oddawał ponad 10 mln...

• Like 1
Opublikowano

W mlekovicie niby -12 groszy , w sobotę po południu pewnie będą sms-y 

W dniu 27.11.2025 o 05:37, czareczek85 napisał(a):

jesteś w wielkim błędzie, a co do jałówek to nadwyżkę się sprzedaje

Tak mamy aktywometry, czasami kryjemy z tego ale ogólnie idzie ustawianie hormonalne, mimo wszystko polecam to bo nawet jak krowa jest chora to jest to doskonale pokazane

U Ciebie może i tak jest nawet po tej krowie co wstawiłem to juz 4 laktacja dobiega końca i zasuszamy na 5

Najlepsze 6kg stacja paszowa do tego w woziwe średnie 2,8kg koncentrat i 2,8kg ziarno kukurydzy 

To mało u Ciebie idzie treściwej jak na taką wydajność .

• Confused 1
Opublikowano
Supersebusiek napisał:

11 minut temu, dabrowskit napisał(a):

Nawet jak objętosciowka dobra to i tak idzie tresciwej. Ja na ponad 13 tys wydajność średnio i 13 kg dziennie tresciwej

masz 13 tyś na 305 dni czy liczona jako roczna ?

roczna