Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wchodzę sobie dzis d eMik a tam jakieś cuda .wynik z dnia 07.03 tl 3.9 bial.3.0 Wynik 09.03 tł.4,4 białko 3.4.....i tak co miesiąc.Czy możliwe są takie skoki z dnia na dzień?

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiekxy napisał(a):

Wchodzę sobie dzis d eMik a tam jakieś cuda .wynik z dnia 07.03 tl 3.9 bial.3.0 Wynik 09.03 tł.4,4 białko 3.4.....i tak co miesiąc.Czy możliwe są takie skoki z dnia na dzień?

Kierowca mleka 2 dolewa do próbki , gdzieś wali wodę i mleko "krasi" nie wina mleczarni lecz wozaka .... 

Teraz, Akardin napisał(a):

Kierowca mleka 2 dolewa do próbki , gdzieś wali wodę i mleko "krasi" nie wina mleczarni lecz wozaka .... 

Wystarczy że 2 procentowe leje i właśnie podobne parametry idą . 

Teraz, Akardin napisał(a):

Wystarczy że 2 procentowe leje i właśnie podobne parametry idą . 

Polecam ch*ja do zbiornika wp***dolić  albo odrazu na policję dzwonić na kradzież gospodarczą . 

Nie ma co się pier**lić chodzenie do kierowników , dyrektorów prezesa nic nie daje . Odrazu przyjeżdża kierowca to jak litry nie pasują albo parametry , dzwonić na policję i tyle . 

Opublikowano

Gdzie tam na policję dzwonić odrazu ubić na miejscu i zakopac , później odkopać i jeszcze raz ubić i znów  zakopac. 

Człowieku wyluzuj nie masz dowodów na to , to możesz tylko z siebie głupka zrobić.

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, grzesiekxy napisał(a):

Próby pobiera samochód więc nie wiem czy kierowca może coś mieszać.Prędzej Darek coś kombinuje..

Chłopie nie ma czegoś takiego że samochód pobiera . Kierowca wyjmuje próby i sam niesie do laboratorium.... 

Nie wierzcie w kit że to wszystko się odbywa "pod nadzorem" 

Kierowcy sami plomby zakładają .... 

To dla oczu rolnika jest . 

Z doświadczenia wiem że wszyscy kierowcy to złodzieje ... 

Opublikowano
7 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

Tam jeszcze jeden pan przed Darkiem ma dużo do powiedzenia i działania .

To tego też lać 😂😂😂

• Like 1
Opublikowano

Jak kierowcy kombinują to zamontować wagę lub licznik przy zbiorniku. Zauważyłem że ci co mają więcej to ciągle mają mało i wszyscy ich kradną czy to mleko lub odstawiania opasów . Gdy kierowca kombinuję z mlekiem i masz dowody to krótko z nim 

Wszędzie jest pięknie i kolorowo.  Byłem w Łowiczu wyniki jak zaczęły mi przychodzić to prawie 2miliony somatyki i bakterii a w wcześniejszej firmie do której odstawiał mój ojciec, wróciłem to 10 bakterii i 160 somatyki. 

Co że jest cena tylko nikt nie pisze jak to wygląda próby udziały itd 

Opublikowano
5 godzin temu, grzesiu napisał(a):

Czyli uważasz że Łowicz źle badał mleko? Co w złego jest w próbach lub płaceniu udziałów? 

No raczej tak jeśli wynik somatyki 1.600000 a bakteri 1.800000 a zawiozłem Mleko do Rypina i wyniki normalne. Chcesz to nie wierz ale skończyłem mleko odstawiać w styczniu a z kwietnia przyszły mi wyniki mleka gdzie od lutego mleko szło do starej mleczarni. 

• Like 1
Opublikowano

Uważam że ktoś kombinował z mlekiem bo skąd takie wyniki. A co do udziału nic nie mam tylko do prób bo rozmowa była o 2 próbach w miesiącu a prawię co odbiór była próba. Inna gadka przed przejściem i inna przy podpisaniu umowy, na dodatek lojalnościowe 

Opublikowano
1 godzinę temu, kamilrolnik18 napisał(a):

No raczej tak jeśli wynik somatyki 1.600000 a bakteri 1.800000 a zawiozłem Mleko do Rypina i wyniki normalne. Chcesz to nie wierz ale skończyłem mleko odstawiać w styczniu a z kwietnia przyszły mi wyniki mleka gdzie od lutego mleko szło do starej mleczarni. 

Ja miałem na jesienie 4mln bakterii, po telefonie, że wiozę mleko z następnego odbioru do niezależnego labu i daje kierowcy na zbicie wyszło i tu i tu tak samo. 16tyś bakterii…

4mln bakterii w mleku. To Wisła nie miała tyle jak Czajka zrzut robiła. Ciekawe ile bakterii gnojowica ma. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Dodi napisał(a):

Ja miałem na jesienie 4mln bakterii, po telefonie, że wiozę mleko z następnego odbioru do niezależnego labu i daje kierowcy na zbicie wyszło i tu i tu tak samo. 16tyś bakterii…

4mln bakterii w mleku. To Wisła nie miała tyle jak Czajka zrzut robiła. Ciekawe ile bakterii gnojowica ma. 

Wiadomo że zdarzają się skoki z somatyka i  bakteriami ale ewidentnie jest to robienie kogoś w Karola. Mi wystarczyło że przyszły po 4 miesiącach wyniki z jakiegoś mleka na mnie jak już mleko szło do innego skupu. 

Opublikowano
kamilrolnik18 napisał:

Uważam że ktoś kombinował z mlekiem bo skąd takie wyniki. A co do udziału nic nie mam tylko do prób bo rozmowa była o 2 próbach w miesiącu a prawię co odbiór była próba. Inna gadka przed przejściem i inna przy podpisaniu umowy, na dodatek lojalnościowe 

a co złego jest w dużej ilości prób 🤔 wirówka dużo prądu ciągnie 🤔 jaki to ma silnik 🤭😁

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

a co złego jest w dużej ilości prób 🤔 wirówka dużo prądu ciągnie 🤔 jaki to ma silnik 🤭😁

Chyba jesteś nie poważny. Chodzi o sam fakt że coś się mówi a realia są inne przy podpisaniu umowy a później szantaż że mleka nie odbiorą i co z nim zrobię jak nie podpiszę. No jak używasz to wiesz że dużo prądu ciągnie 😄😂 kolejna chcesz kupić że o silnik pytasz 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Dzień dobry w 2026 roku! 🥛
      Rozpoczynamy roczny wątek poświęcony cenom skupu mleka. To tutaj będziemy śledzić kondycję polskiego mleczarstwa, porównywać oferty poszczególnych podmiotów (OSM i firm prywatnych) oraz dzielić się informacjami o podwyżkach (lub niestety obniżkach).
      Początek roku to często czas korekt w cennikach bazowych. Jak sytuacja wygląda u Was na starcie 2026? Czy Wasze mleczarnie wysyłały już nowe cenniki, czy warunki pozostają bez zmian?
      Ponieważ cena mleka to wypadkowa wielu zmiennych, proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru (samo podanie "2,50 zł" niewiele mówi bez informacji o zawartości tłuszczu i białka):
      Województwo:
      Mleczarnia (OSM / Firma):
      Za jaki miesiąc (rozliczenie):
      Cena końcowa (netto):
      Parametry (Tłuszcz % / Białko %):
      Miesięczna ilość dostawy (tys. litrów):
      Dodatki (np. GMO-free, dobrostan, premia lojalnościowa):
      Zapraszam do dyskusji wszystkich dostawców – zarówno tych mniejszych, jak i największych producentów. Porównajmy, kto w 2026 roku oferuje najlepsze warunki współpracy.
      Dbajmy o poziom dyskusji. Merytoryczna wymiana informacji o cenach pomaga nam wszystkim w negocjacjach i podejmowaniu decyzji.
    • Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
  • Dodaj nową pozycję...
v